quiches

ZOBACZ TAKŻE:

Quiches.. Zaciekawiło mnie co to jest. Często spotykamy jakieś zagraniczne dziwaczne nazwy, które nawet nie wiadomo jak wymówić :) Gdzieś mi przeleciała przed oczami taka właśnie nazwa. Gdzieś między Zobacz więcej
przed śmiercią - a najlepiej przed 30 - mam przyzwoite konwersacje w tym języku. Poniższy przepis nie jest trudny - jest banalny - tylko taki długi bo zawsze sobie wyrzucam, że nie chce mi się pisać, Zobacz więcej
ponad 2000 km ode mnie. Cóż, udało mi się jednak kilka książek przywieźć i dziś przepis z jednej z nich. Jest to wytrawne ciasto z masą świeżych ziół i fetą. Ciekawa alternatywa dla zwykłego chleba. Zobacz więcej
I got an inspiration for those flourless savoury muffins - although my Hubby calls them mini quiches - from Pinterest (which is a mine full of great ideas, not only regarding cooking and baking!). Zobacz więcej
przestanie się buntować i jajka powrócą do łask? ;) Wytrawny ‘keks’ z fetą i świeżymi ziołami (oryginał : ‘Quiches, cakes & compagnie’, wydawnictwo Marabout; przepis również u Magdy – klik) 180 g Zobacz więcej
:) Wytrawne ciasto z suszonymi pomidorami, kaparami i bazylią źródło: Quiches, cakes & compagnie, wydawnictwo Marabout 200g mąki 1 saszetka drożdży suszonych 3 jaja 100 g sera gruyere, tartego Zobacz więcej
TARTA Z ZIEMNIAKAMI I BOCZKIEM To moja pierwsza tarta w życiu. I żeby się udała, sięgnęłam oczywiście do przepisu `z blogu Dwóch Chochelek.Przepis źródłowo pochodzi z belgijskiej książki „Quiches et Zobacz więcej
Pieczona papryka jest doskonała w każdej formie, czy to w wersji nadziewanej, czy zmiksowana w zupie, czy na kruchym cieście. Przepis znalazłam w książce „Quiches et tourtes” z serii „Le Cordon Bleu. Zobacz więcej
, podobnego do parmezanu / pecorino, który świetnie się tutaj sprawdził. Do tego cukinia (której nigdy u mnie latem nie brakuje), suszone pomidory, świeża bazylia i mięta oraz spora garść orzeszków Zobacz więcej
O popularności francuskich tart i quiches (czyt. Kisz) chyba nie trzeba przypominać. Dzisiaj będziemy mowić o quiche czyli wersji słonej zapiekanej z odrobina śmietanki lub mleka wymieszanego z Zobacz więcej
i 1 łyżeczkę musztardy wymieszaj dokładnie, aby powstał jednolity sos i polej nim sałatkę 5 minut przed podaniem. Przepis na podstawie książeczki „Quiches & Pizzas” Wyd. Soumillion Dodaj do Zobacz więcej
będzie delikatniejsze). Jeżeli jest za suche dodać jeszcze łyżkę śmietany. Ciasto można tez zrobić w robocie kuchennym. Zawinąć w folie i schłodzić 30 minut. Jutro podam wam przepis na tartę z Zobacz więcej
, it was sweet pastry and it was a revelation! Not the pastry itself (which is very simmilar in the list of ingredients as well as the method to my dad's cookie dough), but the fillings! OMG! Zobacz więcej
). Within the next few days Eric Kayser has just opened his first shop in New York City. Eric Kayser is a baker and a French pastry chef specializing not only in breads (for example, I recommend his Zobacz więcej
SLAW WITH QUINOA hungry rabbit rose to the occasion – apple frangipane tart Kuchnia nad Atlantykiem Waterzooi de daurade czyli rybna potrawka z Gandawy Pure Vegetarian By Lakshmi Pure Vegetarian Zobacz więcej
Maria Antonina (pyszne kawowe eklery) pieprz czy wanilia Wystrzałowe śledzie kuchnia pełna smaków Crumble z jabłkami, malinami i orzechową kruszonką. Oczekiwanie na... Souvlaki For The Soul Grain Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: