ragu z g

{{headerMessage}}
podsmażamy. Dodajemy marchewkę i seler naciowy drobno pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i podlewamy winem. Dusimy chwilę, dodajemy passatę i dusimy pod przykryciem około 1 godz. Następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy na straganie zobaczyłam piękne zielone kule zapałałam do nich wielką miłością i postanowiłam je mieć. Owe zielone kule to okrągłe cukinie, które posłużyły w późniejszym czasie za idealne warzywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos boloński to sos mięsny z dodatkiem warzyw, pomidorów i czerwonego wina. Ragu alla bolognese jest jednym z najbardziej popularnych iaromatycznych włoskich sosów, który przez długie i powolne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny, pachnący pomarańczami makaron kokardki z kurczakowym ragu' Kurczakowe ragu' z mocnym pomarańczowym akcentem , to pyszny dodatek dokażdego rodzaju makaronu /dziś z kokardkami Mamma Mia / Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
mięsny sos boloński

mięsny sos boloński 286

0
{{headerMessage}}
to chyba najpopularniejszy sos do makaronów. jego tajemnica tkwi w bardzo długim gotowaniu. dlatego też opłaca się przygotować podwójną porcję, której połowę można spokojnie potem zamrozić. mięsny sos Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchnia. Sądzę, że wiele z Was zna słynne dania kuchni włoskiej jak biscotti, ragu, mule w białym winie, puttanescaczy gnocchi. Co jeszcze…czekam na Wasze propozycje! Sałatka caprese Składniki: 2 Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dare to cook
RAGU Z WOŁOWINY

RAGU Z WOŁOWINY 145

0
{{headerMessage}}
Ragu z mielonej wołowiny to danie, które możemy wykorzystać na kilka sposobów. Możemy je podać jako sos do makaronu, zapiec pod ziemniakami wstylushepherd’s pie (jak robi to Jamie Oliver), nadziać nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ragu to nic innego jak włoski sos na bazie mięsa, gotowany na płynach (np. wywarze, mleku, wodzie, winie…) podawany z makaronem. Nie mylcie go ze zwykłym sosem bolońskim! Oczywiście odmian ragu jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos przygotowywałyśmy na naszym Fanpage-u w cyklu „Kochamy piątki, gotujemy na żywo”. Nazwę zaproponowała MiszMasz Marge. Nazwę zaakceptowałyśmy. Sos zrobiony jest zgodnie ze sztuką. Spore doznanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tyle odmian sosu bolognese ile kuchni, w których się go przygotowuje. Pierwsze wzmianki na jego temat pojawiły się w drugiej połowie XIX w., niedaleko Bolonii. Pomimo, że sos właśnie temu regionowi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kwaśną śmietaną smakuje na prawdę dobrze. Przepis Nigelli. Składniki: 150 g szynki parmeńskiej 1 cebula 2 ząbki czosnku 600 g mielonego mięsa ( w oryginale jagnięcina, dałam wołowinę i wieprzowinę) Zobacz więcej
Sandwicherie.pl
Sandwicherie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sandwicherie
zapiekanka mazurska

zapiekanka mazurska 177

1
{{headerMessage}}
masurian zapiekanka This warm baguette baked with meat and zucchini ragu really is a real dish. So if you ever happen to sail in Masuria, visit Giżycko and order this at 'Szuwarek' bar. You can also Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiosennych makaronów ciąg dalszy. Dziś zapraszam na makaron garganelli z białym ragu i warzywami. Ragu to nic innego jak sos boloński, natomiast białe ragu to sos boloński bez pomidorów. Moje ragu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z niczego" Składniki na 3 porcje:600 g mielonego mięsa wieprzowego/wołowego2 małe marchewki/1 duża1 duża cebula3 ząbki czosnku1 duży, dość gruby plaster boczku400 g pomidorów w puszce200-250 ml wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cukrową.Nazwa potrawy pochodzi od słowa "arancia" (wł.) - pomarańcza, do której przekąska jest podobna. Moje arancini nadziałam serem korycińskim z ziołami. Składniki: 400 g ryżu na risotto, np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, więc tzw. Spaghetti bolognese stało sie popularne poza granicami Italii. Porcje: 4 Przygotowanie: 15 min Gotowanie: 2h Składniki: •2 łyżki oliwy •40 g masła •1 cebula pokrojona w kostkę •1 seler Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Wołowe ragout

Wołowe ragout 432

0
{{headerMessage}}
Gęste, aromatyczne ragu z miękkim mięsem wołowym i boczkiem. Duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem szałwii, która gra główną rolęw tym daniu. Ragu podałam z gnocchi z parmezanem, lecz jako dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,potem systematycznie dolewamy zimne mleko ciagle mieszajac. Kiedy powstanie gesty sos,dodajemy szczypte soli ,galke muszkatalowa. Na dno naczynia zaroodpornego wykladamy niewielka ilosc sosu Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eatyourdream
bezmięsny sos ragù

bezmięsny sos ragù 131

0
{{headerMessage}}
wersję tworząc w najprostrzy sposób, czyli zastępując mięso soją. Składniki: 100 g soi (granulat lub kotlety) pół dużego selera 3 marchewki 1 cebula pół papryczki chilli 2 ząbki czosnku 300 ml pasaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
takim jak ragu , łatwo przenikającym i przylegającym, jest to makaron, który smakuje wyśmienicie zapiekany z serem i warzywami. Składniki: 1 opakowanie makaronu PACCHERI NAPOLETANI 1 ser typu feta Zobacz więcej