WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe
Zobacz więcej
70-80 dag wołowiny 1/3 pora przyprawa do wołowiny mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku 1/2 papryki żółtej 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki groszku
Zobacz więcej
„ Sekret wyśmienitego ragoût tkwi w powolnym duszeniu w gęstym sosie mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw, aż w rondlu dojdzie do harmonijnej zgody między wszystkimi ingrediencjami. Wymaga to trochę
Zobacz więcej
Dziś o Ragù , jak większość także i ja zawsze myślałem, że to danie ma typowo włoskie korzenie, jednak myliłem się. Początki tego dania sięgają Francji i okazało się to tak ważne, że w okresie
Zobacz więcej
Bolońskie ragout to danie uwielbiane przez moje Maluchy. Jeśli jest makaron i czerwony sos to nie muszę się martwić, czy jakieś danie im zasmakuje ; ) Sos do makaronu to również idealne miejsce do
Zobacz więcej
Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego
Zobacz więcej
Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieciMakro
Zobacz więcej
Gęste, aromatyczne ragu z miękkim mięsem wołowym i boczkiem. Duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem szałwii, która gra główną rolęw tym daniu. Ragu podałam z gnocchi z parmezanem, lecz jako dodatek
Zobacz więcej
Ragout wołowy, czyli u nas to coś na kształt gulaszu, ale nie do końca. Sos jest mocno warzywny i aromatyczny. Smak mięsa mimo to wyraźny, a w połączeniu z winem i przyprawami tworzy zaskakującą,
Zobacz więcej
Duszone policzki w piwie to jest bardzo szczęśliwe połączenie. Po pierwsze, podobnym daniem wygrałem kiedyś konkurs organizowany w celu promocji dobrej, polskiej wołowiny. Po drugie, to bardzo dobre
Zobacz więcej
chleb ragout z królika oliwa szczypiorek Co zrobić z nadwyżką pysznego ragout z królika? Jeśli daliście się przekonać do ragout z królika i wypróbowaliście TEN PRZEPIS, mięso możecie podać również w
Zobacz więcej
Układając moje stosy kulinarnych periodyków, trafiłam na «Sól i pieprz» z lipca 2000 roku. Zaczęłam przeglądać zawartość i co strona przełykałam ślinkę bo większość przepisów wydała mi się
Zobacz więcej
Czerwony snapper z ragout z soczewicy | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Przepisy Andrzej Pastuszak, rocznik ’73. Choć szczęśliwi czasu nie liczą, w
Zobacz więcej
Sos boloński a właściwie ragout mięsno warzywne zwykle jada się w Polsce z makaronem spaghetti. Z tego powodu to danie nazywa się nawet spaghetti po polsku ponieważ ze Włoszech podaje się taki sos z
Zobacz więcej
Oryginalny ragout topotrawka z mięsa lub warzyw pokrojonych w jednakowe kawałki, duszonych w wywrze z warzyw, wywarze rybnym lub mięsnym. U mnie ragout trochę po mojemu, lecz gwarantuję Wam, że jest
Zobacz więcej
Ragout z cieniutkimi plasterkami wołowymi, shiitake i marchewką. Podane z ryżem basmati i nerkowcami. Mięso dusiłam w bulionie i sosie sojowym z dodatkiem ostrej papryczki, osobno przygotowałam
Zobacz więcej
Ragout to tradycyjna długo gotowana potrawa francuska z dowolnym rodzajem mięsa lub ryby. Dzięki bogactwu warzyw stanowi sycący posiłek, który z tym przepisem przygotujesz w krótszym czasie w kuchence
Zobacz więcej
Poranek witany ze wspomnieniami. Do radia dzwonią maturzyści. Pamiętam plisowaną czarną spódnicę w drobne białe kropki, białą bluzkę zatrzymaną sentymentalnie w kadrze szafy, zupełnie jakby miała się
Zobacz więcej
Wigilia, wigilią … ale w pozostałe dni też trzeba co jeść. Zwłaszcza jak spodziewamy się gości. Zebrałam dla Was garść inspiracji co można podać na rodzinny świąteczny obiad. Same sprawdzone przepisy.
Zobacz więcej
Zachęcona akcją Wyraczynki "Kuchnia gruzińska", postanowiłam coś ugotować i przyłączyć się do zabawy. Tym bardziej, że już jakiś czas temu kupiłam książkę o kuchni gruzińskiej, a jeszcze nie miałam
Zobacz więcej