Przepis na quenelle

Powiązane przepisy:

Ana
Ana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodko Gorzki Świat
QUENELLES

QUENELLES 353

Przepis na quenelles zaczerpnęłam z Kulinarnego Atlasu Świata, z działu o kuchni francuskiej. Zrobiłam na śniadanie. Smakowało bardzo dobrze. Jednak co to takiego, te quenelles? Poszperałam w necie i Zobacz więcej
Labneh. Milion procent smaku jogurtu w serze, który robi się praktycznie sam. Po kilku godzinach nadaje się do smarowania na kanapki, po kilkunastu używam go jako kremu lub na quenelle, a po dobie... Zobacz więcej
Jeudi le 27 novembre j'assisté à une très belle journée presse à Lyon. L'organisatrice de ce evenement Mylène, créatrice de l’agence de cuisine, Émulsion et auteur du blog, Cuisine & Vanity, m’a Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Quenelles w sosie nantua Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
Przepis zaczerpnęłam z najnowszego numeru «Cuisine et vins de France», który poświęcił cały artykuł Enrico Bernardo. Enrico to podobno najbardziej parsyki Włoch, który w wieku 27 lat został wybrany Zobacz więcej
Uwielbiam tarty cytrynowe. Jeśli gdzieś zamawiam coś słodkiego, a w menu jest tarta cytrynowa, to z niej nie rezygnuję :) Mam do nich słabość. Kilka lat temu obejrzałam film "Toast" ("Tost. Historia Zobacz więcej
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu Zobacz więcej
średnio raz na miesiąc ma miejsca taka wymiana zdań: eR.: co być powiedziała, gdybyśmy zaprosili dziś [i tu padają różne nazwiska znajomych]? ja: hm, czemu nie? eR.: to dzwonię. dwudziesta? ja: uhm… i Zobacz więcej
Dzień rozpoczęty w kaloszach. W płaszczach przeciwdeszczowych i kurtkach. W towarzystwie piorunów nad głowami i szarością zapadającej nocy o 7 rano! Czy istnieje jakikolwiek sposób by przeżyć w dobrym Zobacz więcej
średnio raz na miesiąc ma miejsca taka wymiana zdań: eR.: co być powiedziała, gdybyśmy zaprosili dziś [i tu padają różne nazwiska znajomych]? ja: hm, czemu nie? eR.: to dzwonię. dwudziesta? ja: uhm… i Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Salatka z Arles

Salatka z Arles 49

Prosta, na kolacyjny, lekki posilek. 4 porcje Peczek bialych badz zielonych szparagow czyli 500 g 50 g suszonych pomidorow z oliwy kilka malych pomidorokow swiezych kilka czarnych oliwek liscie bazyli Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam quenelles z ryby i jogurtu. Pod tą francuską nazwą kryją się po prostu kluski z farszu rybnego, mięsnego lub drobiowego, zazwyczaj gotowane. · 500 g filetu z ryby · łyżeczki Zobacz więcej
Jesień w pełni. Nasz las hojnie obdarza nas widokami pożółkłych liści, ale nie skąpi też materialnych podarunków w postaci grzybów. O nich jednak innym razem. Pogoda rozpieszcza nas. Słońcei Zobacz więcej
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu Zobacz więcej
There were also other attractions and displays, not the food only. For example there was a dry stone wall sections. This is very typical for this region way of building the walls using natural Zobacz więcej
Zapachniało jesienią, za oknem plucha… zjadło by się coś słodkiego, dobrego, kremowego… Sezon na kasztany wprawdzie jeszcze się nie zaczął choć już blisko, za kilka dni z pewnością już będą. Do tej Zobacz więcej
Człowiek myśli sobie toiowo, ale jednak najczęściej to. Zabawne jakto,przed czymsię bronimy stajesię rzeczywistością. Nie zmieniajmy się na grosze. Kakaowe quenelles ze stopionym masłem, miodem, Zobacz więcej
Małgosia i Piotr
Małgosia i Piotr Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akacjowyblog
Gazpacho z Andaluzji.

Gazpacho z Andaluzji. 54

Dziś chłodnik z Andaluzji - południowej krainy Hiszpanii. Gazpacho jest jedną z najbardziej znanych "wizytówek" kuchni iberyjskiej. To lekkie i proste danie świetnie nadaje się na upalne dni. U nas w Zobacz więcej
Zapraszam na drugą część fotorelacji z Dales Food and Drink Festival. Pierwszą część mozecie obejrzeć pod tym linkiem. *** Oprócz jedzenia i picia czekało też kilka innych atrakcji. Można było np. Zobacz więcej
Mi jako fance Pavlovej (na którą zużywam najczęściej 6 białek) często zdarza się, że pozostają same żółtka. Oto kilka pomysłów na ich wykorzystanie. Jedno nadprogramowe żółtko: Zapiekane pióra ze Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: