Przepis na ragout z wołowiny

Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 8162

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
borsuczek_nk
borsuczek_nk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plaster Miodu
Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku 6089

70-80 dag wołowiny 1/3 pora przyprawa do wołowiny mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku 1/2 papryki żółtej 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki groszku Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Zimowe ragoût z wołowiny

Zimowe ragoût z wołowiny 80

„ Sekret wyśmienitego ragoût tkwi w powolnym duszeniu w gęstym sosie mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw, aż w rondlu dojdzie do harmonijnej zgody między wszystkimi ingrediencjami. Wymaga to trochę Zobacz więcej
Dziś o Ragù , jak większość także i ja zawsze myślałem, że to danie ma typowo włoskie korzenie, jednak myliłem się. Początki tego dania sięgają Francji i okazało się to tak ważne, że w okresie Zobacz więcej
marta-gotuje.pl
marta-gotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
marta-gotuje.pl
Bolońskie ragout

Bolońskie ragout 54

Bolońskie ragout to danie uwielbiane przez moje Maluchy. Jeśli jest makaron i czerwony sos to nie muszę się martwić, czy jakieś danie im zasmakuje ; ) Sos do makaronu to również idealne miejsce do Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ragout

Ragout 675

Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego Zobacz więcej
uw-aga-gotuje
uw-aga-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
uw-aga-gotuje.blogspot.com
Wołowina

Wołowina 4837

Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieciMakro Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Wołowe ragout

Wołowe ragout 485

Gęste, aromatyczne ragu z miękkim mięsem wołowym i boczkiem. Duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem szałwii, która gra główną rolęw tym daniu. Ragu podałam z gnocchi z parmezanem, lecz jako dodatek Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Ragout wołowe z papryką

Ragout wołowe z papryką 58

Ragout wołowy, czyli u nas to coś na kształt gulaszu, ale nie do końca. Sos jest mocno warzywny i aromatyczny. Smak mięsa mimo to wyraźny, a w połączeniu z winem i przyprawami tworzy zaskakującą, Zobacz więcej
Duszone policzki w piwie to jest bardzo szczęśliwe połączenie. Po pierwsze, podobnym daniem wygrałem kiedyś konkurs organizowany w celu promocji dobrej, polskiej wołowiny. Po drugie, to bardzo dobre Zobacz więcej
chleb ragout z królika oliwa szczypiorek Co zrobić z nadwyżką pysznego ragout z królika? Jeśli daliście się przekonać do ragout z królika i wypróbowaliście TEN PRZEPIS, mięso możecie podać również w Zobacz więcej
Układając moje stosy kulinarnych periodyków, trafiłam na «Sól i pieprz» z lipca 2000 roku. Zaczęłam przeglądać zawartość i co strona przełykałam ślinkę bo większość przepisów wydała mi się Zobacz więcej
Czerwony snapper z ragout z soczewicy | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Przepisy Andrzej Pastuszak, rocznik ’73. Choć szczęśliwi czasu nie liczą, w Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Tarta bolognese na orkiszowym spodzie

Tarta bolognese na orkiszowym spodzie 99

Sos boloński a właściwie ragout mięsno warzywne zwykle jada się w Polsce z makaronem spaghetti. Z tego powodu to danie nazywa się nawet spaghetti po polsku ponieważ ze Włoszech podaje się taki sos z Zobacz więcej
MojaQchnia
MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaQchnia.pl
Ragout z bulgur

Ragout z bulgur 75

Oryginalny ragout topotrawka z mięsa lub warzyw pokrojonych w jednakowe kawałki, duszonych w wywrze z warzyw, wywarze rybnym lub mięsnym. U mnie ragout trochę po mojemu, lecz gwarantuję Wam, że jest Zobacz więcej
Ragout z cieniutkimi plasterkami wołowymi, shiitake i marchewką. Podane z ryżem basmati i nerkowcami. Mięso dusiłam w bulionie i sosie sojowym z dodatkiem ostrej papryczki, osobno przygotowałam Zobacz więcej
Ladyessex
Ladyessex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Ragout wieprzowe

Ragout wieprzowe 263

Ragout to tradycyjna długo gotowana potrawa francuska z dowolnym rodzajem mięsa lub ryby. Dzięki bogactwu warzyw stanowi sycący posiłek, który z tym przepisem przygotujesz w krótszym czasie w kuchence Zobacz więcej
Poranek witany ze wspomnieniami. Do radia dzwonią maturzyści. Pamiętam plisowaną czarną spódnicę w drobne białe kropki, białą bluzkę zatrzymaną sentymentalnie w kadrze szafy, zupełnie jakby miała się Zobacz więcej
Wigilia, wigilią … ale w pozostałe dni też trzeba co jeść. Zwłaszcza jak spodziewamy się gości. Zebrałam dla Was garść inspiracji co można podać na rodzinny świąteczny obiad. Same sprawdzone przepisy. Zobacz więcej
Zachęcona akcją Wyraczynki "Kuchnia gruzińska", postanowiłam coś ugotować i przyłączyć się do zabawy. Tym bardziej, że już jakiś czas temu kupiłam książkę o kuchni gruzińskiej, a jeszcze nie miałam Zobacz więcej