ragu z dzika

rzeczowość opowieści. Makaron był faktycznie niesamowity, mój - bodaj putanesca - pyszny ale tagliatelle z dzikim ragu było arcywyborne. Mięciusieńkie mięso spowite było otoczką z sosu pomidorowego i Zobacz więcej
. Nie ma do siebie pretensji. Jest w Niej zgoda na siebie. Do przygotowania tego dania potrzebny jest czas,cierpliwość i wino. Jednym słowem harmonia. Zaraz na początku otwieram butelkę czerwonego Zobacz więcej
Łopatka na pulled pork po nocnej kąpieli w solance, natarta przyprawami. Już w piekarniku. Będzie na wieczór. Już południe. Leniwa kawa. Za chwilę potnę dynię na zupę. Wyjmę dzika i zacznę dusić na Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika 6491

1
u mnie gulasz. Składniki : około 70 dag szynki z dzika 3 duże marchewki 3 czerwone cebule 4 gałązki selera naciowego 1 suszona papryczka chili pół butelki czerwonego wytrawnego wina liście laurowe - Zobacz więcej
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
. Z typowych dań próbowaliśmy tam tagliatelle al ragu, tortelini z dynią i ziołami w maśle z szałwią, mozarellę z carpacio z prawdziwków, potrawkę z dzika z polentą oraz waniliowe lody z 20-letnim Zobacz więcej
i winem do degustacji, spróbowaliśmy też Grappy włoskiej wódki z winogron, ale nikomu nie przypadła do gustu. Następnie przemieściliśmy się do Pienzy, tam też zjedliśmy obiad w restauracji Terraza Zobacz więcej
o mięsie. Ani grama tłuszczu, ciemno różowe,w dużych kawałkach. Rzadko jem mięso a dziczyznę jadłam zaledwie kilka razy w życiu. Tylko raz sama ją przyrządzałam i była to pieczeń z sarny. Dawno temu. Zobacz więcej
zrobiony tylko z wody i mąki, który jedliśmy z najprostszym sosem pomidorowym. Jest lokalna, jak bistecca alla fiorentina – krwisty 1,5 kg stek z lokalnej wołowiny, oprószony pieprzem i solą, Zobacz więcej
kalarepy totalnie mnie uwiódł. Wspomnę w tym miejscu jeszcze, że wszystkie smakołyki serwowane były na ekologicznych, jadalnych talerzach, zrobionych z otrębów. Po zupie przyszła kolej na degustację Zobacz więcej
"Ryby sa super" - wyniki konkursu - Tak jak napisałam w poście konkursowym wyniki 22.01 i oto one.Dziękuje wszystkim za zgłoszenia i małe niedogodności związane z moja skrzynka mailową.Okaza... 10 Zobacz więcej