ravioli z czym podać?

{{headerMessage}}
Kolejne danie jako przykład co jeszcze można zrobić z rozebraną na elementy gęsią poda cna świąteczną kolację. Mianowicie nafaszerować pierożki, może to być tortellini, ravioli ale nasze zwykle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam Was dzisiaj na prawdziwą serową ucztę. Jest serek Capri, mozzarella, feta, grana padano, parmezan, pecorino, oscypek i sery pleśniowe... Zobaczcie z czym warto łączyć ulubione sery, jestem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem czemu tak długo zwlekałam z ich zrobieniem. Chyba myślałam, że są pracochłonne :). Kiedy jednak zagościły już na moim stole, stały się częstymi gośćmi na śniadaniach. Szybkie, smaczne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na 2 porcje ravioli z szałwią opakowanie świeżych ravioli ( 400g) np. z serem i szpinakiem ( LIDL) 1/3 kostki masła garstka świeżej szałwii 50 ml czystej wódki ( nie jest konieczna) sól pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Połączenie gruszki i gorgonzoli to klasyka. Idealnie sprawdza się w sałatkach, ale nie tylko. Świetnie sprawdza się również jako farsz do ravioli. Wierzcie mi na słowo- to było przepyszne! Lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wgłębienie, do którego wbijamy jajka oraz wlewamy łyżkę oliwy z oliwek. Za pomocą widelca rozmącamy jajka, a następnie łączymy je z mąką. Dłonie posypujemy mąką i wyrabiamy ciasto, tak aby było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj proponowałamzupę rybną z łososia i dorsza, do której podałam pierożki a'la ravioli z nadzieniem z tychże ryb, na których gotowałam zupę. Pierogi wyszły pyszne! Delikatne ciasto, lekki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już od dawna chodziły za nami ravioli... "Rafał, co robimy na O?" "hmmm, może ravioli?" "OK!!! Ale z czym?" "Może z krewetkami..." Po czym dostaliśmy opierdziel od przyjaciela: "łaaa trza dzwonić Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Ravioli z borowikami

Ravioli z borowikami 215

0
{{headerMessage}}
Grzyby nadal u mnie rządzą i nie nudzą mi się:) Zwłaszcza takie pyszne jak borowiki. Trudno powiedzieć czy jeszcze w tym roku jakieś uda mi się zdobyć, ale w razie czego mam jeszcze przecież sporą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
taki farsz ma świetna konsystencję do ravioli- bez problemu można formować z niego zgrabne porcyjki do faszerowania:) Nie ma na co czekać- do dzieła! Składniki( na 2 solidne porcje): ciasto: szklanka Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
 Ravioli z grzybami

Ravioli z grzybami 248

0
{{headerMessage}}
wody sól dowolne nadzienie Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Ciasta rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem, z czego bardzo jestem zadowolona, ale niestety pojawiły się problemy z wyróżnionymi. Okazało się, że osoba o pseudonimie "Malami" zgłosiła do konkursu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odwieczne pytanie, co jutro ugotować na obiad? 40 pomysłów na letnie, niedrogie i szybkie w przygotowaniu obiady. Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ravioli i inne nie tylko włoskie pierogi. Pieczona ricotta to prawdziwe niebo w gębie. Wystarczy ricottę przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć ziołami i zapiekać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ravioli jak rozowe kwiatki--czemu nie?,,jesli tylko posiadziemy wiedze na temat dobrego ciasta pierogowego,,co trudne wcale nie jest--robmy z niego co sie da! Pomyslalam,ze ravioli wypelnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odznaczenia, ale to co w rezultacie znalazło się na talerzu było hm dość « toporne ». Jakieś inne określenie nie przychodzi mi do głowy… dość ciężkie, niepasujące do dania sosy, szczególnie do mojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi zawsze byly wpisane w moj jadlospis,,teraz kiedy mieszkam we Wloszech,staram sie aby pierogi "zwykle ",byle "niezwykle". Dzisiaj mamy tego przyklad,kiedy do zwyklego ciasta na pierogi dodalam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Może nie oryginalne włoskie ravioli, ale bardzo dobre. Ostre i słone na jednym talerzu - lubię to. I ricottę na wytrawnie tez polubiłam.. :) A co do wczorajszej wycieczki, to udała się, nawet. Miłego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętam jak dziś dzień w którym pierwszy raz spróbowałam smaku prawdziwej trufli. Moja przyjaciółka ze wczesnego dzieciństwa miała przyjemność być na wymianie studenckiej we Włoszech i przywiozła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
!:) Konkurs z Kabanoskami Henryka Kani. Jak wiecie moja rodzina cała się nimi zajada, co widać na zdjęciu poniżej:) Zasady konkursu: Wymyśl przepis, przygotuj i zrób zdjęcie dania z wybranym przez Zobacz więcej