racuch bieszczadzki

Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Bieszczadzkie racuchy

Bieszczadzkie racuchy 109

0
{{headerMessage}}
Bieszczadzkie racuchy – tego smaku nigdy nie zapomnimy. Dość często jeździmy w Bieszczady (zakochaliśmy się w tym miejscu) i mamy tam swój ulubiony gościniec, w którym zawsze gotowała Pani Wiesia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W sezonie jesiennym podkarpackie gospodynie dynię wykorzystywały na różne sposoby. Najpopularniejsza była zupa z dyni na mleku, często z kluseczkami. Używając miąższu z dyni piekły też drożdżówki. A Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto i jestem, wróciłam wypoczęta i pełna sił :) Nie pożarł mnie bieszczadzki wilk, nie zaatakował niedźwiedź, nie trafiłam nawet na żmiję (z czego bardzo się cieszę bo panicznie się boję stworzeń Zobacz więcej
mayaxandra
mayaxandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nożem i Łyżką
Bieszczadzkie naleśniki

Bieszczadzkie naleśniki 91

0
{{headerMessage}}
Nożem i Łyżką | Bieszczadzkie naleśniki Nożem i Łyżką — towarzyszy nam widelec i nieco odwagi w próbowaniu nieznanego. dietetycznie rozpustnie słodko o mnie Bieszczadzkie naleśniki Skomentuj Nie było Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Kolacja dla dzieci - pomysły

Kolacja dla dzieci - pomysły 326

7
{{headerMessage}}
manna bananowa Kaszka kukurydziana bananowo-czekoladowa (bezglutenowa) Kaszka manna truskawkowa słodzona daktylami Kaszka manna z makiem i lnem na mleku orzechowym Kasza manna na mleku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na szlaku idealnie sprawdzają się sezamki, dlatego postanowiłam przygotować coś, co będzie ich jeszcze bardziej pożywną formą. Batoniki z sezamem, płatkami owsianymi oraz czekoladą sprawdzają się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
opowieści o tegorocznej bieszczadzkiej wyprawie. Miałam to szczęście, że przez zupełny przypadek trafiłam do niego już pierwszego dnia mojego pobytu, do Chaty Wędrowca w Wetlinie. Oprawa, czyli wabik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kwaśnym mlekiem i „zaciągnięta” mąką żytnią. Kiszony bundz kozi – pyszny! Baranina duszona – pierwszy raz jadłam baraninę, ale sporo o niej słyszałam, choćby od mojego dziadka, który twierdził Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podano nam jedzenie, które nie tylko zapełniło żołądek, ale dostarczyło bardzo pozytywnych wrażeń smakowych! Chata Wędrowca - Wetlina 113 Skuszeni pozytywnymi recenzjami w Internecie, na blogach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bieszczadzki produkt lokalny NALEŚNIK GIGANT. Powstał 23 lata temu w Bacówce pod Małą Rawską, jak twierdzi jego twórca z potrzeby chwili i dostępnych produktów mąki, mleka i jajek, oraz jagód z Zobacz więcej