puszysty chleb pszenny z otrębami

Ania_23
Ania_23 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczypta Smaku
87. Chleb z otrębami

87. Chleb z otrębami 413

0
Lekki i puszysty chleb z maki pszennej z dodatkiem otręb i róznych ziaren. 400ml letniej wody1 łyżka oleju2 łyżeczki soli1 łyżka mleka w proszku420g maki pszennej60g otrębów pszennych2 łyżeczki Zobacz więcej
Kolejna propozycja na szybki chleb z automatu do pieczenia. Puszysty i pyszny. Polecam! Składniki: 500 g mąki pszennej (u mnie typ 650) 5 łyżek otrąb owsianych 300 ml mleka 2 jajka 2 łyżki masła 1 Zobacz więcej
Przepis pochodzi z Pracowni Wypieków. Chleb wychodzi rewelacyjny! Niezwykle delikatny i puszysty. Świetny z dodatkiem maku. 1 bochenek, keksówka ok. 26 cm Składniki: 20 g świeżych (lub 1 łyżeczka Zobacz więcej
Chleb upieczony na Dzień Chleba. Tym razem podkusiłam się i dodałam drożdży do chleba na zakwasie. Faktycznie jest bardziej puszysty, a co do świeżości to nie wiem czy będę miała szansę się przekonać Zobacz więcej
Pyszny, pszenny, puszysty... Taki on jest. Smakuje dużo lepiej niż normalne żytnie chleby. Takie wręcz połączenie pośrednie między chlebami na zakwasie a na drożdżach... Dodatkowo o lekkiej ziołowej Zobacz więcej
Chlebek bardzo delikatny i puszysty, a do tego dzięki zawartości owsa staje się zdrowszy. Otręby owsiane mają pewną przewagę nad płatkami - są niewidoczne - więc wszystkie małe i dużeniejadki(oj, te Zobacz więcej
karolkya
karolkya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szósty smak
Chleb z ziarnami

Chleb z ziarnami 90

0
Pyszny, puszysty chleb z wilgotnym i gęstym miąższem. Miękki nawet drugiego dnia. A z masełkiem po prostu mniam. Prosty w wykonaniu i sycący dzięki ziarnom. Polecam :) Składniki: 500 g mąki pszennej Zobacz więcej
To stare powiedzenie sprawdza się w przypadku tego pysznego chleba.Gdy go upiekłam naprawdę nie miałam ochoty się nim dzielić.Jest niewiarygodnie puszysty, pachnący ziołami, z chrupiącą skórką.W Zobacz więcej
gosiaG
gosiaG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ekologicznakuchnia
garnek rzymski

garnek rzymski 1184

0
i majerankiem. Wstawiłam do zimnego piekarnika na 2 godziny...Wyszło pyszne. Potem w garnku przygotowałam ryż do obiadu. 1 szkl wypłukanego ryżu i 2 szkl wody. Po godzinie w piekarniku Zobacz więcej
Kolejny pyszny proponowany przez nas chleb! Dużo lżejszy od poprzednich, ponieważ pszenny, a nie czysto żytni. Bardziej puszysty, uniwersalny, smakujący każdemu. :) I to już czwarty wypiek w naszej Zobacz więcej
« Ucierane ciasto truskawkowe Chleb tostowy Któregos dnia mąż mówi "Kochanie, ale bym sobie zjadł tostów ...takich pysznych ....tylko chleba tostowego nie mamy, a z zakwasowca raczej nie wyjdą takie Zobacz więcej
Zrobienie tego chleba zajmuje sporo czasu, ale zapewniam, że trud się opłaci. Jest miękki, niesamowicie puszysty, z cudownie zrumienioną, miękką skórką, o smaku na tyle neutralnym, że pasuje do Zobacz więcej
Kulinarnie
Kulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarnie
Chleb jajeczny (z automatu)

Chleb jajeczny (z automatu) 2014

6
Chleb jajeczny (z automatu) Codzienny chleb, miękki, puszysty i bardzo smaczny, o chrupiącej skórce. Można go wzbogacić o otręby albo ulubione ziarna. Pięknie wyrasta i pasuje na kanapki do Zobacz więcej
Bardzo smaczny, uniwersalny chlebek. Bogaty w ziarna, ale równocześnie lekki i puszysty. Długo zachowuje świeżość i nawet trzeciego dnia po upieczeniu wciąż smakuje dobrze. Poza tym jest łatwy w Zobacz więcej
Bardzo przyjemny, puszysty chlebek. Zawsze miałam obiekcje przed dodawaniem do chleba mąki kukurydzianej. Skojarzenie z chrupkami kukurydzianymi było bardzo silne! Podświadomie bałam się, że chleb Zobacz więcej
(tradycyjnie w niedzielę) przepis na bardzo aromatyczny chleb na zakwasie - z dodatkiem kawy i cebulki. Bardzo puszysty, bo w dużym stopniu na mące pszennej i zdecydowane warty wypróbowania. Chleb z Zobacz więcej
Kolejny chleb na drożdżach, którym jestem zachwycona. Żałowałam,że upiekłam tylko jeden. Następnym razem się poprawię :) Mięciutki, puszysty, pyszny....Gorąco polecam :) Przepis z bloga Prawo do Zobacz więcej
Ciemny, razowy chleb. Najprostszy. Dość ciężki i zwarty, a w smaku przyjemnie pszeniczny. Bardzo nam smakował! 450 g mąki razowej pszennej 300 ml ciepłej wody 2 łyżeczki soli 15 g świeżych drożdży Do Zobacz więcej
Pszenno żytnie bułki z blachy to kolejny chleb z blachy tak zwany odrywany. Chleb bogaty w błonnik, bo upiekłam nie tylko na żytniej mące ale również dorzuciłam połamane żyto. Jeśli nie macie Zobacz więcej
Piekłam parę razy chleb, który przygotowuje się dosłownie w 5 minut . Ten chleb teoretycznie też miał taki być. Gdyby nie to, że trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie ;) Ale warto było poczekać. Wyszedł Zobacz więcej