rabarbar*

KOLORgotowania
KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorgotowania.pl
Rabarbar

Rabarbar 284

Rabarbar (rzewień) jest szeroko rozpowszechniony w Europie oraz w USA. Jest używany do dżemów, konfitur, kompotów, potraw słodkich jak i wytrawnych, napojów i win. Odnoszę wrażenie, że w ostatnich Zobacz więcej
Monika A.
Monika A. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U Moniki - bez glutenu
Rabarbar curd

Rabarbar curd 11

Kwaśny, rabarbarowy krem, doskonały do przekładania ciast i tortów. Podobny do lemon curd. Składniki (wystarczają na przełożenie 1 ciasta): 500 g rabarbaru 50 g cukru Rabarbar pokroić na drobne Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Domowy kisiel z rabarbaru

Domowy kisiel z rabarbaru 15

W kwietniu leniwie rozpoczyna się sezon na rabarbar :-) Ciasta, babeczki, tarty i muffiny.. same pyszności. Dla odmiany przygotowałam dla Was kisiel.. domowy kisiel z rabarbaru. Przepyszny! Czas Zobacz więcej
justyna9220
justyna9220 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rabarbar curd

Rabarbar curd 97

Wiosenny romans z rabarbarem wciąż kwitnie w mojej Kuchni :) Okazuje się, że ta słodko- kwaśna roślina zalicza się do...warzyw! Jednak w kulinariach jest dodawany głównie do słodkich potraw...ale nie Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Karmelizowany rabarbar

Karmelizowany rabarbar 102

Dziś na blogu w roli głównej pan rabarbar ! W końcu maj to najlepszy dla niego czas. W dzisiejszym wpisie parę słów o właściwościach rabarbaru, o tym czy jest on owocem czy raczej warzywem, a także Zobacz więcej
Kompot z rabarbaru kojarzy mi się z latem na wsi, wakacjami w dzieciństwie i niestety smakiem,który większości dzieci nie odpowiada. Moja historia z rabarbarem zaczyna się dopiero teraz. Podobnie jak Zobacz więcej
Okiem Liska
Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Kompot z Rabarbaru

Kompot z Rabarbaru 84

Orzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar cukier woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki Zobacz więcej
Okiem Liska
Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Rabarbar...słów kilka

Rabarbar...słów kilka 31

Rabarbar jest znakomitym dodatkiem do soków np z malinami, a także do placków drożdżowych czy drożdżówek. Znany jest także kompot z rabarbaru. Roślina ta może być także wykorzystywana do produkcji Zobacz więcej
Kuchennefascynacje
Kuchennefascynacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennefascynacje
Jak mrozić rabarbar

Jak mrozić rabarbar 195

Jeśli chcecie cieszyć się rabarbarem poza sezonem najlepiej go zamrozić. Pamiętać jednak należy, że rabarbar trzeba najpierw zahartować bo w przeciwnym razie po rozmrożeniu zrobi nam się jedynie Zobacz więcej
Kats
Kats Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wszedobylskie.blogspot.com
Rabarbar.

Rabarbar. 3675

Niektóre dni wydają siębyćznacznie dłuższe niż inne. Dzisiejszy dzień do takich właśnie należał. Moja babcia, wkrótce solenizantka, gościła dzisiaj rodzinę. Mimo, że uwielbiam gotować, szczególnie Zobacz więcej
Wiosenne menu W przedwojennej prasie kobiecej bardzo popularne było publikowanie szczegółowych jadłospisów na kolejne dni danego tygodnia. Rozpiski takie miały ułatwiać paniom domu wydawanie Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Rabarbar, smaku czar

Rabarbar, smaku czar 29

W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie. Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Rabarbar

Rabarbar 2129

Rabarbar – mniam, mniam Już niedługo przepis na ciasto z rabarbarem:) Bardzo lubię rabarbar i nigdy nie mogę się doczekać kiedy pojawi się na targu a najgorsze jest kiedy się kończy. Mam nadzieję że Zobacz więcej
Ines
Ines Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Makecooking
W rabarbarze

W rabarbarze 6004

Składniki: 4 jajka 3/4 szklankicukru 1/2szklankioleju 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 dkgrabarbaru Sposób przygotowania: Białka ubijamyna pianę i dodajemystopniowo cukier, Zobacz więcej
BlueSpoon
BlueSpoon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blue Spoon
Rabarbar!

Rabarbar! 300

Kiedy następnym razem pójdziecie do sklepu lub do zwykłego warzywniaka, koniecznie kupcie rabarbar. Dziś robiłam zakupy po 17-ej i zawartość skrzyneczki z rabarbarem była juz mocno przebrana. Cieszy Zobacz więcej
elka72
elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni i ogrodzie
Rabarbar

Rabarbar 245

Jak maj to oczywiście pora na rabarbar. W ogrodzie już jest całkiem okazały oto na potwierdzenie fotka prosto z grządki. Pyszny,orzeźwiający kompocik z rabarbaru i mięty. Muffinki z Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Rabarbar

Rabarbar 298

Rabarbar (rzewień) to roślin, która prawie każdemu kojarzy się z dzieciństwem, a przede wszystkim z ciastem drożdżowym i kompotem. Odmiana uprawiana w Polsce to rabarbar ogrodowy, zaś w Chinach Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Garnkofilia
RABARBAR !!!

RABARBAR !!! 58

Do tej pory bliżej nie spotykałam się z rabarbarem. Kojarzył mi się z, nie ma co ukrywać, dość obrzydliwymi kompotami z dzieciństwa. Długo ta odraza mi towarzyszyła, na tyle mocno, że przez pięć lat Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej kuchni
Piankowy rabarbar

Piankowy rabarbar 2699

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/05/piankowy-rabarbar.html SKŁADNIKI NA CIASTO: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła, zimnego 5 żółtek, dużych 5 łyżek cukru Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Pan Rabarbar

Pan Rabarbar 1866

Składniki: 4 jajka dużych 1 kostka margaryny 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku .do pieczenia 2 łyżki kakao 7 gałązek rabarbaru szczypta soli Wykonanie: Margarynę trzemy na Zobacz więcej