Przepis na quiche spod

W niedzielę w myśl sztandarowego hasła gospodyń domowych lat PRL-u „w mojej kuchni nic się nie zmarnuje” postanowiłam zrobić tartę z wykorzystaniem warzyw, które zostały mi z przygotowywania innych Zobacz więcej
Guiltfree
Guiltfree Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Guiltfree
Quiche szpinakowy na spodzie lowcarb

Quiche szpinakowy na spodzie lowcarb 126

Tradycyjny francuski quiche lorraine piecze się na kruchym, maślanym cieście a podstawą farszu jest śmietana i boczek oraz ser o wyrazistym smaku – Gruy?re lub wyrabiany właśnie w Lotaryngi ser Zobacz więcej
Guiltfree
Guiltfree Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Guiltfree
Quiche szpinakowy na spodzie lowcarb

Quiche szpinakowy na spodzie lowcarb 25

Tradycyjny francuski quiche lorraine piecze się na kruchym, maślanym cieście a podstawą farszu jest śmietana i boczek oraz ser o wyrazistym smaku – Gruy?re lub wyrabiany właśnie w Lotaryngi ser Zobacz więcej
Quiche (kisz) jest to rodzaj tarty, którego bazę stanowią kruche ciasto oraz masa śmietanowo-jajeczna. Reszta wypełnienia jest w zupełności uzależniona od naszej fantazji! Są takie produkty, na Zobacz więcej
Zanim podam Wam przepis na to cudo, które choć zaplanowane na dwa dni, pochłonięte zostało w trakcie jednego posiedzenia, proponuje krótką rozgrzewkę. Kiedy jeszcze byłam niedoświadczonym kuchcikiem Zobacz więcej
Jeden sos a zastosowań wiele. Sos ciemny uniwersalny od Łowicz świetnie sprawdził się jako dodatek do tarty z grzybami i kurczakiem. To dzięki niemu quiche zyskał niepowtarzalny, unikalny smak a jego Zobacz więcej
Jaka jest w zasadzie różnica pomiędzy quiche a tartą? Jeśli ktoś wie, to proszę mnie oświecić, bo nie mam pojęcia ;) Ale dziś, dla odmiany od tarty upiekłam quiche, a co ;) Pełen letnich warzyw, z Zobacz więcej
Quiche z pokrzywą i kozim serem na spodzie z komosy ryżowej - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu Zobacz więcej
Quiche z pokrzywą i kozim serem na spodzie z komosy ryżowej - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu Zobacz więcej
Przepyszne danie na kruchym spodzie z jajeczno-warzywnym wierzchem. Składniki spód: 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 100g roztopionego masła Zobacz więcej
U nas dzisiaj quich’owo, tartowo…a przede wszystkim pysznie. Przepis znalazłam na opakowaniu moich ulubionych płatków owsianych, które codziennie wcinam na śniadanie. Któregoś razu czytam, a tam nawet Zobacz więcej
"QUICHE" NA ZIEMNIACZANO - MARCHEWKOWYM SPODZIE Bardzo smaczny, nie wymagający poświęcenia dużego nakładu pracy obiad. Spód nie wyszedł mi chrupiący ale to żaden problem - w sumie wyszło pysznie. Zobacz więcej
Dynia jest przepięknym symbolem jesieni i bardzo wdzięcznym obiektem kulinarnym :) W głowie nasuwa się tysiąc pomysłów trzymając ją w dłoniach. Jak dobrze,że to nie szparagi i sezon trwa odrobinę Zobacz więcej
Jeśli ktoś obserwuje mojego bloga to wie, że uwielbiam wszelkiego rodzaju quiche, tarty i tartaletki. Potrawy te są niezwykle efektowne i w zależności od nadzienia zadowalają nas słodkim bądź wytrawny Zobacz więcej
Lubię eksperymentować ze składnikami. Czasem jeden mały dodatek może zupełnie odmienić smak potrawy albo nadać jej nowego wyrazu. Ostatnio połączyłam mąkę z cieciorki (produkt bezglutenowy) Zobacz więcej
Quiche to określenie wytrawnego wypieku na kruchym cieście, z nadzieniem z warzyw, mięsa i serów. Mój dzisiejszy przepis zawiera grillowane warzywa, słony ser feta i aromatyczne zioła.Wszystko to na Zobacz więcej
Składniki 2 szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki wody 3 jajka 1/2 szklanki startego sera (u mnie wędzony) 1 1/2 szklanki słodkiej śmietany 25dag pieczarek 2 Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 204

Quiche Lorraine, czyli placek lotaryński to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej, charakterystyczna głównie dla regionu Lotaryngii. Można podawać ją na ciepło lub jako zimną przekąskę. Podobnie jak Zobacz więcej
Aniawtorek, 20 maja 2014 19:02:00 CEST Właśnie się piecze na kolację. Super przepis- bardzo szybki a taki nietypowy pomysł na kolację czy szybką przekąskę przy niezapowiedzianych gościach. dzięki :) Zobacz więcej