Ostatnio, gdy już całkowicie pogodziłam się z myślą, że rabarbar znajdę gdzieś dopiero za rok zupełnie przypadkiem natrafiłam na niego w pobliskim warzywniaku. W tej samej chwili automatycznie
Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was nabłyskawicznąprzekąskę na słodko - połączenie kruszonki i rabarbaru.Niebo w gębie :) Przepis dodaje do akcji Rabarbarlove. Składniki na 4 porcje: 3 łodygi rabarbaru około 8
Zobacz więcej
Nie ma wątpliwości !!! Ta wiosna w mojej kuchni zdecydowanie należy do rabarbaru:) W związku z tym mam jeszcze jedną propozycję na rabarbarowy smakołyk - kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką. Bardzo
Zobacz więcej
Kruchy placek z rabarbarem pod kruszonką Sezon na rabarbar w pełni. Ciasto nie wymaga wiele zachodu :) SKŁADNIKI: Ciasto: - 2 szkl mąki pszennej - szkl cukru - łyżeczki proszku do pieczenia - 3
Zobacz więcej
Sezon na rabarbar w tym roku rozpoczęłyśmy rabarbarem zapiekanym pod kruszonką z dodatkiem wiórek kokosowych. Szczerze przyznamy, że na przepis ten zainspirował nas blog Kulinarne Zapiski Olki.
Zobacz więcej
RABARBAR POD KRUSZONKĄ Potrzebne 5 łodyg rabarbaru 8 łyżek cukru 4 łyżki wody 1 torebka mielonego cynamonu Na kruszonkę 110g cukru 110g masła 180g mąki tortowej cynamon Na polewę 1/2 opakowania
Zobacz więcej
Rabarbar.Dla niego jechałam na drugi koniec miasta. Z lokalnego targu wykupiłam cały pierwszy, nieśmiały jeszcze zapas. Wracając wiedziałam dokładnie co przygotuję. Crumble. Ta wizja męczyła mnie już
Zobacz więcej
W tutejszych sklepach pojawil sie juz rabarbar. Nie moglam sie oprzec i kupilam kilka galazek z mysla o ciescie. Nie chcialo mi sie kombinowac, wiec postanowilam upiec drozdzowe, mocno maslane ciasto
Zobacz więcej
Czasami po prostu ma się ochotę na coś dobrego i szybkiego w zrobieniu. W domu rabarbar leżał, żeby zrobić z niego ciasto...ale niestety się nie doczekał. Skończył szybko pod kruszonką i lodami
Zobacz więcej
Witam Was w ten piękny majowy dzień prostym przepisem na rabarbar. Jednak w lepszej postaci tego owocu chyba jeszcze nie jadłam. Polecam taką miseczkę słodko-kwaśnej przyjemności :) Jak widać na
Zobacz więcej
Już jest ! rabarbar ! Jedni nienawidzą drudzy wręcz odwrotnie. U mnie o tej porze roku rabarbar gości bardzo często,czy to zjedzony z cukrem,czy w wypiekach..Taką podstawą jest rabarbar z kruszonką.
Zobacz więcej
Czasami po prostu ma się ochotę na coś dobrego i szybkiego w zrobieniu. W domu rabarbar leżał, żeby zrobić z niego ciasto...ale niestety się nie doczekał. Skończył szybko pod kruszonką i lodami
Zobacz więcej
Crumble, czyli kruszonka z owocami jest jednym z moich ulubionych letnich deserów. Mimo, że na ciepło, to nawet w gorący dzień mam na nią ochotę. W ubiegłym roku proponowałam Wamcrumble z truskawkami
Zobacz więcej
Jak to dobrze, że ktoś zauważył, że łodygi rabarbaru da się jeść. Za oknem wiosna, ale do prawdziwych, świeżych owoców jeszcze chwila. A rabarbar już jest i smakuje, jak zawsze, wyśmienicie. Można go
Zobacz więcej
Rabarbar pod kruszonką Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 11 czerwca 2016 r. Deser jest dla mnie jest absolutną sezonową fascynacją. Intensywnie cierpki rabarbar, mieniący się barwami zieleni,
Zobacz więcej
Uwielbiam rabarbar i uwielbiam owoce zapiekane pod kruszonką. Kiedyś w jednym z hoteli podawano taki bardzo ekonomiczny deser praktycznie na każdą kolację. Bazę stanowiły owoce z poprzednich posiłków,
Zobacz więcej
Rabarbar z kruszonką – Dad in the Kitchen Toggle navigation Dad in the Kitchen Home About Contact Polski English Polski Dad in the Kitchen Where parenting meets cooking! Dad, geek and occasional cook
Zobacz więcej
Słodko-kwaśne dni. Zniecierpliwienie, które narasta od samego rana. Spóźniony autobus. Kłótnia o błahostki. Zmęczenie. Patrzymy na siebie, coraz bardziej, wilkiem. Cisza odbija się echem od ścian.
Zobacz więcej
W tym roku moj rabarbar w ogrodku oszalal :) Wyrosl tak pieknie, ze grzechem byloby go nie wykorzystac do jakiegos ciasta. Wybor padl na kruche ciasto z jablkami, rabarbarem i kruszonka. Przepis
Zobacz więcej
Kropką nad i okazała się jedna z moich ulubionych książek kucharskich: "Kuchnia Wegetariańska" Katarzyny Rozmysłowicz. Lubię ją przeglądać. Wśród deserów znalazłam przepis na rabarbar pod kruszonką.
Zobacz więcej