pyzy z leśnymi grzybami

dzisiaj przepis który obiecałam Pyzie, grzybki do zapiekanek, zimą wystarczy otworzyć słoiczek, posmarować pieczywo, posypać serem, podgrzać w piekarniku i gotowe. Czasem dodaje je też do pizzy. Zobacz więcej
i udało mi się zamrozić całkiem sporo borowików( jak mrozić grzyby leśne). A dzisiaj dzielę się jeszcze sosem grzybowo- śmietanowym z mieszanymi leśnymi grzybami czyli podgrzybkami, koźlarzami i Zobacz więcej
wieprzowymi. Powstało pyszne obiadowe danie. BITKI WIEPRZOWE DUSZONE Z GRZYBAMI Ok. kg wieprzowiny ( miałam z łopatki) Kilka leśnych grzybów 2 cebule Sól, pieprz , majeranek, papryka słodka Trochę Zobacz więcej
Dawno nie pokazywałam żadnego mięsa, co nie znaczy, że go nie jadamy. Teraz zimą, to nawet dość sporo, tylko robię często to, co już jest na blogu. Ale ostatnio zrobiłam wersję zrazów, jakiej jeszcze Zobacz więcej
1 ząbek czosnku odrobina świeżego lub suszonego tymianku 1-2 szklanki bulionu z grzybów leśnych mąka pszenna do zagęszczenia śmietanka Borowiki namocz w wodzie przez noc. Następnie odsącz i drobno Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
sos myśliwski

sos myśliwski 226

6
laurowy 30 g suszonych grzybów leśnych 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 duży lub 2 małe kiszone ogórki sól i pieprz do smaku Boczek Zobacz więcej
DVD z programami Jamiego Olivera - mam do rozdania 2 zestawy, jeden składa się z trzech a drugi z dwóch płyt. Mam nadzieję, że zechcecie wziąć udział w zabawie :) A żeby Wam się nie nudziło jak mnie Zobacz więcej
To danie sprzed kilku tygodni, kiedy mój mąż wracając z podróży zatrzymał się na trochę w lesie i znalazł kilka grzybów. Z takiej ilości nie można było zrobić konkretnego dania i wylądowały w sosie. Zobacz więcej
zawiera nutki intensywnego smaku leśnych grzybów przełamane kwaszonymi ogórkami. Palce lizać! Składniki: 1 opakowanie mrożonych pyz ziemniaczanych (4,60 zł) garść suszonych grzybów 1 średnia cebula 2 Zobacz więcej
Za oknem wyraźnie chłodniej, a na talerzach wyraźnie cieplej. Złote kolory polskiej jesieni odbijają się też na pomorskich stołach. Pojawiają się na nich rozgrzewające zupy, dania jednogarnkowe i Zobacz więcej
Prezydentowa
Prezydentowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Prezydentowej
Kapuśniak

Kapuśniak 223

1
Kapuśniak zrobiłam z okazji końca zimy, która dla mnie kończy się właśnie w lutym. I to jest taki zimowy jeszcze kapuśniak na wieprzowych kościach, z ziemniakami, grzybami i zasmażką. Zazwyczaj nie Zobacz więcej
U mnie w domu podczas Wigilii zawsze jadało się kapustę z grochem, którą przyrządzała moja babcia. Co ciekawe, babcia dodawała do niej puree ziemniaczane,przez które danie nabierało konsystencji Zobacz więcej
szczypta soli sos myśliwski 300 grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy łyżka mąki 1 jabłko 2 ziarna jałowca liść laurowy 2 ziela angielskie płaska łyżeczka Zobacz więcej
Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju potrawy mączne, najbardziej kluchy ;) I tak, co najmniej raz w tygodniu, gotuję kopytka, kluski śląskie, pyzy, pierogi lub (niestety rzadziej) knedle. Do tego Zobacz więcej
Wegetariańskie świeta - przepisy Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pieczona szynka w glazurze Wegetariańskie świeta - przepisy PRZYSTAWKI Łódeczki Zobacz więcej
Potrawy kuchni regionalnej są nierozerwalnie związane z porami roku i kalendarzem świąt.W zależności od pojawienia się płodów rolnych i leśnych – wzmagała się częstotliwość gotowania różnych potraw. Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z kurkami – Z miłości do słodkości Fasolka szparagowa z migdałami – Tanio szybko smacznie Fasolka szparagowa z tymiankiem i cebulą – Kuchnia domowa Ani Fasolka z grzybami leśnymi – Zobacz więcej
zalewam wodą z grzybów (ja przelewam wodę przez sitko, by było bez "leśnych śmieci"). Dodaję liść laurowy i ziele. Wszystko wstawiam na mały palnik - niech się dusi. Obieram ziemniaki (6 sztuk) Zobacz więcej
ziemniaki i surówka, lub obiad dla dwóch dorosłych głodomorów, na dwa, trzy dni. SKŁADNIKI 500g wieprzowiny na gulasz — z łopatki lub szynki 200g mocno uwędzonych surowych frankfurterek 500g Zobacz więcej
traktujemy blenderem, by masa była bardziej zwarta. SOS: 0,5 l bulionu warzywnego, garść grzybów leśnych ( duża garść ), 150 g pieczarek, 2 cebule, pieprz, sól, rozmaryn, 3 łyżki ciemnego sosu Zobacz więcej