ratatuille

ZOBACZ TAKŻE:

MAgda
MAgda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Ratatuille Julii Child

Ratatuille Julii Child 197

1
Ratatuille to prowansalski klasyk. Jarskie danie przygotowywane z bakłażanów, cukinii, cebuli, papryki i pomidorów. Jednym ze sposobów przygotowania tego dania jest podsmażenie oddzielnie wszystkich Zobacz więcej
Te placuszki to świetny pomysł na śniadanie. Są puszyste, tylko lekko słodkie, dobrze wypadają z syropem klonowym, sosem owocowym lub cukrem pudrem. Kojarzą mi sie one z leniwą niedzielą, albo Zobacz więcej
kawałków). Miękkie warzywa zalewamy gotowym sosem pomidorowym, dodajemy zioła, sól i pieprz i jeszcze chwilę dusimy. Moje ratatuille jest najlepsze na drugi dzień, jak wymieszają się i połączą Zobacz więcej
i zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 1 minutę. Po tym czasie zalać zimną wodą i zdjąć skórę. Przekroić na pół, wyciać gniazda nasienne (chociaż ja lubie jak ratatuille ma nieco więcej soku Zobacz więcej
Dbamocud
Dbamocud Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dbam o CUD
Placki z cukinii

Placki z cukinii 211

0
Cześć, witam Cię po dłuższym czasie nieobecności :-) Wracam z zupełnie nowymi pomysłami na eksponowanie własnego, zdrowego stylu życia. Dzisiaj postanowiłem sprawdzić cukinię w zupełnie innej wersji Zobacz więcej
” dni. Smacznie Was zachęcam do zaglądania tu i na inne blogi, pichcenia, kosztowania smakowaniaJ Mały Bezglutek Potrawka ryżowa z warzywami, kurczakiem i sosem kokosowym, Czosnkowa zupa krem z Zobacz więcej
ziarenek kolendry sok z całej cytryny natka pieptruszki sól sos SoloMar Pisto Ratatuille (zakupiony w Lidlu) Makaron spaghetti Rybę filetujemy aby była bez skóry i kroimy na małe kawałki. Nastepnie Zobacz więcej
myredpot
myredpot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
my red pot
Ratatouille z kurczakiem

Ratatouille z kurczakiem 67

0
Przygotowanie Wędzoną paprykę, sok i skórke z cytryny, dwa posiekane ząbki czosnku, kminu, 1/4 oliwy, dodaj filety z kurczaka, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 1-2godz. Piekarnik rozgrzej Zobacz więcej
popularności gotowania. Teraz wszyscy gotują, nawet Ci, co czasem nie powinni. „Everyone can cook”, jak mawiał szef Gusteau w „Ratatuille”. Ale czy każdy film o gotowaniu powinien powstać? W moim Zobacz więcej
wtedy, kiedy dręczy Cięalergia czy nietolerancja pokarmowa). Unikniesz w ten sposób nieporozumień, dań z nielubianymi dodatkami czy przygotowanych nie tak jak Cisię wydaje. Ja kiedyś dostałam rybę z Zobacz więcej
mielonym autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach Bucatini all'Amaticiana autorka: KasiaJ | blog: Pełny talerz Makaron w sosie z pieczarkami, kaparami i pomidorami autorka: La Gusteau - Luna | Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: