puzzone di moena

by coollinaria • 26 marca 2011 • produkty i składniki, sery, wędrówki kulinarne • Comments (0) • 339 Wracając z nart z Trentino (a dokładnie z Pozza di Fassa) do domu zabrałem trochę miejscowych Zobacz więcej
wycieczk po Szkocji destylarniach, a mionicy wina pielgrzymuj do burgundzkich winnic, tak wycieczka do Poudniowego Tyrolu to prawdziwe wyzwanie dla kubkw smakowych dowiadczonych serojadw. W tej Zobacz więcej
. Są więc kuszące opowieści np. o produkowanym tylko w Val di Sole niezwykle aromatycznym serze Puzzone di Moena, czyli dosadnietłumacząc: Śmierdzielu z Moeny. Z rozbawieniem czytałam też o Zobacz więcej
polska 4 tygodniowa Gouda ze SM Wieprz. Ser na bazie mleka pasteryzowanego; maślano-śmietanowy, miękki. Przyjemnie wzmacnia smak wina. Oryginalna holenderska Gouda z mleka surowego - 48 miesięcy Zobacz więcej