ragu gennaro

Smak delikatny z wędzonym. Uwielbiam speck! Uwielbiam ragu! Już nie wspomnę o tym, że lubię tagliatelle . Danie proste, ale pod warunkiem, że już mamy zrobione typowe ragu. Możecie je zrobić z tych Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaki i aromaty
Il  ragú di Gennaro Contaldo

Il ragú di Gennaro Contaldo 94

"To moje ulubione danie, gdyż przypomina mi czasy dzieciństwa. Historycznie mięsne ragu gotowano bardzo powoli w naczyniach z terakoty. Czas wynosił 12 godzin, co dzisiaj wydaje się absurdem, ale Zobacz więcej
Spaghetti z sosem Bolognese (lub ragù) | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Spaghetti z sosem Bolognese (lub ragù) – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, śląskiej i Zobacz więcej
Dziś z Lombardii przenosimy się nieco na południe, do stolicy Emilia-Romana - Bolonii. Jego historia sięga czasów średniowiecza. Sos najlepszy wychodzi, jeśli jest długo gotowany. Należy pamiętać, że Zobacz więcej
Oto kolejny przykład na to, że Włosi znają się na makronach i sosach. Podobne danie jadłam wBoloniii bardzo mi smakowało. Postanowiłam stworzyć coś bardzo podobnego, aby ożywić wspomnienia. Jeśli Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Wołowe ragu z makaronem

Wołowe ragu z makaronem 48

Ragu to ogólna, włoska nazwa na mięsny sos do makaronu. Ragu wołowe (niektóre jego odmiany nazywane także sosem bolońskim) to chyba najpopularniejsza wersja sosu nie tylko we Włoszech, ale i na całym Zobacz więcej
SKŁADNIKI 320 g dowolnego makaronu 200 gbrązowejsoczewicy 200 g groszku 100 g passaty pomidorowej 1 czerwona papryka 1 żółtapapryka 1 szalotka 3 marchewki 2 ząbkiczosnku oregano natka pietruszki Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Il Ragύ Di Gennaro

Il Ragύ Di Gennaro 95

Mięsne ragύ Gennaro Dzisiejsze danie to kolejna doskonała propozycja obiadowa Dwóch łakomych Włochów, a konkretnie Gennaro Contaldo. Przyrządzenie potrawy wymaga czasu i cierpliwości, jednak Zobacz więcej
A wyjaśnienie „dlaczego?” jest długie i nieciekawe. Zacznijmy od nazwy. Ragoût to potrawa, mięsna lub warzywna, może być dodatkiem albo samodzielnym daniem, zależnie od rodzaju. Ważne jest uzyskanie Zobacz więcej
Dynio – księżniczko jesieni! Dlaczego poznałam Cię tak późno?! Dlaczego dopiero teraz doceniam Twój smak, kolor i walory zdrowotne? Tyle straconych lat… Już nie wyobrażam sobie jesieni bez wspaniałej Zobacz więcej
Składniki /4 -6 dużych porcji: – 500 g mielonej wieprzowiny / lub 250g wołowiny i 250 wieprzowiny – 2 średnie marchewki – 2 łodygi selera naciowego – 1 średnia cebula – 2 ząbki czosnku – 50 g słoniny Zobacz więcej
Połączenie bakłażanów, mięty i kaparów przepyszne a tuńczyk do tego czyni danie jeszcze bardziej smacznym! fot. D.Szymborska Odkrycie – kapary w soli są bardzo słone, po opłukaniu wodą są jeszcze Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Ragu z kaczki

Ragu z kaczki 15

Czas przygotowania: 2,5 h Porcje: 6 Składniki: 1 łyżka oliwy 4 kacze nogi 2 cebule, drobno pokrojone 2 duże ząbki z czosnku, zgniecione i drobno pokrojone 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki mąki 250 ml Zobacz więcej
qchenne-inspiracje
qchenne-inspiracje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchenne-inspiracje
Umbryjskie Ragù

Umbryjskie Ragù 208

Przepis na Umbryjskie Ragù pochodzi z książki Suzanne Carreiro Sekrety domowej kuchni Włochów, którą aktualnie czytam i którą jestem coraz bardziej zafascynowana.Pisałam Wam o niej wczoraj. Umbryjskie Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Ragù jagnięce

Ragù jagnięce 38

Składniki szalotka, 2 małe czosnek, 3 ząbki oliwa do smażenia suszona mięta, 2 łyżeczki suszone oregano, 2 łyżeczki chili w płatkach, 1/2 łyżeczki mielona jagnięcina, 400 g sól, pieprz pomidory w Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Ragù napoletano

Ragù napoletano 180

Jeśli dobrze poddusisz wołowinę, rozpływa się w ustach. Doskonały włoski makaron, z dobrze przyprawionymi pomidorami i kruchutenką wołowiną…doskonałość…Szczególnie jak jest zimno. Niewielka różnica Zobacz więcej
Spaghetti Ragu czyli inaczej Bolognese. Powiem szczerze że we Włoszech nie znalazłabym chyba Bolognese, no przynajmniej w tym regionie w którym byłam. Tam nie ma czegoś takiego jak Spaghetti Zobacz więcej
jacekmazur
jacekmazur Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zobacz ich smak
spaghetti ragu

spaghetti ragu 37

Proponujemy Wam kolejne włoskie danie - spaghetti ragu, typową włoską i bardzo popularną pastę, którą można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Warto podać ją z lampką wina ze słonecznych regionów Zobacz więcej
mrowagotuje
mrowagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mrowagotuje.blog.pl
Włoskie Ragu

Włoskie Ragu 25

Ragu to tzw. potocznie nazywany sos boloński. Przygotowywany tak jak we Włoszech. Ten przepis jest sprawdzony wielokrotnie, Zachęcam do wypróbowania!:) Składniki: 500g mięsa mielonego marchewka Zobacz więcej
Domowy makaron z ragù z królika Po dwóch daniach jarskich przyszedł czas na mięso w ramach #LaCucinaItaliana. Dziś przenosimy się do Toskanii, aby odkryć jeden z najstarszych tutejszych przepisów. Zobacz więcej