ragu z dzika

{{headerMessage}}
rzeczowość opowieści. Makaron był faktycznie niesamowity, mój - bodaj putanesca - pyszny ale tagliatelle z dzikim ragu było arcywyborne. Mięciusieńkie mięso spowite było otoczką z sosu pomidorowego i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nie ma do siebie pretensji. Jest w Niej zgoda na siebie. Do przygotowania tego dania potrzebny jest czas,cierpliwość i wino. Jednym słowem harmonia. Zaraz na początku otwieram butelkę czerwonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łopatka na pulled pork po nocnej kąpieli w solance, natarta przyprawami. Już w piekarniku. Będzie na wieczór. Już południe. Leniwa kawa. Za chwilę potnę dynię na zupę. Wyjmę dzika i zacznę dusić na Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika 6569

1
{{headerMessage}}
u mnie gulasz. Składniki : około 70 dag szynki z dzika 3 duże marchewki 3 czerwone cebule 4 gałązki selera naciowego 1 suszona papryczka chili pół butelki czerwonego wytrawnego wina liście laurowe - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
wusia.pl
wusia.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wusia.pl
Smaki Bolonii i Emilia Romagna

Smaki Bolonii i Emilia Romagna 148

0
{{headerMessage}}
zaraz po primo je się secondo, czyli mięso lub rybę z dodatkiem sałatki lub warzyw. Na koniec jest deser czyli dolci, a najpopularniejsze z nich to ciasteczka biscotti (inaczej zwane cantucci), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pasztetem (chyba z dzika). Farfalle z pomidorkami, oliwą i mozzarellą Polędwica w sosie śmietanowym z pieczonymi ziemniakamiTorcik z sosem czekoladowym podany wraz z kulką serka Almette z Gruszką i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jaka ironia! Mieszkając pod lasem i obserwując rosnące w siłę zastępy dzikich przekopywaczy naszego majątku, ani razu nie wpadło mi do głowy, że to przecież pyszny kawał mięsa podchodzi pod nasze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czerwonego wina z własnej winnicy i zaczyna z Wami typową rozmowę: „Skąd jesteście? Gdzie się zatrzymaliście?”. Po parunastu minutach dostajecie pierwsze danie, potem jeszcze drugie wino, drugie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kalarepy totalnie mnie uwiódł. Wspomnę w tym miejscu jeszcze, że wszystkie smakołyki serwowane były na ekologicznych, jadalnych talerzach, zrobionych z otrębów. Po zupie przyszła kolej na degustację Zobacz więcej
{{headerMessage}}
festmåltid denne helgen. Oppskriften har en litt annen vri enn du er vant til. Les hele saken 26 minut temu Gotuję bo lubię Czosnkowe krakersy z chia i parmezanem - Nie lubię krakersów. Nigdy nie Zobacz więcej