Przepis na quiche z boczkiem i porami gordon

quiche z porem, boczkiem i szczypiorkiem | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 31 sierpnia 2015 quiche z porem, boczkiem i szczypiorkiem spiekła kolacja, lunch, obiad Zobacz więcej
Jakiś (przyznaję, że już dosyć długi) czas temu dostałam w prezencie książkę kucharską z propozycjami Gordona Ramsaya. Do tej pory tylko przeglądałam przepisy, śledząc jednocześnie Masterchefi Hell's Zobacz więcej
Uwielbiamy wszystkie tarty, tartinki. Nie ważne czy słodkie, czy wytrawne. To co w nich najlepsze to chrupiące, delikatne i maślane kruche ciasto. Długo taki efekt w domu był dla nas nie osiągalny i Zobacz więcej
Quiche to wypiek , który pochodzi z kuchni francuskiej. Podaje się go najczęściej na ciepło i tylko na słono. Do dzisiejszego quiche użyłam ciasta francuskiego. Podpiekłam aby był chrupiący. Farsz Zobacz więcej
Quiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera Gruyère. „ Zobacz więcej
Maggie5 czerwca 2012 10:01 Jak to kiedys ktos madry powiedzial, "Lepiej zgrzeszyc i zalowac, niz zalowac, ze sie nie zgrzeszylo" - i ja sie z tym zgadzam :) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Marzy mi się tarta i zrobię dziś taką oto właśnie na obiad. Coś niby taki Larraine, z kilkoma zmianami. Przypadnie do gustu wielbicielom wytrawnych tart. Przepis na ciasto klasyczny, nadzienie Zobacz więcej
Ciasto francuskie, tak jak makarony sprawdzają się idealnie, gdy brakuje nam pomysłu.Nie dość, że pomagają zrobić lodówkowe czystki, to czegokolwiek byśmy nie dodali, to kombinacja smakowa będzie Zobacz więcej
Sezon kurkowy w pełni. Miałam ochotę na kilka zdjęć w lesie, ale jak narazie za każdym razem spacerujemy w deszczu, mżawce, kapuśniaczku. W czasie ulewy zamykamy się w aucie i wcinamy muffinki, Zobacz więcej
Quiche to potrawa pochodząca z północno wschodniej Francji, czyli Alzacji i Lotaryngii. Składa się obowiązkowo ze spodu z ciasta kruchego lub francuskiego z wytrawnym nadzieniem, której składnikiem Zobacz więcej
Jestem pozytywnie zaskoczona, bardzo pozytywnie. Wydawał mi się kolejnym celebrytą, postacią która po prostu lansuje się mediach i tyle byłoby z prawdziwej sztuki gotowania. Moje (przepraszam z góry) Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki w sieci
Quiche Gordona Ramsaya !

Quiche Gordona Ramsaya !  676

Zdecydowanie moim autorytetem w kuchni jest Gordon Ramsay! Oczywiście nie tylko on, ale dzisiaj właśnie jego potrawa:) Liczba posiadanych przez niego gwiazdek Michelin jest naprawdę imponująca i Zobacz więcej
Przyjemny wieczór. Na kocyku, w doborowym towarzystwie i z pysznym jedzeniem. Park w Warszawie i piknik wieczorową porą. Co na piknik? Były pałki z kurczaka, łosoś marynowany, quiche, sałatka z Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Przegrzebki w porach na boczku

Przegrzebki w porach na boczku 330

Przegrzebki, zwane również małżami św. Jakuba są tak aromatyczne, że praktycznie nie potrzebują wielu dodatków. Moja ulubiona wersja to zapiekane z serem, bezpośrednio w muszlach. W południowej Polsce Zobacz więcej
oregano
oregano Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oregano & cynamon
Quiche

Quiche 1755

Ucieszyłam się, gdy zobaczyłam durszlakową akcję Ekonomia Gastronomia. Od pewnego czasu to dość bliska memu sercu filozofia. Ale nie zawsze tak było. Zostałam "nawrócona" na ekonomię gastronomię, Zobacz więcej
Tarta to takie proste, bezpretensjonalne danie, które zawsze się sprawdza. Z braku pomysłu, lub robiąc porządki w lodówcemożemy stworzyć nasz autorki, wybitny farsz Kawałek boczku, kilka marynowanych Zobacz więcej
O popularności francuskich tart i quiches (czyt. Kisz) chyba nie trzeba przypominać. Dzisiaj będziemy mowić o quiche czyli wersji słonej zapiekanej z odrobina śmietanki lub mleka wymieszanego z Zobacz więcej
mslowik
mslowik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z Gara Para
Tarta z porem i boczkiem

Tarta z porem i boczkiem 241

Od jakiegoś czasu właśnie ona chodziła mi po głowie. No i wreszcie zagościła na moim stole.Tarta wywodzi się z kuchni francuskiej. Jest rodzajem wypieku, składającego się zazwyczaj z kruchego ciasta i Zobacz więcej
Jak napisał Gordon Ramsay w swojej książce „Szef kuchni na każdą porę roku” jest to zupa, od której powinna zacząć osoba ucząca się gotować. Zgadzam się z nim 100%, zupa jest bardzo łatwa w wykonaniu, Zobacz więcej
Conchigliette z boczkiem, porem i pieczarkami 100g boczku lub pancetta 1 por 200g pieczarek 3 łyzki śmietany 36% lub creme fraiche natka pietruszki 200g makaronu, np. muszelki - conchiglioni posypać Zobacz więcej