puszysta drożdżówka

bornonheels
bornonheels Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szpilki W Kuchni
Puszysta drożdżówka

Puszysta drożdżówka 365

0
{{headerMessage}}
Ostatnio pochwaliłam się Wam na Fb moją pierwszą drożdżówką, a dziś zaprezentuję Wam źródło dzięki któremu udała się taka piękna i puszysta :) Sposób wykonania i pomysłodawczynię znajdziecieTUTAJ. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Puszysta drożdżówka z rabarbarem. Nie przesłodzona idealna ze szklanką mleka Składniki: 4 jajka 5dag drożdży 0,5 kilograma mąki 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki ciepłego mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo puszyste i delikatne drożdżówki. Jest przy nich trochę pracy, ale są pyszne i długo zachowują świeżość. Można podać je na śniadanie lub podwieczorek ze szklanką mleka. Polecam. Puszyste Zobacz więcej
{{headerMessage}}
było moje zdziwienie po tych 60 minutach : drożdżówka pięknie wyrosła, dobrze że przykryłam ją ściereczką bo górna szklana półka lodówki byłaby obklejona tym eksperymentalnym ciastem. No i moje Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Puszysta drożdżówka Róża

Puszysta drożdżówka Róża 105

0
{{headerMessage}}
Po świątecznych ucztach, relaksie i odpoczynku z rodziną, pora wrócić do rytmu dnia codziennego. By jednak osłodzić sobie poranne wstawanie zrobiłam moją ulubioną drożdżówkę. Sekret jej, tkwi w długim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do dodatkowych kuchennych szaleństw, a co za tym idzie postanowiłam uraczyć mego męża i upiec słodkie„drożdżówki” z dodatkiem świeżych borówek. No cóż, muszę przyznać, że nie taki diabeł straszny, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszną i bardzo puszystą drożdżówkę z kruszonką, przepis jest prosty a drożdżówka bardzo smaczna. Idealnie nadaje się do podania z mlekiem, kakao lub do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
+ 1 jajko do posmarowania drożdżówek 50g stopionego masła DODATKOWO: 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka cukru 450 ml mleka cukier puder do oprószenia mały słoik nutelli 1. Na początek przygotowujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na 15 minut do podrośnięcia z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę sypką i posypać wierzch ciasta piec w 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom 35 minut, następnie ustawić na termoobieg, 170 C i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak ciasto drożdżowe na rogaliki wyrastało we wiadrze w zimnej wodzie jak wypłynęło na wierzch było gotowe. Także sposobów na ciasto drożdżowe jest wiele.Z tego przepisu drożdżówka wychodzi bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Maj to dla mnie konwalie, bez, botwinka, pierwsze truskawki i oczywiście rabarbar. Nie wyobrażam sobie żebym mogła nie zrobić z nim jakiegoś ciasta przynajmniej raz w sezonie. Tym razem proponuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz najlepsza słodka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz najlepsza słodka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i oczywiście możecie dodać sam cukier puder do lukru. Bułeczki wyszły Nam rewelacyjnie puszyste. Idealnie świeże nawet na drugi dzień. Niestety dokładnej recepty Wam nie podam, bo mąki dodałam tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, która przejęła je po Babci ;) ). Dlatego moja kruszonka też jest cynamonowa. A drożdżówka puszysta. Jednak nie od razu tak było. W sumie na etapie "Nie wchodzę do kuchni" dostałabym ataku śmiechu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z koców w salonie, sprawdziłam lekcje, zakręciłam drożdżówkę, robiłam ją z lekkim dystansem, boprzepis baaardzo ciekawy, wypiłam kawkę, posiedziałam w zamku, byłam Królową :o) przyjechał Król z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W piątek po południu upiekłam te pyszne bułeczki, a w sobotę już ich nie było ;) Trzeba korzystać z sezonu na śliwki, póki jeszcze trwa! Przepis Doroty, zaczerpnięty z magazynu wydawanego przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam…Ciasta drożdżowe, koniecznie z kruszonką, puszyste, z owocami lub bez,obowiązkowo ze szklanką mleka… Mogłabym je jeść na okrągło, chyba nigdy mi się nie znudzą. Polecam ten przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżki. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (powinno podwoić swoja objętość). Gdy ciasto wyrośnie odrywamy kawałki wielkości mandarynki, podsypujemy mąką, formujemy kulki podwijając Zobacz więcej