pulpety na parze

Lamma
Lamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ToSmakuje
Pulpety gotowane na parze

Pulpety gotowane na parze 3054

3
{{headerMessage}}
Przygotowanie: Bułkę odcisnąć dokładnie z mleka. Wymieszać z mięsem, kaszą, tartą bułką, jajkiem i przyprawami (majeranek rozetrzeć palcami przed dodaniem) Formować pulpeciki wielkości orzecha Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpety drobiowo-warzywne na parze Jakiś czas temu, po dość długiej przerwie, przeprosiłam się z moim parowarem. I żałuję, że tak długo mi to zajęło, bo nie pamiętam kiedy ostatnio pulpety wyszły mi Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pulpety rybne gotowane na parze

Pulpety rybne gotowane na parze 1398

2
{{headerMessage}}
posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować na parze 10-15 minut. Można również ugotować je w bulionie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spożywczej umieścić prostokąt z masy mięsnej. Na środku ułożyć pasek z białek i pasek z żółtek. Zawinąć brzegi tak by powstał rulon . Zakręcić folię . Ułożyć w garnku do gotowania na parze i gotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pietruszki Mięso i warzywa wyjęte z zamrażalnika ułożyć w garnku na parze i podgrzewać by się rozmroziły. Wyjąć . Odłożyć marchewki. Mięso pokroić i zmielić razem z warzywami ( prócz marchewki). Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Pulpety z dorsza na parze z brokułem

Pulpety z dorsza na parze z brokułem 328

1
{{headerMessage}}
Oj lekko dziś u u mnie. Pulpety z dorsza, z brokułami na parze. Wczoraj kupiłam kilka filetów z dorsza, ale kiedy je umyłam i zobaczyłam .... takie małe jakieś, to zmieliłam i ugotowałam na parze. 400 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpety drobiowe na parze z sosem koperkowym, czyli dietetyczna wersja klasycznego dania. Dzisiaj polecam Wam na obiad pyszne i dietetyczne Pulpety drobiowe na parze z sosem koperkowym. Potrzebne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drobiowe pulpety na parze z sosem grzybowym, czyli dietetyczny i zdrowy obiad. Drobiowe pulpety na parze z aromatycznym sosem grzybowym z suszonych grzybów to moja propozycja obiadu zdrowego i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
We wrześniu Was nie pokarmiłam. Mam nadzieję, że teraz uda mi się nadrobić zaległości. Nie będzie mi łatwo, ale może pójdzie trochę lepiej, odrobinę sprawniej. Generalnie poszukuję motywacji. Jakby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
konkursu przygotowałam pulpety z chudego drobiowego mięsa (piersi), gotowane na parze, nie smażone, co sprawia, że są jeszcze bardziej dietetyczne. Do pulpetów przygotowałam szybki sos pomidorowy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jakieś tradycyjne danie, ale na razie z uśmiechem na ustach wcina przeróżne moje zdrowe wynalazki :D Niedawno przygotowałam pulpety z indyka gotowane na parze, które podałam z kaszą jęczmienną, sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie mieszanka warzyw mrożonych: kalafior, brokuł i marchew ugotowane na parze razem z mięsem (warzywa dołożyć gdy mięso gotuje się już od 10 minut) Przygotowanie: Bułkę odcisnąć z mleka i wymieszać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpety na parze smakują mi dużo bardziej niż takie tradycyjne, gotowane w wodzie. Dlaczego? Pewnie dlatego, że zachowują cały swój smak. Są genialnie soczyste, aromatyczne, delikatne. Lubię je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się dzisiaj przedstawić Wam wersję dietetyczną. Paprykowe pulpety z indyka gotowane na parze w bobowo-jogurtowym dipie, doskonale nadają się na obiad w tak upalne dni jak ten, czy tamten, albo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubimy od czasu do czasu zjeść obiad ugotowany w całości na parze. Jest on delikatniejszy, lżejszy, a przede wszystkim zdrowszy, no i robi się go dość szybko. Jednak znudziło nam się mięso w postaci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ugotowanie pulpetów wparowarzeokazało się strzałem w dziesiątkę - wyszły idealne, bardzo soczyste. Mój brat, do niedawna również bloger kulinarny (ah, tak zazdroszczę mu spotkania z Magdą Gessler!) i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ugotowanie pulpetów w parowarze okazało się strzałem w dziesiątkę - wyszły idealne, bardzo soczyste. Mój brat, do niedawna również bloger kulinarny (ah, tak zazdroszczę mu spotkania z Magdą Gessler!) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, bo przyprawa już ją zawiera i to mi wystarcza). 2. Nawilżam ręce wodą i formuję pulpety. 3. W parowarze gotuję 11 minut. Jeśli zdecydujecie się usmażyć, czas przygotowania będzie podobny. 4. Tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: ok. 250-300g mielonej cielęciny 2 żółtka 1 mała marchew (starta na grubych oczkach) natka pietruszki (drobno posiekana) 1 mała cebula (drobno pokrojona) zioła prowansalskie pieprz Zobacz więcej