rakoczi

ZOBACZ TAKŻE:

Dziś zapraszam na przepis „pożyczony” od Prosto od Mamy. Coś pysznego, naturalnego i bardzo prostego. W roli głównej – serek pomidorowy z bazylią. Idealny dodatek do kanapek, sucharków i wytrawnych Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kraków

Kraków 1

Kraków - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto parzone Zobacz więcej
Znajomi Japończycy w Polsce przeżywają kulturowy szok – jak można gotować na tak twardej wodzie? Połowa smaku składników uwięziona jest nadal w ich wnętrzu, ponieważ zupełnie ignorujemy fakt, że pełna Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Warkocz z rabarbarem

Warkocz z rabarbarem 23

Warkocz drożdżowy z duszą ilością kruszonki i frużeliną z rabarbaru. Moja wersja nie jest przesłodzona.Nie mogłam się powstrzymać i zajadałam jeszcze ciepły. Klasyka w pysznym wydaniu. 400 g mąki Zobacz więcej
Już nie raz wspomniałam Wam, że buraki to jedne z moich ulubionych warzyw, są takie uniwersalne! Najbardziej lubię buraki pieczone, choć jeśli nie macie czasu, nawet te gotowane, kupione w sklepie Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Ka Udon Bar (Kraków)

Ka Udon Bar (Kraków) 17

Dosłownie dwa tygodnie temu przy ulicy Rakowickiej otwarto Ka Udon Bar. Jak sama nazwa wskazuje, nowy lokal serwuje japoński udon, czyli bulion z charakterystycznym, grubym makaronem i dodatkami. Za Zobacz więcej
martamp
martamp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorowo-torcikowo
Piknik Smakoczy vol.2

Piknik Smakoczy vol.2 30

W najbliższą niedzielę, 24 sierpnia na Moście Kultury w Lublinie odbędzie się druga edycja Pikniku Smakoszy. To istna frajda dla każdego łasucha i smakosza. Podczas Pikniku daniami i wypiekami Zobacz więcej
Dieta na kryzys
Dieta na kryzys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dieta na kryzys
Kura z Soczi

Kura z Soczi 106

Jeśli sądzicie, że importujemy kury z Soczi, to odpowiedź może być tylko jedna. Jaka? Fiku miku. Na marginesie wyjaśniamy, że kury importujemy z gabloty w mięsnym. Nie w sensie, że do mięsnego wjeżdża Zobacz więcej
Ostatnio trochę zaniedbałam moją domową piekarnie i poza bagietkami kilka dni temu jakoś mało chlebów i bułek robię. Korzystając ze spokojnego sobotniego popołudnia zabrałam się za robótki ręczne i na Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Pure z buraków

Pure z buraków 18

Byłem w tym tygodniu w kilku knajpach, ale chciałem napisać o dwóch. O kulinarnym zauroczeniui rozczarowaniu. We Wrocławiu Mama Manousche, w Warszawie Ćma by Mateusz Gessler. Zgadniecie co gdzie? Zobacz więcej
Warkocz makowy to doskonała odmiana tradycyjnej zawijanej strucli makowej. Idealny wypiek dla początkujących z ciastem drożdżowym, bo przy warkoczu nie musisz zawijać ciasta w pergamin i drżeć, Zobacz więcej
Drób..mozzarella..pomidory i ciasto francuskie. Tyle wystarczy, aby przygotować pyszny obiad w kilka chwil. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia, to koniecznie zróbcie. Palce lizać ! Zobacz więcej
Jeśli raz zobaczycie tę sałatkę, to gwarantuję, że jej już nie zapomnicie. Uwagę zwraca przede wszystkim jej piękny, rubinowy kolor, potem – słodkawo-cytrusowy aromat. Jeżeli uwielbiacie łączenie Zobacz więcej
Może tydzień temu dostałam od koleżanki kilka, no może 300 g owoców pigwy. Owoce były małe i niedojrzałe więc położyłam je na kloszu aby trochę dojrzały i....zapomniałam o nich. Wczoraj sobie Zobacz więcej
Bardzo ciekawie wyglądające (choć może nie udało mi się tego oddać na zdjęciach) i pyszne mięsne warkocze z żurawiną to pomysł na pyszny obiad lub propozycja na stół dla gości - wystarczy je położyć Zobacz więcej
Najlepszymi warsztatami na jakich byłam w grudniu (a byłam na 10 różnych), były warsztaty z Agatą Wojdą i niemieckimi winami. Wszystko było pyszne, ale jedno danie na pewno zagości częściej na moim Zobacz więcej
Soczewica zadomowiła się na dobre, nie tylko w kuchniach roślinożerców. Powszechnie stosowana jest czerwona (idealna w zupach i sosach), zielona ( świetna w kotletach, farszach czy pasztetach), ale Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kraków

Kraków 50

Kraków | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 19 Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Zakochana Tajka z warkoczami

Zakochana Tajka z warkoczami 160

Kuchnia tajska to bogactwo smaków i aromatów. W każdym tajskim daniu lub posiłku powinniśmy odnaleźć 5 podstawowych smaków: ostry, kwaśny, słodki, słony oraz gorzki. Podobnie miłość, w zależności od Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Zakochany Foodstock (Kraków)

Zakochany Foodstock (Kraków) 111

W ubiegłą niedzielę w Klubie Fabryka w Krakowie odbyła się trzecia edycja imprezy z cyklu „Fabryka Smacznej Kuchni” – tym razem, z okazji zbliżających się Walentynek, pod hasłem „Zakochany Foodstock”. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: