radzili

ZOBACZ TAKŻE:

Temat jedzenia jest od początku numerem 1 u mnie na blogu. Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że kuchnia, którą prowadzę jest raczej zbilansowana i jak na polskie standardy można powiedzieć, że zdrowa Zobacz więcej
W tym vlogu pokazuję na co zwrócić uwagę, jeżeli chcecie przyrządzić we własnej kuchni pysznego burgera z wołowym kotletem. Za... zobacz › Zobacz więcej
Dzisiaj wpis z serii „Zuza radzi”. Ostatnio moi domownicy powrócili do zdrowego żywienia. Pierwsze co zrobiliśmy to wyrzuciliśmy z menu ziemniaki i przerzuciliśmy się na kasze. Jedna z nich to kasza Zobacz więcej
Przedstawiamy Wam kolejny filmik, który dla Was przygotowałyśmy! Postanowiłyśmy dzielić się z Wami pomysłami, które, miejmy nadzieję, ułatwią wszystkim funkcjonowanie w kuchni. Tak oto powstał segment Zobacz więcej
The post stolikwkropki radzi – aksamitna jajecznica appeared first on stolik w kropki!. Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Hildegarda radzi

Hildegarda radzi 182

Święta Hildegarda z Bingen to jedna z najbardziej znaczących kobiet średniowiecza, wizjonerka, uzdrowicielka, badaczka przyrody, kompozytorka. Jej rad słuchali papieże, cesarze i uczeni. Do dziś nauki Zobacz więcej
Każdy zna co najmniej kilka baśni braci Grimm. W takiej czy innej wersji. Nawet jeśli nie zdaje sobie do końca kto jest ich twórcą. Bajki takie, tak samo jak książki fabularne, mogą dać nam informację Zobacz więcej
Przeglądając folder ze zdjęciami co i rusz trafiam na zdjęcia potraw, które jeszcze nie znalazły się na blogu, a powinny. Tym razem deser rodem z PRL-u czyli bajaderki. Zrobione z okazji sylwestra, na Zobacz więcej
W ostatnim poście, [link], wspomniałam, że czekam na kolejną wizytę u endokrynologa numer 4. Od owej wizyty minęło trochę czasu, a więc czas na post. Niestety świeżo po, nie jestem zwykle w stanie Zobacz więcej
No właśnie? Macie jakieś pomysły? Ja nie umiem sobie niestety ze stresem radzić zawsze wyżywam się płaczem. W niektórych sytuacjach to nie jest dobre ale nie wiem jak inaczej sobie z tym radzić. W Zobacz więcej
Wakacje przerażają tych, którzy pragną dbać o dietę, a łatwo ulegają pokusom. Jestem dokładnie taką osobą. Wystarczy, że w wakacyjnej torbie mojej córki pojawią się jakieś ciasteczka - głupieję! Zobacz więcej
Witajcie trochę mnie tu nie było a to ze względu na wir przedślubnych obowiązków, nie mniej jednak pozostaję aktywna fizycznie, udało mi się nawet wyrwać w zeszłym tygodniu na Aktywny Friends Weekend, Zobacz więcej
Witajcie trochę mnie tu nie było a to ze względu na wir przedślubnych obowiązków, nie mniej jednak pozostaję aktywna fizycznie, udało mi się nawet wyrwać w zeszłym tygodniu na Aktywny Friends Weekend, Zobacz więcej
agattekhh
agattekhh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agatka gotuje i smakuje
Babcia radzi

Babcia radzi 265

Sól kuchenna nazywana jest często "białą śmiercią", ponieważ spożywana w nadmiarze jest bardzo szkodliwa dla naszego organizmu. Jednak nikt dzisiaj nie może sobie wyobrazić kuchni bez tej przyprawy. Zobacz więcej
Ubiegły weekend spędziłam bardzo pracowicie i przyjemnie. Na zaproszenie właścicieli hotelu Nest w Gnieźnie wraz z kilkoma osobami z Wielkopolskiej Grupy Blogerów Kulinarnych uczestniczyłam w Zobacz więcej
Ostatnie 3 tygodnieto była dla mnie prawdziwa jazda bez trzymanki: zbiegły mi się w czasie bardzo stresujące wydarzenia. Zazwyczaj rzadko stresuję się czymkolwiek co nie dotyczy tematu zdrowia, jednak Zobacz więcej
od kilku dni same smutne ... » jesli posadziliscie mnie o to ze Tesciowa, ktora wlasnie przywitala na Wyspe zagonilam do pracy w kuchni... mylicie sie tylko w 50%! ;-)fakt, na kilka godzin przed Zobacz więcej
Deszcz, zimno,wiatr i oczywiście przeziębienia. Kichamy, boli nas głowa i ogólnie mamy wszystkiego dosyć. Nie lubimy jesieni w deszczu kochamy taką kolorową w słońcu ale w tym roku nie jest najlepiej. Zobacz więcej
1. Czym jest insulinooporność? Insulinooporność, czyli zmniejszona wrażliwość tkanek na działanie insuliny – hormonu odpowiedzialnego za regulację poziomu cukru we krwi. Nieleczona może prowadzić do Zobacz więcej
Oryginalny, bo mocno wyrazisty kolor to przedsmak nowych kulinarnych doznań. To danie stworzyła specjalistka od zarządzania projektami IT, wyśmienita rekruterka i początkująca crossfiterka. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: