ravioli z czym podać?

Kolejne danie jako przykład co jeszcze można zrobić z rozebraną na elementy gęsią poda cna świąteczną kolację. Mianowicie nafaszerować pierożki, może to być tortellini, ravioli ale nasze zwykle Zobacz więcej
Zapraszam Was dzisiaj na prawdziwą serową ucztę. Jest serek Capri, mozzarella, feta, grana padano, parmezan, pecorino, oscypek i sery pleśniowe... Zobaczcie z czym warto łączyć ulubione sery, jestem Zobacz więcej
Nie wiem czemu tak długo zwlekałam z ich zrobieniem. Chyba myślałam, że są pracochłonne :). Kiedy jednak zagościły już na moim stole, stały się częstymi gośćmi na śniadaniach. Szybkie, smaczne, Zobacz więcej
Przepis na 2 porcje ravioli z szałwią opakowanie świeżych ravioli ( 400g) np. z serem i szpinakiem ( LIDL) 1/3 kostki masła garstka świeżej szałwii 50 ml czystej wódki ( nie jest konieczna) sól pieprz Zobacz więcej
Połączenie gruszki i gorgonzoli to klasyka. Idealnie sprawdza się w sałatkach, ale nie tylko. Świetnie sprawdza się również jako farsz do ravioli. Wierzcie mi na słowo- to było przepyszne! Lekko Zobacz więcej
, a drugą cienko rozwałkowujemy. Następnie rozwałkowujemy drugą połowę. Na jednym płacie rozwałkowanego ciasta układamy rzędami porcyjki nadzienia w odległości 4 cm jedna od drugiej. Miejsca między Zobacz więcej
Wczoraj proponowałamzupę rybną z łososia i dorsza, do której podałam pierożki a'la ravioli z nadzieniem z tychże ryb, na których gotowałam zupę. Pierogi wyszły pyszne! Delikatne ciasto, lekki Zobacz więcej
Już od dawna chodziły za nami ravioli... "Rafał, co robimy na O?" "hmmm, może ravioli?" "OK!!! Ale z czym?" "Może z krewetkami..." Po czym dostaliśmy opierdziel od przyjaciela: "łaaa trza dzwonić Zobacz więcej
Grzyby nadal u mnie rządzą i nie nudzą mi się:) Zwłaszcza takie pyszne jak borowiki. Trudno powiedzieć czy jeszcze w tym roku jakieś uda mi się zdobyć, ale w razie czego mam jeszcze przecież sporą Zobacz więcej
taki farsz ma świetna konsystencję do ravioli- bez problemu można formować z niego zgrabne porcyjki do faszerowania:) Nie ma na co czekać- do dzieła! Składniki( na 2 solidne porcje): ciasto: szklanka Zobacz więcej
wody sól dowolne nadzienie Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Ciasta rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na Zobacz więcej
Konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem, z czego bardzo jestem zadowolona, ale niestety pojawiły się problemy z wyróżnionymi. Okazało się, że osoba o pseudonimie "Malami" zgłosiła do konkursu Zobacz więcej
Odwieczne pytanie, co jutro ugotować na obiad? 40 pomysłów na letnie, niedrogie i szybkie w przygotowaniu obiady. Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone Zobacz więcej
ravioli i inne nie tylko włoskie pierogi. Pieczona ricotta to prawdziwe niebo w gębie. Wystarczy ricottę przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć ziołami i zapiekać, Zobacz więcej
Ravioli jak rozowe kwiatki--czemu nie?,,jesli tylko posiadziemy wiedze na temat dobrego ciasta pierogowego,,co trudne wcale nie jest--robmy z niego co sie da! Pomyslalam,ze ravioli wypelnie Zobacz więcej
odznaczenia, ale to co w rezultacie znalazło się na talerzu było hm dość « toporne ». Jakieś inne określenie nie przychodzi mi do głowy… dość ciężkie, niepasujące do dania sosy, szczególnie do mojej Zobacz więcej
Pierogi zawsze byly wpisane w moj jadlospis,,teraz kiedy mieszkam we Wloszech,staram sie aby pierogi "zwykle ",byle "niezwykle". Dzisiaj mamy tego przyklad,kiedy do zwyklego ciasta na pierogi dodalam Zobacz więcej
Pamiętam jak dziś dzień w którym pierwszy raz spróbowałam smaku prawdziwej trufli. Moja przyjaciółka ze wczesnego dzieciństwa miała przyjemność być na wymianie studenckiej we Włoszech i przywiozła Zobacz więcej
!:) Konkurs z Kabanoskami Henryka Kani. Jak wiecie moja rodzina cała się nimi zajada, co widać na zdjęciu poniżej:) Zasady konkursu: Wymyśl przepis, przygotuj i zrób zdjęcie dania z wybranym przez Zobacz więcej