racuchy z maślanką

Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Racuchy na maślance

Racuchy na maślance 737

2
Składniki: 2 jajka (120g) maślanka (150ml) mąka pełnoziarnista (100g) 1 łyżeczka cukru (10g) łyżeczki sody Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier iżółtka. Następnie nadal miksując wlewamy Zobacz więcej
Została mi maślanka z pieczenia chlebka, więc trzeba było ją wykorzystać. Dawno nie było racuchów, a ochota nas naszła na coś dobrego, ale nie za słodkiego. Padło na racuchy, grubiutkie, mięciutkie Zobacz więcej
Kto nie lubi racuchów :) Dobrze się kojarzą, bo przecież kiedyś smażyły je dla nas mamy i babcie :) Moje racuchy są bardzo pulchne i wyrośnięte, idealne na śniadanie. Składniki na Zobacz więcej
Racuchy drożdżowe na maślance – Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli STRONA GŁÓWNA PRAKTYCZNE PORADY Menu Ciasta drożdżowe, Naleśniki placki racuchy Racuchy drożdżowe na maślance 7 maja 2016 Brak komentarzy Zobacz więcej
Bananowe racuchy na maślanceKuchnia u Poli | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Bananowe racuchy na maślance 30 sierpnia 2015 / by Pola / in Naleśniki placki racuchy Pierwszy raz w mojej kuchni pojawiły Zobacz więcej
Truskawkowo - jabłkowe racuchy na maślance Kolejny hit w naszym domu, może być na śniadanie, ale najchętniej jest pożerany na kolację - racuchy, a te przedstawione to racuchy jabłkowo - truskawkowe Zobacz więcej
Gdyby nie to, że lekko się ochłodziło pewnie nie usmażyłabym tych racuchów. Nie wyobrażam sobie stania przy rozgrzanej patelni gdy temperatura powietrza przekracza 25 stopni.Takie racuszki chodziły za Zobacz więcej
Dawno żadnych placuszków nie było, prawda? Więc dziś zapraszam na grube racuchy z jabłkami zrobione na maślance. Posypane grubą warstwą cukru pudru, są idealne na chłodniejsze poranki. Dziś za pewne Zobacz więcej
Racuchy z jabłkami są dla taką kwintesencją jesieni. Zawsze ale to absolutnie zawsze jesienią zajadamy się takimi placuszkami. Pychota !!!! Nie ma więcej co dodawać :) Przepis z bloga Ale meksyk . Zobacz więcej
kosztelę rosnącą obok i poganiałam ją-szybciej, szybciej, niech te owoce się czerwienią. Ale coś nie chciały. A teraz latam jak wariatka po mieście szukając wspomnień z dzieciństwa. Ale są, Zobacz więcej
Nie jadam słodkich obiadów. Jeśli naleśniki to wytrawne, takie jak te z mozzarellą, szynką i anchois albo z wędzonym kurczakiem. Racuchów prawie w ogóle, chyba że te mamine - najlepsze na świecie.. Zobacz więcej
Na ok. 3 porcję 2 szkl maślanki 1,5 szkl mąki pszennej pół szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej Jajka zmiksować Zobacz więcej
Racuchy to jedno z moich ulubionych dań.. Zobacz więcej
Przepis może należy do zwyczajnych, ale jest mnóstwo sposobów wykonania racuszków. Przedstawię Wam swój, który jest chwalony przez całą rodzinę, więc przypuszczam, że i smaczny ;-) Racuszki są Zobacz więcej
Ciasto na racuchy wg ulubionego przepisu (ja robię na maślance i z proszkiem, koleżanka z drożdżami, inni dodają zwykłe mleko). Maliny (dobre także truskawki, śliwki czy jabłka). Olej do smażenia. Zobacz więcej
Znakomity początek dnia czyli racuchy z konfiturą lub dżemem:) Skład: 3/4 szklanki mąki gryczanej 1 łyżka mąki kukurydzianej jajko łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego maślanka/mleko szczypta Zobacz więcej
Jabłko pokrojone w plastry i smażone w cieście - takie właśnie racuchy pamiętam z dzieciństwa. Łatwiej i szybciej jest oczywiście zetrzeć jabłka na tarce, ale takie racuszki smakują inaczej i nie ma Zobacz więcej
Racuchy robiłam pierwszy raz w życiu, jednak wyszły przepyszne:) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Maślankę wlewamy do garnka. Dodajemy roztopiony tłuszcz. Wbijamy 2 jajka. Wsypujemy mąkę i Zobacz więcej
Przepis na łatwe i smaczne racuchy razowe. Razowe racuszki bananowe Składniki na ekspresowe razowe racuszki bananowe (na 12-15 małych racuszków): 100 g mąki orkiszowej razowej, 150 ml maślanki, 1 Zobacz więcej
Składniki: dynia (500g)maślanka (200ml)1 jajko (60g)mąka (150g)1 łyżeczka sody1 cukier waniliowy (30g) Przygotowanie: Dynię obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości na wolnym ogniu pod Zobacz więcej