raffaello z białek

: Hofmolkerei Dehlwes Bio-Sahneschichtkäse 40% Fett 2 jajka żółtka+ białka ubite 100g drobnego proszku migdałowego 100g wiórek kokosowych 100ml śmietanki 30% 100g cukru 50ml likieru Malibu 1 łyżka Zobacz więcej
migdałów - 5 jaj - 120 g cukru - 4 łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Oddziel białka od żółtek. Białka ubij. Ubijając białka dodawaj do nich cukier. Dodaj żółtka do białek i Zobacz więcej
30% z Gostynia 2 serki mascarpone 1 szklanka wiórków kokosowych cukier puder dżem truskawkowy do posmarowania biszkopta do dekoracji biszkopty truskawki bezy wstążka Przygotowanie: Białka oddzielam Zobacz więcej
1 łyżeczka cukru wanilinowego 1.Żółtka oddzielamy od białek. 2.Obie mąki , proszek do pieczenia i sodę mieszamy ze sobą. 3.Białka ubijamy na sztywną pianę. 4.Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą Zobacz więcej
łyżeczki proszku do pieczenia, 8 łyżek oliwy. Masa kokosowa: 2 białe czekolady (200 g), 500 g śmietany 30%, 250 g wiórków kokosowych, 500 g śmietany 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1/2 szklanki likieru Zobacz więcej
nakładamy za pomocą dwóch łyżeczek, tzn. nabieramy na jedną łyżeczkę masę, a drugą ściągamy. Obtaczamy w rozdrobnionych i wymieszanych herbatnikach z płatkami owsianymi (tak, płatki można jeść „na Zobacz więcej
Mus truskawkowy: 20 truskawek 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki konfitury truskawkowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżeczki cukru waniliowego Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, potem Zobacz więcej
· 6 łyżek miodu drahimskiego Składniki na sernik: · 250g serka mascarpone · 250g ricotty · 7 płaskich łyżeczek żelatyny · 7 łyżek mleka · 2 łyżki cukru pudru · 5 białek · 7 łyżek cukru · Mus Zobacz więcej
kokosowych Wykonanie spodu: Przygotować okrągłą foremkę o średnicy 24 cm - posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masło, cukier, wodę, kakao włożyć do garnka i zagotować. Odlać 1/2 szklanki płynu. Zobacz więcej
1 szkl mąki Wykonanie: Żółtka, proszek do pieczenia I ocet mieszamy łyżeczką w misce. W drugiej misce ubijamy pianę z białek z dodatkiem cukru. Piana musi być świecąca :). Pianę przekładamy do żółtek Zobacz więcej
Liw ka
Liw ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DOLCEMENTE MACCHIATA
Tort Raffaello

Tort Raffaello 363

1
żółtka od białek i ubijamy je z cukrem na jednolitą masę. W drugim naczyniu ubijamy pozostałe białka na sztywną pianę. Następnie dodajemy masę z żółtek do piany. Przesiewamy obie mąki i już bez Zobacz więcej
martyna.bobinska
martyna.bobinska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekę, bo lubię
Raffaello

Raffaello 186

1
szklanka mąki 1 szklanka cukru pół łyżki octu 1 łyżka wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia *Masa kokosowa: 2 opakowania śnieżki na mleko 0,5 l śmietany 36% 2 opakowania wiórek kokosowych 2 sztuki Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Puszyste rafaello

Puszyste rafaello 616

1
Puszyste rafaello Dzięki biszkoptowi raffaello jest bardzo puszyste. Smakuje wszystkim domownikom i również jest świetny w formie torciku. Polecam na weekend. Składniki biszkopt : 5 jajek, 3/4 Zobacz więcej
z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z Zobacz więcej
użyciu prostokątnej, nie kwadratowej blachy) lub 12 dużych babeczek (możecie urozmaić ją dorzucając kawałki czekolady czy nadziewając konfiturą lub budyniem). Składniki: *mąka pszenna (180 g) *cukier Zobacz więcej
200ml maślanki 200g mleka w proszku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300g mąki pralinki raffaello Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno razem z solą i cukrami. Następnie dodajemy po Zobacz więcej
: pół kostki margaryny 10 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka sypkiego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 3 szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej 14 łyżek Zobacz więcej
składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Raffaello z truskawkami

Raffaello z truskawkami 143

13
pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 szklanka wiórków kokosowych 1 kg truskawek (trochę zostanie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem Zobacz więcej
truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy Zobacz więcej