pyszny przepis na pierogi z kapusta i grzybami

MadalenaM
MadalenaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchara;)
Migawki z talerza.

Migawki z talerza. 81

0
/pieczone drożdżowe razowe pierogi z grzybami i cebulką+gotowana kapusta i smażona cebulka/ /kotlety z kaszy jęczmiennej/ i tak na zachętę ciasto/chlebek dyniowo-bananowy w wersji kakaowej/ Wracam do Zobacz więcej
„Wszystkim, którzy nie lubią lepić pierogów lub stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami Zobacz więcej
Szybkie ciasto na niedzielę bez pieczenia. Pyszne i łatwe w przygotowaniu. A dzisiejsza niedziela upłynie przy lepieniu ogromnejjjjjjjj ilości pierogów. Będą ruskie i z kapustą i grzybami :) Jutro Zobacz więcej
PROPONUJĘ ZAJRZEĆ NA MIKS WIGILIJNYCH POTRAW Uszka z grzybami http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Uszka-wigilijne-do-barszczyku.html Pierogi z kapustą i grzybami Zobacz więcej
A może tym razem zamiast tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami (chociaż wiadomo że są pyszne) skusicie się na takie oto pierogi z wędzonym na ciepło łososiem, ricottą i kaparami. Jest to szybka Zobacz więcej
Pachną cudownie lasem. Są niedrogie i pyszne Składniki CIASTO 3 szklanki mąki szklanka ciepłej wody łyżeczka soli Farsz 40 dkg kiszonej kapusty świeże grzyby(ja miałam 30 dkg mieszanych) cebula Zobacz więcej
(oczywiście po uprzednim rozmrożeniu :)) Ciasta wyszły tak pyszne, że trudno się od nich oderwać. Po prostu idealne! Keks nr I Makowiec, piernik i keks Pierogi z kapustą i grzybami! Borys próbujący Zobacz więcej
Tradycyjnie jak co roku na Wigilię robię pierogi z kapustą i grzybami. I są to moje ulubione pierogi. Po ugotowaniu i odsmażeniu są podwójnie pyszne! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki pszennej * Zobacz więcej
Klasyk wigilijny. Pyszny i niezastąpiony. Kilka prawd o pierogach z kapustą i grzybami: 1. Najlepsze robi babcia. I już. 2. Najlepsze są odsmażane /na maśle!/. 3. Im więcej grzybów tym lepiej /idealna Zobacz więcej
Dzisiaj próba generalna pierogów w słodkim wydaniu na stół wigilijny. Oczywiście nie zabraknie na nim tych tradycyjnych z kapustą i grzybami, ale już od dłuższego czasu za mną chodziły właśnie te z Zobacz więcej
To moje pierwsze pierogi z kapustą jakie robiłam i powiem nieskromnie, że są bardzo bardzo pyszne!!! Akurat zabrałam się za nie w niedzielę i część zamroziłam by na Święta były już gotowe. Zobacz więcej
Nie ma nicprostszegoi szybszego jak przekąski i dania z gotowego ciasta francuskiego. Założęsię, że po Świętach zostało Wamtrochęfarszu na pierogi z kapustą i grzybami ....Jeśliniezbyt macie czas i Zobacz więcej
Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone Zobacz więcej
Mija dopiero czwarty dzień od rozpoczęcia naszego kamperowania, więc kulinarnie nie mamy za bardzo czym się pochwalić. Pierwszego dnia na obiad zjedliśmy babcine pierogi z kapustą oraz grzybami, Zobacz więcej
Pierogów z kapustą i grzybami nie powinno zabraknąć podczas wieczoru wigilijnego.Są tak pyszne że przygotowuję je nie raz w ciągu roku :) SKŁADNIKI NA CIASTO : Zobacz więcej
Na dzisiejszy lub piątkowy obiad proponuję pyszne bezmięsne pierogi. Farsz jest takim miksem pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich. Jak się okazało, naprawdę smacznym:) Ja podaję je polane Zobacz więcej
joduha.
joduha. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
joduha. kuchenna
Kapusta postna

Kapusta postna 342

1
Kapusta postna to potrawa pyszna jedzona samodzielnie, jak i świetna baza do krokietów, pierogów czy pasztecików. Najlepiej smakuje odgrzewana na drugi, a nawet trzeci dzień. Składniki: 1 kg kiszonej Zobacz więcej
kasiekgotuje
kasiekgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KasiekGotuje
Sos grzybowy

Sos grzybowy 326

0
przepis z mojej książki kucharskiej :) teraz gdy zostało mnóstwo jedzenia ze świąt, z tym sosem jem prawie wszystko: gołąbki, pierogi ruskie, pierogi z kapustą... i wszystko to smakuje wspaniale :) Zobacz więcej
Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z Zobacz więcej
kapustę przygotowałam na stół wigilijny. Ale gości ona u mnie nie tylko od święta. Często wykorzystuję ją do faszerowania pierogów, naleśników i pasztecików. Zamiast grzybów suszonych można użyć do Zobacz więcej