puree z bobu

1 kg ziemniaków, 700 ml mleka, 150 g masła, 500 g bobu, musztarda francuska, sól Bóbwrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Ugotować do miękkości. Obrać ze skórki. Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Puree z bobu

Puree z bobu 130

0
Jakimś dziwnym trafem udało nam się jeszcze kupić bób. Jakaś późna odmiana widocznie, ale smakował okey. W tej sytuacji nie mogliśmy się oprzeć. Zrobiliśmy go tym razem jako przystawkę do zwykłych Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Puree z bobu

Puree z bobu 106

0
Składniki: bób 1 łyżka soku z cytryny duża łyżka masła ewentualnie łyżka śmietany sól, pieprz świeżo mielony świeże listki mięty Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i Zobacz więcej
GRILLOWANA POLĘDWICZKA Z PUREE Z BOBU Składniki: 1 polędwica wieprzowa (ok. 450 g) 2 ząbki czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu sok wyciśnięty z cytryny 1 łyżka oliwy 1 szklanka wytrawnego czerwonego Zobacz więcej
Bardzo proste smaki, bez zbędnych dodatków i zbędnych kalorii. Same wartościowe produkty i dobre ich połączenie. Mirunę upiekłam, doprawiając jedynie solą i pieprzem. Podałam ją na purée z bobu, obok Zobacz więcej
W końcu można znaleźć bób w normalnej cenie, warto więc chwilowo porzucić klasyczne puree ziemniaczane na rzecz pysznego puree z bobu. Mamy teraz najlepszą porę roku, gdzie możemy korzystać ze Zobacz więcej
Przepis bierze udział w konkursie pokochaj olej rzepakowy. kalafiora brokuła 2 marchewki 1 szklanka obranego bobu ugotowanego 2 ząbki czosnku 1 jajko szklanki bułki tartej Sól pieprz Panierka: 6 Zobacz więcej
Letni obiad po raz kolejny. Dziś proponuję makaron tagliatelle z kremowym puree z bobu ze śmietanką, oliwą, czosnkiem i oregano , a do tego - wysmażony na chrupiąco boczek. Bardzo lubię to Zobacz więcej
Crostini to takie małe bruschette. Jedyną różnicą jest to, że jest robione z białego chleba pieczonego na drożdżach, a nie na zakwasie. Ja użyłam ciabatty, tak jak poleca autor przepisu. Puree z Zobacz więcej
Bób najchętniej jadam w postaci najprostszej, czyli ugotowany w osolonej wodzie. Co więcej jadam go ze skórką, chociaż wiele osób w które znam, skórkę odrzuca. Dla mnie połowa smaku bobu kryje się Zobacz więcej
Dziś krótko i na temat. Wena twórcza wszelakiej maści, umarła w upale. I myśli się ciężko, ciężko... Kolejny pomysł na danie z bobem. Same w sobie bardzo proste - trzeba się tylko nieco n a o b i e r Zobacz więcej
Tym razem kombinacja składników na talerzu była dosyć ryzykowna. Postanowiłem połączyć wyrazisty kardamon z kurczakiem, a jako dodatki padło na smażony bób i słodko - kwaśne puree marchewkowe. Nie Zobacz więcej
Stek z tuńczyka zwieńczony fantastycznym sosem z Porto, podany na kremowym puree z bobu. Nie mając dostępu do świeżego tuńczyka spokojnie możesz użyć tego mrożonego, pamiętaj tylko żeby wyjąć go z Zobacz więcej
Potrzebne: 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa 2 ząbki czosnku 2 garście gotowanego bobu 1/2 dojrzałego awokado tymianek sól, pieprz do smaku Przygotowanie zaczynamy od oczyszczenia polędwiczki Zobacz więcej
sznurkiem. Posypać solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18 minut. Puree z bobu: 100 gram bobu, 2 ziemniaki, pół ząbka czosnku, Zobacz więcej
na dosłownie parę minut (3-5 minut)- obserwujemy aż się tłuszcz wytopi i uzyskamy piękne, skwierczące chipsy „boczkowe”. Puree z bobu: Bób (1kg) gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Zobacz więcej
przez palec środkowy. A dobrze wysmażony jest taki jak mięsień kciuka dotykany przez palec serdeczny (najbardziej twardy). Jak widzicie, my preferujemy dobrze wysmażone;-) Składniki: 4 x po 100 g Zobacz więcej
na puree z bobu i ziemniaków. O tej porze roku skorzystałam oczywiście z bobu mrożonego, ale w sezonie koniecznie użyjcie świeżego. Do tego dania mile widziana będzie również surówka z sezonowych Zobacz więcej
pół cytryny 2 łyżeczki papryki wędzonej lub słodkiej 2 ząbki czosnku 3 łyżki tymianku (najlepiej świeżego) 3 łyżki oliwy 50 g masła puree z bobu 1 kg bobu 2 łyżki masła 100 ml mleka pół pęczka mięty Zobacz więcej