ragout

Składniki: 500 g długiego makaronu (u mnie linguini); 500 g mięsa z udek z kurczaka bez skóry i kości; 2 szalotki; 2 ząbki czosnku; 2/3 szklanki białego, wytrawnego wina; 1 łyżeczka drobno Zobacz więcej
Ragoût z policzków wołowych. Policzki wołowe podaje się zwykle gotowane w całości (ZOBACZ). Kluczem do sukcesu jest tu przede wszystkim idealna miękkość mięsa, które musi rozpadać się pod lekkim Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych potraw… Mogłabymto jeść co tydzień:) Miska pełna mięciutkich gnocchi z rozpływającą się w ustach potrawką drobiową i jarmużem. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu, to Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ragout

Ragout 659

Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Ragoût miesno-warzywne

Ragoût miesno-warzywne 23

Uwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej propozycji. Zobacz więcej
On prosił o dobry gulasz. Taki zimowy… Winny, z charakterem. Ona wyciągnęła z czeluści zamrażarki sarninę leśną, jesienną. Pomyślała o ragoût, które podać można z Jej ulubionymi kluseczkami. On za Zobacz więcej
A wyjaśnienie „dlaczego?” jest długie i nieciekawe. Zacznijmy od nazwy. Ragoût to potrawa, mięsna lub warzywna, może być dodatkiem albo samodzielnym daniem, zależnie od rodzaju. Ważne jest uzyskanie Zobacz więcej
Przygodę ze ślimaki zaczęłam od konkursu „zerwane”, na który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii, zorganizowany w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku.Nagrodą była wizyta na farmie ślimaków Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Wołowe ragout

Wołowe ragout 446

Gęste, aromatyczne ragu z miękkim mięsem wołowym i boczkiem. Duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem szałwii, która gra główną rolęw tym daniu. Ragu podałam z gnocchi z parmezanem, lecz jako dodatek Zobacz więcej
Ladyessex
Ladyessex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Ragout wieprzowe

Ragout wieprzowe 204

Ragout to tradycyjna długo gotowana potrawa francuska z dowolnym rodzajem mięsa lub ryby. Dzięki bogactwu warzyw stanowi sycący posiłek, który z tym przepisem przygotujesz w krótszym czasie w kuchence Zobacz więcej
andzia-35
andzia-35 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Ragoût drobiowe

Ragoût drobiowe 47

Pyszne połączenie kiełbasy, pieczarek podsmażonych na maśle i delikatnego mięsa drobiowego. Ragoût drobiowe Składniki : 400 g piersi kurczaka lub indyka 400 g małych pieczarek 10 dag nietłustej Zobacz więcej
Czas z dziczyzną na blogu zakończę ostatnim przepisem. Przepis ten chcę dodać do akcji„1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!”. Makarony uwielbiam i kocham miłością wielką. Smakują mi w każdej Zobacz więcej
Małgosia i Piotr
Małgosia i Piotr Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akacjowyblog
Szparagowe ragoût

Szparagowe ragoût 48

Sezon szparagowy czas zacząć :) Polecamy sałatkę ze szparagów z naszego pierwszego blogowego wpisu KLIK i zapraszamy na szparagowe danie na ciepło. Dziś z kuchni francuskiej... Szparagowe ragoût Zobacz więcej
Ragout swoje korzenie ma w kuchni francuskiej. Są to drobno posiekane składniki duszone w bulionie. Kiełbasa podkręca smak całej potrawy, sos jest delikatny, a jednocześnie wyrazisty w smaku. Gorąco Zobacz więcej
Ragoût (wym. ragu, fr. ragoût od ragoûter — przywrócić apetyt ) - może się odnosić do wszelkich potraw wykonanych z produktów rozdrobnionych w różnym stopniu i duszonych w sosie, podawanych jako Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zmyslsmaku
Ragout z piersi indyka

Ragout z piersi indyka 953

Składniki: 2 ząbki czosnku,30g imbiru,2 suszone strąki chilli,2 czerwone papryki,1 szczypiorek z cebulką,800 g piersi z indyka,2 łyżki oleju,sól,pieprz,1 łyżka kurkumy, 150 g mrożonego groszku,50 g Zobacz więcej
NaTkA
NaTkA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w zaciszu domowej kuchni
Ragoût z królika

Ragoût z królika 295

Weekend minął Nam urodzinowo i gościnnie:) Były toasty, nowe pomysły i moja wielka radość, że tu jestem!! I mam w planach pozostać jak najdłużej;) W zeszłym tygodniu na facebooku zapowiadałam ucztę Zobacz więcej
Jeśli lubicie soczewicę tak jak ja, to na pewno spodoba Wam się to danie. Niby nic, bo znajduje się w nim tylko soczewica i marchewka, ale ugotowane razem przechodzą swoim smakiem nawzajem tworząc Zobacz więcej
Zachęcona akcją Wyraczynki "Kuchnia gruzińska", postanowiłam coś ugotować i przyłączyć się do zabawy. Tym bardziej, że już jakiś czas temu kupiłam książkę o kuchni gruzińskiej, a jeszcze nie miałam Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kluskowopl
Dorsz na warzywnym ragout

Dorsz na warzywnym ragout 173

Wy też tak macie, że przynajmniej raz w tygodniu na Waszych stołach pojawia się ryba? Ostatnimi czasy u nas ryba pojawia się coraz częściej - głównie te które posiadają małą ilość ości lub nie ma ich Zobacz więcej