Przepis na quenelle

Powiązane przepisy:

Mi jako fance Pavlovej (na którą zużywam najczęściej 6 białek) często zdarza się, że pozostają same żółtka. Oto kilka pomysłów na ich wykorzystanie. Jedno nadprogramowe żółtko: Zapiekane pióra ze Zobacz więcej
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu Zobacz więcej
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Salatka z Arles

Salatka z Arles 48

Prosta, na kolacyjny, lekki posilek. 4 porcje Peczek bialych badz zielonych szparagow czyli 500 g 50 g suszonych pomidorow z oliwy kilka malych pomidorokow swiezych kilka czarnych oliwek liscie bazyli Zobacz więcej
Dzień rozpoczęty w kaloszach. W płaszczach przeciwdeszczowych i kurtkach. W towarzystwie piorunów nad głowami i szarością zapadającej nocy o 7 rano! Czy istnieje jakikolwiek sposób by przeżyć w dobrym Zobacz więcej
Zapachniało jesienią, za oknem plucha… zjadło by się coś słodkiego, dobrego, kremowego… Sezon na kasztany wprawdzie jeszcze się nie zaczął choć już blisko, za kilka dni z pewnością już będą. Do tej Zobacz więcej
średnio raz na miesiąc ma miejsca taka wymiana zdań: eR.: co być powiedziała, gdybyśmy zaprosili dziś [i tu padają różne nazwiska znajomych]? ja: hm, czemu nie? eR.: to dzwonię. dwudziesta? ja: uhm… i Zobacz więcej
średnio raz na miesiąc ma miejsca taka wymiana zdań: eR.: co być powiedziała, gdybyśmy zaprosili dziś [i tu padają różne nazwiska znajomych]? ja: hm, czemu nie? eR.: to dzwonię. dwudziesta? ja: uhm… i Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Quenelles w sosie nantua Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
Zapraszam na drugą część fotorelacji z Dales Food and Drink Festival. Pierwszą część mozecie obejrzeć pod tym linkiem. *** Oprócz jedzenia i picia czekało też kilka innych atrakcji. Można było np. Zobacz więcej
Małgosia i Piotr
Małgosia i Piotr Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akacjowyblog
Gazpacho z Andaluzji.

Gazpacho z Andaluzji. 54

Dziś chłodnik z Andaluzji - południowej krainy Hiszpanii. Gazpacho jest jedną z najbardziej znanych "wizytówek" kuchni iberyjskiej. To lekkie i proste danie świetnie nadaje się na upalne dni. U nas w Zobacz więcej
Ana
Ana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodko Gorzki Świat
QUENELLES

QUENELLES 346

Przepis na quenelles zaczerpnęłam z Kulinarnego Atlasu Świata, z działu o kuchni francuskiej. Zrobiłam na śniadanie. Smakowało bardzo dobrze. Jednak co to takiego, te quenelles? Poszperałam w necie i Zobacz więcej
Przepis zaczerpnęłam z najnowszego numeru «Cuisine et vins de France», który poświęcił cały artykuł Enrico Bernardo. Enrico to podobno najbardziej parsyki Włoch, który w wieku 27 lat został wybrany Zobacz więcej
Jeudi le 27 novembre j'assisté à une très belle journée presse à Lyon. L'organisatrice de ce evenement Mylène, créatrice de l’agence de cuisine, Émulsion et auteur du blog, Cuisine & Vanity, m’a Zobacz więcej
There were also other attractions and displays, not the food only. For example there was a dry stone wall sections. This is very typical for this region way of building the walls using natural Zobacz więcej
Uwielbiam tarty cytrynowe. Jeśli gdzieś zamawiam coś słodkiego, a w menu jest tarta cytrynowa, to z niej nie rezygnuję :) Mam do nich słabość. Kilka lat temu obejrzałam film "Toast" ("Tost. Historia Zobacz więcej
Labneh. Milion procent smaku jogurtu w serze, który robi się praktycznie sam. Po kilku godzinach nadaje się do smarowania na kanapki, po kilkunastu używam go jako kremu lub na quenelle, a po dobie... Zobacz więcej
Człowiek myśli sobie toiowo, ale jednak najczęściej to. Zabawne jakto,przed czymsię bronimy stajesię rzeczywistością. Nie zmieniajmy się na grosze. Kakaowe quenelles ze stopionym masłem, miodem, Zobacz więcej
Jesień w pełni. Nasz las hojnie obdarza nas widokami pożółkłych liści, ale nie skąpi też materialnych podarunków w postaci grzybów. O nich jednak innym razem. Pogoda rozpieszcza nas. Słońcei Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam quenelles z ryby i jogurtu. Pod tą francuską nazwą kryją się po prostu kluski z farszu rybnego, mięsnego lub drobiowego, zazwyczaj gotowane. · 500 g filetu z ryby · łyżeczki Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: