pyszny przepis na pierogi z kapusta i grzybami

MadalenaM
MadalenaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchara;)
Migawki z talerza.

Migawki z talerza. 90

0
/pieczone drożdżowe razowe pierogi z grzybami i cebulką+gotowana kapusta i smażona cebulka/ /kotlety z kaszy jęczmiennej/ i tak na zachętę ciasto/chlebek dyniowo-bananowy w wersji kakaowej/ Wracam do Zobacz więcej
„Wszystkim, którzy nie lubią lepić pierogów lub stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami Zobacz więcej
Szybkie ciasto na niedzielę bez pieczenia. Pyszne i łatwe w przygotowaniu. A dzisiejsza niedziela upłynie przy lepieniu ogromnejjjjjjjj ilości pierogów. Będą ruskie i z kapustą i grzybami :) Jutro Zobacz więcej
PROPONUJĘ ZAJRZEĆ NA MIKS WIGILIJNYCH POTRAW Uszka z grzybami http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Uszka-wigilijne-do-barszczyku.html Pierogi z kapustą i grzybami Zobacz więcej
A może tym razem zamiast tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami (chociaż wiadomo że są pyszne) skusicie się na takie oto pierogi z wędzonym na ciepło łososiem, ricottą i kaparami. Jest to szybka Zobacz więcej
Pachną cudownie lasem. Są niedrogie i pyszne Składniki CIASTO 3 szklanki mąki szklanka ciepłej wody łyżeczka soli Farsz 40 dkg kiszonej kapusty świeże grzyby(ja miałam 30 dkg mieszanych) cebula Zobacz więcej
(oczywiście po uprzednim rozmrożeniu :)) Ciasta wyszły tak pyszne, że trudno się od nich oderwać. Po prostu idealne! Keks nr I Makowiec, piernik i keks Pierogi z kapustą i grzybami! Borys próbujący Zobacz więcej
Tradycyjnie jak co roku na Wigilię robię pierogi z kapustą i grzybami. I są to moje ulubione pierogi. Po ugotowaniu i odsmażeniu są podwójnie pyszne! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki pszennej * Zobacz więcej
Klasyk wigilijny. Pyszny i niezastąpiony. Kilka prawd o pierogach z kapustą i grzybami: 1. Najlepsze robi babcia. I już. 2. Najlepsze są odsmażane /na maśle!/. 3. Im więcej grzybów tym lepiej /idealna Zobacz więcej
Dzisiaj próba generalna pierogów w słodkim wydaniu na stół wigilijny. Oczywiście nie zabraknie na nim tych tradycyjnych z kapustą i grzybami, ale już od dłuższego czasu za mną chodziły właśnie te z Zobacz więcej
To moje pierwsze pierogi z kapustą jakie robiłam i powiem nieskromnie, że są bardzo bardzo pyszne!!! Akurat zabrałam się za nie w niedzielę i część zamroziłam by na Święta były już gotowe. Zobacz więcej
Nie ma nicprostszegoi szybszego jak przekąski i dania z gotowego ciasta francuskiego. Założęsię, że po Świętach zostało Wamtrochęfarszu na pierogi z kapustą i grzybami ....Jeśliniezbyt macie czas i Zobacz więcej
Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone Zobacz więcej
jeszcze kilka słoików). Kolejne dwa dni zajadaliśmy się pysznym bio szpinakiem z makaronem. Śniadaniami jak na razie zawładnął hummus, zrobiony również jeszcze w domu w ilości hurtowej i następnie Zobacz więcej
Pierogów z kapustą i grzybami nie powinno zabraknąć podczas wieczoru wigilijnego.Są tak pyszne że przygotowuję je nie raz w ciągu roku :) SKŁADNIKI NA CIASTO : Zobacz więcej
Na dzisiejszy lub piątkowy obiad proponuję pyszne bezmięsne pierogi. Farsz jest takim miksem pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich. Jak się okazało, naprawdę smacznym:) Ja podaję je polane Zobacz więcej
joduha.
joduha. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
joduha. kuchenna
Kapusta postna

Kapusta postna 453

1
Kapusta postna to potrawa pyszna jedzona samodzielnie, jak i świetna baza do krokietów, pierogów czy pasztecików. Najlepiej smakuje odgrzewana na drugi, a nawet trzeci dzień. Składniki: 1 kg kiszonej Zobacz więcej
kasiekgotuje
kasiekgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KasiekGotuje
Sos grzybowy

Sos grzybowy 330

0
przepis z mojej książki kucharskiej :) teraz gdy zostało mnóstwo jedzenia ze świąt, z tym sosem jem prawie wszystko: gołąbki, pierogi ruskie, pierogi z kapustą... i wszystko to smakuje wspaniale :) Zobacz więcej
Dziś 2 urodziny mojego bloga:) Nie sądziłam, że tyle wytrzymam:) Nie znudziło mnie to ani trochę, i nadal mam głowę pełna pysznych pomysłów:) A dziś przedstawię moje ulubione potrawy z ubiegłego Zobacz więcej
kapustę przygotowałam na stół wigilijny. Ale gości ona u mnie nie tylko od święta. Często wykorzystuję ją do faszerowania pierogów, naleśników i pasztecików. Zamiast grzybów suszonych można użyć do Zobacz więcej