quiche z boczkiem i porami gordon

Pyszny, aromatyczny, pełen smakowitości wieniec dziś przedstawiam. Smak jest nieziemski a dodatek ziół w postaci oregano i tymianku idealnie aromatyzuje nie tylko wieniec ale cały dom, podczas Zobacz więcej
mmcooking.pl
mmcooking.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
M&M cooking
Quiche z kurkami i porem

Quiche z kurkami i porem 13

Quiche z kurkami i porem M&M COOKING blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zapiekanki zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne pyszności Zobacz więcej
majaskorupska
majaskorupska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maja Skorupska
quiche z porami

quiche z porami 102

Por to cudowne warzywo, szczególnie cenione przez Francuzów. Zupa porowa, według Francuzek, ma cudowne właściwości oczyszczające i odchudzające. Z kolei klasyczna tarta francuska na kruchym spodzie, Zobacz więcej
Quiche to odmiana tarty, którą możemy podawać wyłącznie z nadzieniem wytrawnym. Nadzienie może być warzywne lub mięsne, które zalewane jest masą jajeczną, Quiche to pyszne danie, które możemy podać na Zobacz więcej
13.07.2017 Magda Taki wypakowany dodatkami omlet to nie lada gratka, nie tylko na śniadanie. Może być to także propozycja na lekki i szybki lunch. W letnim czasie fajnie jest go napakować pysznymi Zobacz więcej
Quiche (kisz) to rodzaj tarty, a jego cechą charakterystyczną jest to, że nadzienie zawsze składa się z mieszaniny jajek i śmietany oraz dowolnych, ale zawsze wytrawnych, dodatków. To jedno z tych Zobacz więcej
blog.I.lovelife
blog.I.lovelife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I LOVE LIFE
Quiche z boczkiem i fetą

Quiche z boczkiem i fetą 57

Składniki: ciasto: – 125 g masła – 1 i szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: -150 g boczku pokrojonego w kostkę – 2 średnie cukinie, starte na tarce o dużych oczkach – 3 Zobacz więcej
Quiche Lorraine z cebulką i boczkiem – BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Dania główne Śniadania Zobacz więcej
Quiche to idealny pomysł na szybki, a jednocześnie smaczny i pożywny obiad czy kolację. Świetnie sprawdzi się również w plenerze. Dzisiejszy, serowo – bekonowy quiche wzbogacony został szpinakiem, a Zobacz więcej
Pancake Gordona z borówkami i ricottą - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu innych. Toggle Navigation Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
tarta z porami i serem

tarta z porami i serem 88

na ciepło, na zimno, na kolację lub na pierwszy piknik w tym roku! tarta porowa ciasto: 250 g mąki pszennej, 125 g zimnego masła, 1 żółtko, 0,5 łyżeczki soli 2 łyżki zimnej wody farsz: 3 dużepory, 2 Zobacz więcej
Kolejna wersja pełnoziarnistej tarty, tym razem z farszem porowo-pieczarkowym. Uwielbiam połączenie grzybów i pora! Składniki (4 porcje): CIASTO: mąka pszenna graham (typ 1850) – 1,5 szklanki (160 g) Zobacz więcej
Taki moment kiedy w sklepie w pełnym skupieniu wkładasz nos na zmianę do doniczki z szałwią i tymiankiem i myślisz, jak to się ma do pora ;) Tak się wymyśla zupę! 350 g samych białych części pora 60 g Zobacz więcej
Tarta to takie proste, bezpretensjonalne danie, które zawsze się sprawdza. Z braku pomysłu, lub robiąc porządki w lodówcemożemy stworzyć nasz autorki, wybitny farsz Kawałek boczku, kilka marynowanych Zobacz więcej
Jakiś (przyznaję, że już dosyć długi) czas temu dostałam w prezencie książkę kucharską z propozycjami Gordona Ramsaya. Do tej pory tylko przeglądałam przepisy, śledząc jednocześnie Masterchefi Hell's Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Tarta z porami i fetą

Tarta z porami i fetą 84

Tarta z porami i fetą Pomysłów na tarte jest całe mnóstwo, oto kolejny z nich na tartę z porami. Dla mnie tarta ma być mega krucha, taką lubię najbardziej. A połączenie porów z serkiem wyszło Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować zapiekankę ziemniaczaną z porami i boczkiem. Robi się ją dość szybko, a zapach w trakcie jej pieczenia i podczas podawania do stołu jest niesamowity. Zapiekanka Zobacz więcej
Quiche to wypiek , który pochodzi z kuchni francuskiej. Podaje się go najczęściej na ciepło i tylko na słono. Do dzisiejszego quiche użyłam ciasta francuskiego. Podpiekłam aby był chrupiący. Farsz Zobacz więcej
Por to moje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mały Zobacz więcej
Maggie5 czerwca 2012 10:01 Jak to kiedys ktos madry powiedzial, "Lepiej zgrzeszyc i zalowac, niz zalowac, ze sie nie zgrzeszylo" - i ja sie z tym zgadzam :) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej