ratatouille z mięsem

Ratatouille z mięsem mielonym VN:F [1.9.22_1171] Rating: 7.5/10 (2 votes cast) Smaczna, francuska potrawa, którą miałam ochotę przyrządzić odkąd zobaczyłam bajkę Ratatouille Można podać z pieczywem, Zobacz więcej
Ratatouille czyli inaczej prowansalski gulasz warzywny, to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej. W oryginalnym przepisie bazą do przygotowania są: cukinia, bakłażan, pomidor cebula orazpapryka. Ja w Zobacz więcej
. Ratatouille jest daniem na każdą okazję. Sprawdza się jako danie główne, i jako dodatek do mięs czy ryb. Smakuje schłodzone w cieplejszy dzień. Moim zdaniem lepsza jest na drugi dzień. Tak czy Zobacz więcej
kurkumy. Makaron okazał się bardzo delikatny i szybko się ugotował, choć kurkuma była dla mnie praktycznie niewyczuwalna ;) Ratatouille z mięsem mielonym i serem pleśniowym Składniki na 2 porcje: 1 Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na szybko. Najczęściej przygotowanie leczo, gulaszu, czy ratatouille trwa dość długo, warzywa i mięso muszą się długo dusić, my pokażemy jak można zrobić je szybciej, wzbogacając do Zobacz więcej
Bardzo lubię potrawy, które cechuje różnorodność składników, zarówno mięs jak i warzyw czy też przypraw. Ta potrawa to istna uczta dla miłośników tego typu wariacji. Przygotowując to danie trzeba się Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Ratatouille

Ratatouille 431

1
Ratatouille to danie warzywne wywodzące się z kuchni francuskiej. Bardzo kolorowe ilekkie. Może służyć jako samodzielne danie jednogarnkowe lub jako dodatek do mięsa czy ryb. Fani węgierskiego leczo Zobacz więcej
Domowe ratatouille czyli sposób na urozmaicenie obiadu lub typowo warzywny obiad sam w sobie. Jaką wersję wybieracie? Wyobrażacie sobie obiad bez mięsa? Aby przygotować domowe ratatouille w wersji bez Zobacz więcej
Tradycyjne ratatouille to danie jarskie, składające się tylko z warzyw. U mnie wersja bardziej pożywna z mięsem indyczym. Dobre także na obiad w diecie proteinowej, ja zjadłam zplacuszkami. Składniki: Zobacz więcej
Smaki Świata
Smaki Świata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Świata
Ratatouille

Ratatouille 61

0
Ratatouille to tradycyjne francuskie danie, które pochodzi z okolic obecnej Nicei. Danie stworzone przez biednych farmerów, którzy przygotowywali je z sezonowych warzyw. Dzisiaj jest podawane zwykle Zobacz więcej
A na obiad w niedzielę możemy podać polędwiczki wieprzowe pieczone z dodatkiem jarzynki - ratatouille. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe 4 ząbki czosnku sól, pieprz olej 2 papryki cukinia bakłażan Zobacz więcej
Przepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. W zasadzie tego typu potrawy gościły u Zobacz więcej
Uwielbiam bakłażana. Dlatego też do ratatouille nie dodaję cukinii, żeby smak był zdominowany oberżyną. Czyli wtedy to już nie będzie ratatouille, prawda? I chyba jeszcze dodatkowe wariactwo - wolę Zobacz więcej
Kasiek
Kasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam...
ratatouille czy paella?

ratatouille czy paella? 341

0
Robiąc obiad myślałam o ratatouille. Takiej prawdziwej, dobrej, z osobno smażonymi warzywami. Tak też zrobiłam, ale z czym ją jeść? Z ryżem :) Po wymieszaniu chyba wyszła bardziej paella niż Zobacz więcej
Planowałam zrobić leczo, ale jak to leczo bez kiełbasy? W lodówce piersi z kurczaka- może kotlet...hmm? A może ratatouille w skromnej wersji podane z kotletem z piersi i razowym makaronem. Zapraszam:) Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Ratatouille (ratatuj)

Ratatouille (ratatuj) 408

0
Uwielbiam zapiekankę ratatouille (ratatuj), którą podaję z mięsem mielonym i ziemniakami, wtedy jest jeszcze bardziej syta. Bardzo warzywna i smaczna. Ratatouille (ratatuj) 25dag mięsa mielonego 2 Zobacz więcej
solą,pieprzem,dodać tymianek,przykryć i dusić 12-15 minut wlac resztę oliwy dusić jeszcze 10 minut mieszając jesli sosu jest zbyt dużo, zdjąc pokrywke z garnka i odparowac nadmiar wody ratatouille Zobacz więcej
Ratatouille często gości na moim stole jako dodatek do mięsa czy ryby. Może być świetną przekąską w ciągu leniwego dnia ze świeżą bagietką i białym, schłodzonym winem. Jakie warzywa włożymy to zależy Zobacz więcej