pulpety nadziewane serem mozarella

Warzywa pieczone z mozarellą. Szukacie czasem pomysłu na fajny dodatek do obiadu? Np. do grillowanego kurczaka, albo jakiegoś kotleta. Jeśli do tego jesteście miłośnikami sałatki caprese, to pomysł Zobacz więcej
Jaglano grzybowe kuleczki nadziewane mozarellą Składniki: 150g kaszy jaglanej 350 g wody 40g suszonych borowików lub innych grzybów 125g mozzarella kuleczki natka pietruszki drobno pokrojna plus kilka Zobacz więcej
Muszle nadziewane to danie, które można przygotować w wielu różnych kombinacjach. U nas dziś pojawiło się z nadzieniem szpinakowo mięsnym z dodatkiem fety oraz sosu beszamelowego a także mozarelli. Zobacz więcej
PatiGotuje
PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PatiGotuje
Schabowe poduszki nadziewane serami

Schabowe poduszki nadziewane serami 62

Jeśli przejadły Wam się kotlety schabowe lub chcecie wykorzystać schab w trochę inny sposób, wypróbujcie koniecznie ten przepis. Schabowe poduszki możecie nadziewać czym tylko zechcecie. Ja Zobacz więcej
Pulpety nadziewane pieczarkami w śmietanowo-koperkowym sosie Składniki 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu bułka namoczona w mleku lub wywarze warzywnym 1 jajko Zobacz więcej
Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację, przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Do ich przygotowania Zobacz więcej
Muszle nadziewane serami już kiedyś Wam prezentowaliśmy. Dziś trochę inna wersja tego dania. Inna bo dodajemy inne sery oraz uwielbiany przez nasz szpinak. Kolorystycznie i smakowo jest to dla nas Zobacz więcej
Początkowo miały to być pulpety z makaronem kokardki. Jednak mój synek uparł się , że chce makaron spaghetti. W sumie czemu nie. Wyszła nam oto taka prosta i smaczna zapiekanka z mięsnymi kuleczkami Zobacz więcej
Tym razem pomysł na szybką przekąskę. Bagietka nadziewana kurczakiem i serem mozarella, to pomysł na ciepłe dani, który możemy zaserwować na kolację, lub naspotkaniu ze znajomymi. 50 minut 1 bagietka Zobacz więcej
Bułki nadziewane dodatkami mają tę zaletę, że są kompletnym posiłkiem i już żadnych dodatków nie potrzebują ;) Dokładnie cztery lata temu przygotowałam pierwsze bułki faszerowane. Wówczas nadzieniem Zobacz więcej
Bardzo lubię kotlety mielone, ale jeśli przez dłuższy czas nic nie zmieniam w ich smaku to mi się nudzą. Mój mąż bardzo smacznie je przyrządza i jeśli mamy jeść zwykłe mielone to zawsze proszę męża Zobacz więcej
Szybka, ciepła przekąska z ciasta francuskiego, salami, chilli i sera mozarella. Będzie idealna na przyjęcie karnawałowe jak też na kolację z niespodziewanymi gośćmi. Wystarczy gotowe ciasto Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Z rozrzewnieniem wspominam, nie tak odległe czasy, gdy moje dziecko było wszystkożerne (i jadło takie porcje jak my). Ostatnio coś tylko skubnie i już jest najedzona, większość rzeczy jest bleee, Zobacz więcej
Nadziewane grzyby należą do moich ulubionych przekąsek, dlatego często pojawiają się na moim blogu. Najczęściej są to pieczarki, lecz również portobello. Pieczarki można faszerować zarówno jarskimi, Zobacz więcej
Zazwyczaj smażę placki ziemniaczane bez jakichkolwiek dodatków. Dzieciakom najbardziej smakują obsypane cukrem. Tym razem przygotowałam wersję z nadzieniem pieczarkowo-serowym. Zakładałam, że za farsz Zobacz więcej
Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej, łatwość jej przygotowania i dość krótka obróbka cieplna sprawiają, że jest to idealne danie na nieskomplikowany, ale odświętny obiad. Dzięki subtelnemu smakowi Zobacz więcej
Sezon na warzywa korzeniowe rozpoczęty. Moja balkonowa skrzynka zapełniła się marchwią, burakami, selerami, białymi korzeniami pietruszki i pasternaku - to one będą podstawą kuchni przez najbliższe Zobacz więcej
Jot Wu
Jot Wu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje smaki
Schab nadziewany mozarellą

Schab nadziewany mozarellą 254

Chociaż sama nie jem mięsa od 13 lat, zdarza mi się je przygotowywać dla innych. Jeśli mam więcej czasu niż 10 minut, wybieram pieczenie lub duszenie, unikając smażenia (nie tyle ze względu na Zobacz więcej
Kocham klopsiki. Są fantastycznym tematem do wariacji kulinarnych – wieprzowe, drobiowe, z dodatkiem parmezanu (propozycja Nigelli), smażone czy gotowane (jak sugerują dietetycy). A ja postanowiłam Zobacz więcej