quiche z boczkiem i cukinia

Tarta z nadzieniem na bazie serka ziołowego z czosnkiem i jajkami. Boczek i cukinia dodają delikatnego smaku, suszona żurawina wypełnia całość lekką słodką nutą. Koniecznie do wypróbowania:) Podawać z Zobacz więcej
Frittata, czyli omlet lub quiche, ale bez mąki. Składniki:8 jajek (dla patelni 24 cm) 2 cukinie 4 łyżki tartego sera twardego (parmezan lub cheddar, grana, gruyere) Pomidor, oliwki... Sól, pieprz, Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Podpłomyk czyli Flammkuchen

Podpłomyk czyli Flammkuchen 290

1
serem.Włożyć znów do pieca i piec,gdy wszystko będzie chrupiące. Powiązane wpisy: Quiche – placek z cukinią i pomidorami Quiche – rodzaj wypieku w formie placka składającego się z... Pomarańczowy Zobacz więcej
: ogórek kiszony 1 duży pół cebuli boczek wędzony – 1 plaster na jedną roladę sól-do smaku pieprz-do smaku, musztarda Dodatkowo: biała nić Przygotowanie Mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem na kotlety, Zobacz więcej
W piękna niedziele słoneczna i cieplutką po odbyciu długiego spaceru po lesie z pieskiem, trzeba było przygotować obiad, dziś bardziej zmyślą o chłopaku czyli z boczkiem. Zainspirowana bardzo ciekawym Zobacz więcej
Miał być Quiche lorraine (lub placek lotaryński po prostu). W wersji podstawowej z boczkiem i cebulką. Jenak pewna Alutka boczku nie lubi, więc będzie quiche inaczej. Bo to danie, tak jak pizze i Zobacz więcej
Jedna z moich ulubionych przekąsek:) Quiche świetnie sprawdza się na pikniku, ponieważ smakuje wyśmienicie prosto z piekarnika, a także na zimno. Zarówno quiche jak i wszelkiego rodzaju tarty są Zobacz więcej
Kuchnia francuska jest bardzo bogata. Każdy region słynie z innych potraw, win i deserów. Jednym z popularniejszych dań jest quiche – rodzaj placka z nadzieniem z jajek, mleka (lub kwaśnej śmietany), Zobacz więcej
Cukinia vel kabaczek jest warzywem bardzo wszechstronnym. Swoją nazwę zawdzięcza sprytnym Włochom, którzy wyselekcjonowali tę odmianę z dynii zwyczajnej. Zucchina czyli mała dynia należy do Zobacz więcej
chcesz spróbować! Jeśli nazwałabym to "tartą" to zepsułabym całą aurę - "QUICHE"(czyt.kisz) to coś więcej! Składniki : 1 op. ciasta francuskiego 1 papryka 1/2 cukinii 5 jajek 150-200 g boczku 200g Zobacz więcej
Oprócz słodkich,czy wytrawnych tart,mamy również kisze z pikantnym nadzieniem,które można zmieniać z sezonu na sezon. Podstawą tego nadzienia jest mieszanka jaj i śmietany, podawana na warstwie Zobacz więcej
/ http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/viva-pasta/ http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/niech-zyja-krewetki/ Quiche są rewelacyjne przy większej ilości gości. Ciasto możesz przyrządzić dużo Zobacz więcej
Wegetariańska tarta z warzywami to kolejna propozycja na kisz. Próbowaliśmy już klasycznego kiszu francuskiego z boczkiem, tarty z kurczakiem. Także tym razem spróbujcie wersji w wydaniu Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
quiche ze szpinakiem

quiche ze szpinakiem 122

2
... czasem to wymyślanie dań z tego, co akurat mamy pod ręką daje sporą frajdę z gotowania. Połówki pomidorków koktajlowych owijamy w plasterki boczku. W wersji wegetariańskiej możemy zastąpić boczek Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
quiche ze szpinakiem

quiche ze szpinakiem 81

0
... czasem to wymyślanie dań z tego, co akurat mamy pod ręką daje sporą frajdę z gotowania. Połówki pomidorków koktajlowych owijamy w plasterki boczku. W wersji wegetariańskiej możemy zastąpić boczek Zobacz więcej
przejść do przepisu, wystarczy kliknąć nazwę tarty pod zdjęciem). quiche z porami i ricottą quiche lorraine quiche z czerwoną cebulą quiche z kaszą gryczaną i boczkiem quiche z batatmi i wieprzowiną Zobacz więcej
prazonemigdaly
prazonemigdaly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PrazoneMigdaly
Quiche lorraine

Quiche lorraine 304

0
Tarty czy quiche to danie dające wielkie pole do popisu. Podstawą jest kruche ciasto. Ważne, żeby nie było zbyt grube - wtedy zdominuje całą potrawę. Dodać możemy to co zalega w lodówce - kurczak, Zobacz więcej
czasem zadaję małżowi pytanie: "co byś, kochanie, zjadł jutro na obiad" i zwykle boję się odpowiedzi ("gyrosa", "ziemniaki z jajkami na twardo i sosem chrzanowym", a w najlepszym razie: "tego indyka z Zobacz więcej
Zazwyczaj, gdy zapraszam gości i planuję ich smacznie ugościć, przygotowuję słone tarty, tzw. quiche. Są ekspresowe w przygotowaniu, a w farszu można wykorzystać właściwie większość składników. Można Zobacz więcej