puree z selera i groszku

MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Puree z brukwi

Puree z brukwi 60

0
Puree prawie zawsze jest dobrym dodatkiem do obiadu. Kiedyś było tylko z ziemniaków a teraz coraz popularniejsze są jego przeróżne wersje: z selera, groszku, marchwi, kalafiora. Długo by Zobacz więcej
Krótka relacja z warsztatów z dnia 13.04.2014r. ze szkoły jogi Agnieszki Robakiewicz. Mam nadzieje, że jeszcze wrócę do Was, bo się chyba zadomowiłam :). Warsztaty uświetnił koncert na gongach i Zobacz więcej
Czasem trzeba się ubrać inaczej niż w biegowe ciuchy. Bywa. Proszony obiad. Stół nakrycie na 7 osób. Spokojne czekanie na zupę, sałatki i danie główne. Deser odpuściłam. Nie po to jem owsianki by Zobacz więcej
Składniki: - 5 łyżek oliwy extra virgin + do podania - 5 szalotek, obranych, przepołowionych i pokrojonych w cienkie plastry - 1 część selera naciowego, oczyszczona i pokrojona w cienkie plastry - 3 Zobacz więcej
mrożonego groszku 1 marchew kawałeczek selera 1 cebule dymki łyżka masła 1 jajko świeży koperek, szczypiorek bułka tarta sól, pieprz Groszek wrzucić do osolonej wrzącej wody i ugotować do miękkości z Zobacz więcej
Jest świetny. Klasyk. Nawet Brat co ryn nie lubi wmiótł wszystko. Pikantny, pomidorowy z nuta alkoholu. Wytrawny. Na miętowym puree z groszku. No więc: Na 2 porcje łososia: 2 dzwonki łososia szklanka Zobacz więcej
Porcja dla 2-4 osób RYBA Z WARZYWAMI 1 opakowanie mieszanki warzyw mrożonych ( marchewka, por , seler, brukselka, fasolka, groszek) 6-8 kostek mrożonego np. mintaja słoiczek koncentraty pomidorowego 4 Zobacz więcej
kuchni z polskimi akcentami. Niedawno miałam przyjemność spróbować kilku dań z nowej karty. 1.WIOSENNA NIÇOISE- zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing. Czyli sałatka nicejska według Macieja Zobacz więcej
Nadchodzi jesień więc taka rozgrzewająca, pożywna i aromatyczna zupa z pewnością zagości na naszym stole w chłodne, deszczowe dni. Zamiast ziemniaków do zupy można dodać grzanki lub groszek ptysiowy. Zobacz więcej
Dziś ekspresowy wpis z fotkami potraw, które zajadaliśmy w minionym tygodniu. Zleciał on nam głownie na kamperowniu oraz plażowaniu, lecz znalazł się tez czas na trochę pichcenia :) A więc... Dawno Zobacz więcej
Dziś chciałam wypromować cebulę!:-) ale nie zamierzałam powtarzać przepisów znanych na zupę cebulową tylko miałam ochotę zrobić coś innego na bazie cebuli właśnie.. myślałam o zupie Zobacz więcej
Młode Kurczę z Rodzynkami » Krem St. Germain Intensywnie zielony, ekstremalnie gęsty krem z grochu i selera naciowego. Przygotowany zgodnie z przepisem był tak gęsty, że bardziej przypominał puree z Zobacz więcej
Propozycja na szybki i zdrowy obiad. Polecam połączenie ryby i pora oraz fenkułu. Do tego można zaserwować kaszę jaglaną jak w poprzednim przepisie. Świetnie pasuje także puree z selera i pietruszki Zobacz więcej
To jedno z moich ulubionych dań. Proste, łatwe i smaczne. Kojarzy mi się z dzieciństwem. Jest lekkostrawne, bogate w pełnowartościowe białko. Niewiele osób jest zwolennikami galatów. Ja przyznaję się Zobacz więcej
Trochę poniosła mnie fantazja i przygotowałam takie oto kluchy :) Bez mięsa, za to z pysznymi warzywnymi dodatkami... Ciasto: 400 g tłustego twarogu 1 szklanka puree z dyni, odciśniętego z soku 1 Zobacz więcej
postawiłam na kilka tradycyjnych, świątecznych potraw z Wysp. Moje pierwsze, wyczekiwane podejście do puddingu chlebowego. Wybrałam najprostszą z możliwych wersji. Smaczne. Nawet bardzo. Najchętniej Zobacz więcej
makaron, zioła prowansalskie i gotuję 15 minut na bardzo wolnym ogniu. W tym czasie mięso mielone doprawiam solą i pieprzem, dodaje dwie kromki suchej, namoczonej i odciśniętej bagietki. Mięso Zobacz więcej
Kolejna prosta i smaczna wersja ryby. Wystarczy wszystkie składniki pokroić, doprawić, wrzucić do naczynia żaroodpornego i piec ok 30 min w 200 C. Jako dodatek proponuję pieczone ziemniaki z koperkiem Zobacz więcej