quiche brokuły

Zacisze kuchni
Zacisze kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zacisze kuchni
Quiche z brokułem

Quiche z brokułem 282 @

9
Mój pierwszy quiche. Już nie raz i nie dwa miałam ochotę na upieczenie kiszu, ale zawsze wygrywało coś co było sprawdzone i szybkie. Dziś jednak przekonałam się, że kisz jest szybkim i naprawdę łatwym Zobacz więcej
Uwielbiam wszelkiego rodzaju quiche (czyli wytrawne wersje tart) między innymi za to że można je zrobić dosłownie z wszystkiego oraz za to że sa pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: Zobacz więcej
Moj pierwszy quiche/kisz :), nie ostatni. wyszedl pyszny. jestem bardzo zadowolona ze mi sie udalo, bo balam sie ze bedzie z tego klapa. bardzo smaczny, miekki i pachnacy.polecam bardzo nawet dla Zobacz więcej
Jak spróbowałam Quiche z szynką, pieczarkami i żółtym serem postanowiłam zmodyfikować farsz na jarski. Z sosem serowym- niebo w gębie! Przepis na ciasto kruche znajdziecie tutaj Składniki na farsz: Zobacz więcej
Quiche to nic innego jak słynna wytrawna, tarta znana również jako placek lotaryński. Tarta przygotowana jest na kruchym spodzie, wypełniona masą jogurtowo - jajeczną z brokułem i pysznymi kabanosami Zobacz więcej
Quiche to nic innego jak słynna wytrawna, tarta znana również jako placek lotaryński. Tarta przygotowana jest na kruchym spodzie, wypełniona masą jogurtowo - jajeczną z brokułem i pysznymi kabanosami Zobacz więcej
Quiche to świetny sposób na sprzątnięcie lodówki. Dodatek salami z zielonym pieprzem wyostrzył smak. Myślę, że równie dobrze sprawdzi się kindziuk kresowy. Idealne danie na szybki obiad po męczącym Zobacz więcej
Wczoraj upiekliśmy quiche z łososiem i brokułem, danie bardzo proste, ale o niecodziennym wyglądzie. Był to smaczny, zdrowy i pożywny obiad, który spokojnie wystarczy dla całej rodziny. Podczas Zobacz więcej
Fanaberie podpowiedziały mi, że jest coś takiego jak to oto quiche :) Wypróbujcie i Wy - warto :) Składniki: 150 g pieczywa ( w oryginalnym przepisie 120g) 500 g brokułów (w/o 300g) 200 g kalafiora Zobacz więcej
Piątek, ciepły dzień i lodówka zgłaszająca potrzebę uzupełnienia zapasów. Trzeba wykorzystać co w niej zostało, więc będzie francuski quiche (czyt. kisz), bo to on najlepiej podejmuje to wyzwanie. Zobacz więcej
Kruche delikatne ciasto, dużo brokułów i wyrazisty w smaku ser pleśniowy Gorgonzola. Jedno z najlepszym połączeń smakowych! Prosto, szybko i bardzo smacznie. Quiche to francuska odmiana tarty ze Zobacz więcej
Składniki na 6 porcji: 0,5 brokułu duży pomidory 250 g fety 80 g uprażonych płatków migdałowych 3 jajka natka pietruszki 250 ml śmietany 18% Ciasto: 130 g masła 180 g mąki pszennej 3 łyżki wody łyżka Zobacz więcej
Składniki na 6 porcji: 0,5 brokułu duży pomidory 250 g fety 80 g uprażonych płatków migdałowych 3 jajka natka pietruszki 250 ml śmietany 18% Ciasto: 130 g masła 180 g mąki pszennej 3 łyżki wody łyżka Zobacz więcej
Ten wyśmienity quiche jest doskonały na ciepło, jako danie główne. Znakomicie sprawdza się też jako zimna przekąska. Przygotowanie go nie zajmuje wiele czasu, a jest naprawdę pyszny. składniki: Zobacz więcej
Składniki na 6 porcji: 0,5 brokułu duży pomidory 250 g fety 80 g uprażonych płatków migdałowych 3 jajka natka pietruszki 250 ml śmietany 18% Ciasto: 130 g masła 180 g mąki pszennej 3 łyżki wody łyżka Zobacz więcej
Quiche (po polsku kisz) to wywodząca się z Francji potrawa składająca się z kruchego lub francuskiego ciasta oraz wytrawnego nadzienia zalanego masą jajeczno - śmietanową.Nadzieniemogąstanowićwarzywa, Zobacz więcej
robienia tart zmieniłam kolejność i najpierw rozwałkowałam wyrobione ciasto, wyłożyłam nim formę a później całość porządnie schłodziłam w zamrażarce ! QUICHE Z KURCZAKIEM, BROKUŁAMI I POREM ciasto Zobacz więcej
Pierwszy października, to Światowy DzieńWegetarianizmu. Z tej okazji postanowiłam przygotować do szkoły przepyszne Quiche. Brokuły, ser typu feta oraz dodatek aromatycznych przypraw tworzą doskonałą Zobacz więcej
Mój pierwszy raz z quiche nastąpił w trakcie przygotowań do ubiegłorocznej Wielkanocy kiedy to szukałam ciekawych pomysłów na dania świąteczne. Jest to odmiana tarty, która zawsze występuje w wersji Zobacz więcej