ragu z dzika

rzeczowość opowieści. Makaron był faktycznie niesamowity, mój - bodaj putanesca - pyszny ale tagliatelle z dzikim ragu było arcywyborne. Mięciusieńkie mięso spowite było otoczką z sosu pomidorowego i Zobacz więcej
. Nie ma do siebie pretensji. Jest w Niej zgoda na siebie. Do przygotowania tego dania potrzebny jest czas,cierpliwość i wino. Jednym słowem harmonia. Zaraz na początku otwieram butelkę czerwonego Zobacz więcej
Łopatka na pulled pork po nocnej kąpieli w solance, natarta przyprawami. Już w piekarniku. Będzie na wieczór. Już południe. Leniwa kawa. Za chwilę potnę dynię na zupę. Wyjmę dzika i zacznę dusić na Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika 6519

1
u mnie gulasz. Składniki : około 70 dag szynki z dzika 3 duże marchewki 3 czerwone cebule 4 gałązki selera naciowego 1 suszona papryczka chili pół butelki czerwonego wytrawnego wina liście laurowe - Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
i makaronami. Podają tam przede wszystkim świeże pasty i ravioli, na przystawkę deskę lokalnych wędlin. Z całej deski najlepsze było cicioli, czyli salceson wieprzowy. Polecam nawet tym, którzy, tak Zobacz więcej
. Swoją drogą ciekawe jak długo jeszcze postoi? Zważywszy na to, że cały czas się odchyla, średnio o 1mm rocznie. Po zwiedzaniu pojechaliśmy do miejsca zakwaterowania Villi San Lucchese w Poggibonsi, Zobacz więcej
świniaka. Hipokryzja? Na szczęście niegroźna. Potraktujcie to jako moją małą zemstę za przeryty doszczętnie sad. Jedna tacka gulaszu z dzika jest marnym pocieszeniem za zmarnowane włości. Jak widać Zobacz więcej
zrobiony tylko z wody i mąki, który jedliśmy z najprostszym sosem pomidorowym. Jest lokalna, jak bistecca alla fiorentina – krwisty 1,5 kg stek z lokalnej wołowiny, oprószony pieprzem i solą, Zobacz więcej
, że Sun Bridge jest pierwszą w Polsce słoneczną restauracją i drugą w Europie. Ta druga mieści się w Finlandii.Mój Google research wykazał, że pomysł wykorzystywania energii Słońca do gotowania jest Zobacz więcej
czy Kanadzie). J... 10 godzin temu Zimozielony ogród Kolejne opady śniegu - Dziś w nocy i nad ranem w mojej okolicy dosypało jeszcze śniegu. Teraz jest go już naprawdę całkiem sporo. Już dawno nie Zobacz więcej