pure z grochu

kotlety świetnie pasują do pure z grochu i surówki z kapusty kiszonej. Takie połączenie zapewnia porcję kaszy, porcję białka ze strączków i witamin z surowej kiszonej kapusty. Zdecydowanie polecam to Zobacz więcej
Myśleliście, że Was zostawię bez propozycji Świątecznych? Poniżej linki do moich świątecznych łakoci, pod którymi znajdziecie przepisy - żeby łatwiej było Wam szukać: Pasztet Karp Rolada z Indyka Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg kapusta kiszona, 30 dag groch, 3/4 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 2 łyżki olej, - do smaku maggi groch namoczyć na całą noc ugotować groch do miękkości z łyżką oleju i odlać Zobacz więcej
Pure ziemniaczane: - ugotowane ziemniaki - 3 łyżki śmietanki 18% - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - sól do smaku Do miksera wrzucamy ziemniaki, dodajemy masło i mieszamy. Dodajemy śmietankę, czosnek Zobacz więcej
liście selera, pory i lubczyku 30 dag wędzonego boczku świeży majeranek wykonanie: Groch po wyłuskaniu odmierzyć i zalać wodą tak, aby cały był nią przykryty, następnie rozgotować i zmiksować. Boczek Zobacz więcej
coś ładnego ! Składniki: ( na formę średnicy 26-28 cm ) * 125 g masła * 170 g mąki * 80 g cukru pudru * 1 jajko * 1 żółtko * 400 g pure z dyni* * 150 g śmietanki 30% * 3/4 szklanki cukru trzcinowego Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Kapusta z grochem

Kapusta z grochem 139

1
Uwielbiam takie proste i dobrze znane potrawy. Mile się kojarzą i zawsze wychodzą. Tym razem uwielbiona przeze mnie kapusta z grochem. Można jeść ze smażonym boczkiem wędzonym lub/i smażoną cebulką. Zobacz więcej
ziołowego, 2 liście laurowe, 1 łyżka masła (ja używam irlandzkie masełko słonecznikowe „Pure Sunflower”), sól. n/z: różne składniki: ugotowana kapusta, ugotowane borowiki z cebulą - przed Zobacz więcej
Miałam wczoraj dziwny sen: Siedziałam na stołeczku przed wielkim domem i łuskałam zielony groszek, podjadając co jakiś czas po ziarenku. Był bardzo słodki i orzeźwiający. Według internetowego sennika Zobacz więcej
do lodówki. Szynkę i ricottę miksujemy na gładkie pure. Dodajemy starty parmezan, pocięty na malutkie kawałeczki rozmaryn, miód, sól, pieprz oraz czosnek do smaku. Mieszamy. Wyjmujemy foremki z Zobacz więcej
i woda) Szczypta soli Pure z pieczonej dyni +troszkę masła Rodzynki, masło orzechowe, morele, syrop cytrusowy z anyżem Jajko ubijamy z połową płynu. Przesiewamy mąkę i sól, ubijamy dolewając resztę Zobacz więcej
i wstawiamy do lodówki na ok 30 min 3. Mus z rabarbaru - Rabarbar obieramy, kroimy w 5 cm kawałki, układamy na blaszce do pieczenia, oprószamy brązowym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na Zobacz więcej
12 h do namoczenia. Następnie postaw fasolę w tej samej wodzie, w której się moczyła, dolewając przy tym świeżej, tak aby woda była nieco powyżej grochu. Gotuj na wolnym ogniu (taki proces rozkłada Zobacz więcej
anusia181
anusia181 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ania-gotuje
Kapusta z grochem

Kapusta z grochem 55

0
z nich skorzysta. U mnie w wersji klasycznej, mięciutka kapusta z dodatkiem grzybów oraz pure z grochu – szklankę odłożyłam i dodałam w całości, aby struktura dania była ciekawsza. Klasyk, za którym Zobacz więcej
naczynie stawiamy w chłodnym pomieszczeniu, którego temperatura powinna wynosić od 4 do 8 stopni C (czyli w naszych warunkach w lodówce). Trzymamy tak aż 3 tygodnie co kilka dni przewracając. Tak Zobacz więcej
i obciążamy grochem. Pieczemy 15 - 20 minut w 180 C. Wykładamy i studzimy. 3. Obieramy mango, kroimy w kostkę i mieszamy z sokiem cytrynowym. Następnie rozdrabniamy w melakserze z żółtkami i reszta Zobacz więcej
Lubicie? My bardzo lubimy, bez wyjątku. O tej porze roku mam nieustanne ciśnienie na kaszę, czerwoną soczewicę i jak słusznie napisała jedna z uprzejmych komentujących- na nasycenie się kapuścianym Zobacz więcej
oleju - groch łuskany Zasmażka: - 1/4 kostki masła - 2 łyżki oleju - 2 łyżki mąki Przygotowanie: Kapustę najlepiej przygotować trzy dni przed Wigilią. 1. Kapustę wyciskam i kroję na kawałki. 2. Sok Zobacz więcej
, a dania były serwowane w malutkich porcjach, jako coś w rodzaju menu degustacyjnego. Najbardziej dumna jestem z dań rybnych; niespecjalnie są u nas lubiane, ale wyszukałam przepisy, które naprawdę Zobacz więcej
Yo, dziś na świeczniku dziczyzna! Jeleń w rzeczy samej. Choć jeleni nie brakuje na ulicy to musisz zdobyć takiego z lasu, a konkretnie jego udziec ;) Na 4 rolady będzie potrzebne około kilograma tego Zobacz więcej