quiche z łososiem wędzonym

{{headerMessage}}
. Ja postawiłam na inne dodatki: łososia, brokuła, szparagi i ser pleśniowy. Mniam było pysznie! nawet młody wcinał:D Składniki: Ciasto: 300 g mąki 200 g zimnego masła 2 łyżki lodowatej wody 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kruche. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiego zrobić. Idealnie pasuje do wytrawnych tart lub Quiche. Ja połączyłam je z brokułami i wędzonym łososiem. Całość świetnie się skomponowała i pysznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śniadaniowy quiche z wędzonym łososiem albo inaczej: szybka pizza śniadaniowa. Wyjątkowo prosty do przyrządzenia, a jaki smaczny. Powstał z tego co było akurat w lodówce. Tradycyjne połączenie jajka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Quiche z łososiem wędzonym i szpinakiem Wiosennie, kolorowo i smacznie. Podawane na ciepło i na zimno, niezawodne. Proporcje na jedną dużą formę albo 6 małych. Składniki na ciasto. Na słodko i na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio gościłam na kolacji blogerkę kulinarną. Miałam nie lada problem z wymyśleniem co ugotować na to spotkanie. Zawsze jest stres jak gotuje się dla kogoś kto być może gotuje lepiej niż Ty, a na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
postanowiłam przygotować quiche z wędzonym łososiem. Wyszedł pyszny! Spróbujcie koniecznie! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego farsz: 150 g wędzonego łososia, pokrojonego w kostkę 100 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
były w lodówce. Kisz można jeść ciepły lub zimny, ale najlepiej smakuje odgrzewany następnego dnia. QUICHE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I GORGONZOLĄ przepis na ciasto pochodzi z książki Julii Child Francuski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jednym z moich najukochańszych dań na każdą porę jest francuski quiche, który przyrządzam na tysiące sposobów z tego, co akurat znajdę pod ręką. Nie inaczej było tym razem. Szparagi połączyłem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na spód (forma do tarty o średnicy 26 cm): 100 g zimnego masła 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 – 2 łyżki lodowatej wody (opcjonalnie) łyżeczki soli Nadzienie: 2 pory (białe i jasnozielone części) 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Quiche z wędzonym łososiem i warzywami - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne pyszności Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebujesz: Do zrobienia tarty: 250 g mąki pszennej 150 g schłodzonego masła 1 płaskiej łyżeczki soli morskiej 1 jajka Na nadzienie: 125 g wędzonego łososia 1 dużej gruszki 4 jajek 125 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do ciasta i przez folię rozwałkuj (czysty blat i czysty wałek, nie trzeba dawać więcej mąki). Rozwałkowane ciasto przenieś na formę do tarty. Przykryj folią alu i obciąż fasolą lub monetami. Piecz 20 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wszelkie quiche i tarty. Kruchy maślany spód, pyszne dodatki w dowolnej kombinacji i mamy doskonałe danie na każdą porę dnia. Tym razem quiche przyrządziłem z nieco zapomnianym warzywem— Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Quiche to jedno z naszych ulubionych francuskich dań. Nie możemy sobie odmówić przygotowywania jego ciągle nowych wersji.Ta z łososiem i z porem została zainspirowana moją wizytą w jednej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pochodzi z bloga Kwestia Smaku . * 250 g mąki tortowej * 150 g masła, schłodzonego (lub 120 g masła i 30 g smalcu lub margaryny) * 1 płaska łyżeczka soli morskiej * 1 jajko (lub 3 - 4 łyżki zimnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spód pieczemy 20 min w temp. 200 st.C Usuwamy papier i groch. Nadzienie 4 jajka 125 g wędzonego łososia 100- 125 g sera camembert 1/3 około 80 ml śmietanki 30% 1 duża gruszka łyżka soku z cytryny lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienny powrót po wakacjach! Świetne i szybkie do przygotowania danie lunchowe :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kubeczek śmietany 18% 1 jajko 2 łyżki kaparów 1 ser camembert (ok. 100g) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedna z najlepszych wytrawnych tart jaka zagościła na naszym stole. Kruche ciasto, delikatne szparagi, aromatyczny łosoś i pyszny ziołowy farsz. Istna rewelacja! Wyśmienita tarta:) Składniki: ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kruche ciasto z jajecznym farszem i dodatkami: wędzoną rybą, szalotkami oraz cytryną. Wyśmienita i jak zwykle bywa przy takich tartach: dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło. Użyty przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: (ok. 15 szt.) - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 por - trochę masła do smażenia - 1 małe opakowanie gęstej śmietany 18% - 1 jajko - 100 g startego sera żółtego (u mnie Emmentaler + Zobacz więcej