puree ziemniaczane zapiekane z dorszem

{{headerMessage}}
DORSZ ZAPIEKANY Z PIECZARKAMI I ZIEMNIACZANYM PUREE SKŁADNIKI ( dla 4osób): ok. 1 kg filetów z dorsza 1/2 kg pieczarek 2 duże cebule 1 kg ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki masła 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z dodatkiem wędzonej papryki, która nadała fajny aromat. Ja podałam z plackami ziemniaczanymi, ale ten wybór raczej nie był trafiony. Bardziej polecam z ziemniakami lub puree Przekombinowałam smakowo, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis na popularną rybę zapiekaną pod pierzynką z suszonych pomidorów i kaparów. Taka ryba świetnie smakuje ze schłodzonym Albariño. Składniki: 500 g filetów z dorsza 100 g suszonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Puree: 1 kg mączystych ziemniaków (np.mila, bryza, gala, wawrzyn) 100 ml mleka 100 g sera cheddar Szpinak: 450 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól i pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
około 20 minut przykryte folia aluminiową. W tym czasie przygotować sos beszamelowy. Stopić masło, oprószyć mąką, poczekać aż spęcznieje i zyska jasnożółty kolor. Energicznie mieszając dolewać mleko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na szybki i prosty obiad. Mintaj zapiekany pod ziemniaczanym puree nie jest ani szczególnie wymyślny, ani trudny do przygotowania , a zaspokoi podniebienia wszystkich miłośników Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śmietanę z musztardą i mąką. Dodać do podsmażonych warzyw i dobrze wymieszać. Dodać wino, szczyptę świeżo zmielonej gałki muszkatołowej oraz sok i startą skórkę cytryny. Podgrzać i lekko zredukować. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dokładnie tak samo jak Śliwka we wczorajszym przepisie na szparagowy krem. Kalarepa zastąpiła także świeżego ogórka, którego hejtuje Paweł i tym sposobem powstało tzatziki, które było świetnym Zobacz więcej
hamerlak1994
hamerlak1994 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wyrobiony Smak
Dorsz typu brandade

Dorsz typu brandade 28

0
{{headerMessage}}
Dorsz typu brandade – Wyrobiony Smak Strona główna Menu Szukasz przepisu? Przepisy Przekąski Zupy Klasyczne Kremy Dania główne Makarony Dania mięsne Ryby Dania jednogarnkowe Sałatki Sosy i dressingi Zobacz więcej
Justek
Justek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wymysły
Szparagi z sosem holenderskim

Szparagi z sosem holenderskim 186

0
{{headerMessage}}
Kuchenne Wymysły: Szparagi z sosem holenderskim Kuchenne Wymysły Blog kulinarny o gotowaniu, pieczeniu, o mojej nieskończonej wyobraźni, kreatywności i... czasem głupocie w łamaniu stereotypów w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Z zup mamy do wyboru trzy żurek, pomidorowa i gulaszowa, ryby są również trzy halibut, dorsz i łosoś. Z działu mięsnego mamy do wyboru schabowego, polędwicę Kuronia (nadziewaną serem, czosnkiem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dań i wyselekcjonowanych win, jednak w takiej sytuacji musimy się liczyć z wydatkiem 440 zł przy sześciodaniowym menu lub 480 przy degustacji siedmiu dań. Na jesienno-zimową degustację (trzecią w tym Zobacz więcej
orschi.zar
orschi.zar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Chochla
Dorsz z pieczonymi batatami

Dorsz z pieczonymi batatami 29

1
{{headerMessage}}
Dorsz z pieczonymi batatami – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie tarty SŁODKIE WYPIEKI Serniki Torty Zobacz więcej
Lekka
Lekka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lekki(ej) Blog
DORSZ PO SYCZUAŃSKU

DORSZ PO SYCZUAŃSKU 574

1
{{headerMessage}}
Żeby nie było, że rzuciłam temat na ->konkurs, a sama sprytnie zwinęłam żagle... Gotować lubię dopiero od kilku lat. Wcześniej, przez bardzo długi czas, kuchnia stanowiła dla mnie przylądek Horn Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słów i uśmiechów. Wspaniale czułam się oglądając Wasze propozycje:). Wasza kreatywność mnie zachwyciła! Potrawy były tak różne: zapiekanki, tarty, chleby, bułeczki, makarony, mięsa, muffiny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w koszulce z puree ziemniaczanym i warzywami na parze Kolacja – Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i pietruszką Dzień 2 Drugie śniadanie – Banan z miodem i cynamonem Kolacja – Pasta z makreli wędzonej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) PRZELICZNIK WAG I MIAR WARSZTATY I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) PRZELICZNIK WAG I MIAR WARSZTATY I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) PRZELICZNIK WAG I MIAR WARSZTATY I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kozak o 10:24 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Zobacz więcej