rachel khoo albatros

podsmażyć na maśle czerwoną cebulę i gałązę świeżego tymianku, dorzucić posolone i popieprzone wątróbki drobiowe, po usmażeniu polać dwoma łyżkami czerwonego octu winnego i na mniej więcej minutę Zobacz więcej
W moim przypadku zdecydowanie to była miłość od pierwszego obejrzenia. Zaczęło się od programu "Moja mała paryska kuchnia" gdzie czerwono usta Rachel Khoo gotowała w miniaturowej kuchni gdzieś ponad Zobacz więcej
W księgarniach można już znaleźć kolejną książkę Rachel Khoo. Ja, jednak spostrzegłem, że nie mam na blogu jeszcze recenzji poprzedniej. Nie wiele myśląc postanowiłem to nadrobić. Książka została Zobacz więcej
Gdybym miała listę życzeń, to z pewnością znalazłaby się na niej "Mała paryska kuchnia" Rachel Khoo. Wydawnictwo kusi obiecując, że książka: "zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie Zobacz więcej
KasiekK
KasiekK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiel Kuchenny
Mała paryska kuchnia

Mała paryska kuchnia 126

0
Rachel Khoo to moda brytyjska autorka ksiek kulinarnych, której udao si speni swoje marzenie i przeprowadzi si do Parya. Tam pod okiem francuskich kucharzy w synnej akademii gotowania Le Cordon Bleu i Zobacz więcej
się doskonała zupa z homara na maślance z koperkiem. O ile z maślanką i koperkiem nie będzie problemu, o tyle z homarem gorzej. Ale nie zrażajcie się. W książce znajdziecie mnóstwo przepisów, które z Zobacz więcej
Rachel Khoo to urocza Angielka, która nosi czerwoną szminkę z taką elegancją, jakby urodziła się we Francji. Najwyraźniej jest we francuskich klimatach absolutnie zakochana bo wydała niedawno kolejną Zobacz więcej
Niecały miesiąc temu, mniej więcej rok po światowej premierze, ukazała się kolejna książka Rachel Khoo, "Moja mała francuska kuchnia". Autorka dzięki niej chciała poznać różne regiony Francji, nie Zobacz więcej
PolskaSp.zo.o. cena: 69,99zł 6.Rachel Khoo już po raz drugi odczarowuje francuską kuchnię. Pokazuje, że nie musi ona być trudna i nie zawsze trzeba używać skomplikowanych technik. Tym razem ze Zobacz więcej
;À la Carte>Sałatka z figami i wątróbkami drobiowymi Sałatka z figami i wątróbkami drobiowymi 23 października 2014 Z przepisów Rachel Khoo. … spakowałam walizki, pożegnałam się z Londynem i po Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Sos xipister

Sos xipister 21

0
- sojowy, a Baskowie - xipister. I w niczym im nie ustępuje. Każda restauracja, każde bistro i każdy baskijski dom - pisze Rachel Khoo - ma własny przepis na sos xipister. Przyrządzenie go nie jest Zobacz więcej
do tej pory nie spotkałem ani jednego Francuza, który by jej nie lubił. Do tego stopnia, że w paryskich bistrach często podawana jest do steków zamiast frytek.” (David Lebovitz, Moja kuchnia w Zobacz więcej
skrzydła, nie tylko artystycznie, ale również zawodowo. Wtedy blogowy świat, nawet ten międzynarodowy, był na tyle mały, że wymieniałyśmy ze sobą maile, nawiązując bliższe lub dalsze relacje. Pewnego Zobacz więcej
Paryska Kuchnia Rachel proponuje świeże i proste podejście do klasycznego gotowania nad Sekwaną.Odważnie zmienia tradycyjne przepisy, bawi się smakami i z sukcesem organizuje w swojej malutkiej Zobacz więcej
Do tej pory nie bardzo rozumiałam masową fascynację Rachel Khoo, która opętała nasz kraj. Nie mam BBC, więc nie widziałam ani jednego odcinka żadnego z jej programów. Nie mam też jej pierwszej Zobacz więcej
recenzowała najnowszą książkę Rachel Khoo? Pięknej i zachwycającej osobowości, która podbiła serca smakoszy na wszystkich szerokościach geograficznych? To "oczywista oczywistość", że "Moja mała Zobacz więcej
miętą lub natką Smacznego :-) *O co chodzi z tym glutenem w mięsie? Mięso z natury glutenu nie zawiera, ale jak dowiedziałam się ostatnio od Wybranka mego, jest składnikiem różnego rodzaju dodatków Zobacz więcej
związana ze słynnym piment d’Espelette: efekt jest bardzo malowniczy. Warkocze piment (tzw. pieprzu z Espelette) wiszą dosłownie wszędzie: na hotelikach, domach, w witrynach sklepów, a nawet na Zobacz więcej
możesz go przechowywać parę miesięcy; jeśli chcesz go rozcieńczyć, podgrzej z odrobiną wody. Uwaga! Możemy do tego przepisu użyć masła solonego, rezygnując w związku z tym z dosypywania połowy Zobacz więcej