ravioli z dynią i ricottą

Potrzeba matką wynalazków. Piszę to dużo na wyrost, ponieważ przepis nie jest moim pomysłem. Ale danie to ugotowałam z potrzeby szybkiej "utylizacji" dyni i zjedzenia czegoś jarskiego. Pomysł wypalił Zobacz więcej
Na szczęście sezon na dynię nadal trwa, więc można wyczarować jeszcze niejedno danie z tej smacznej i "wielofunkcyjnej" rośliny. Chociaż bardzo lubię wszelkie potrawy z dynią np.risottoczypancakes, Zobacz więcej
inny tor, łaknę chwili wytchnienia - spokojnego poranku z dwiema kawami pod rząd, planowania wieczornego wypadu do kina. przeglądania lekko już zakurzonych książek cierpliwie czekających na swoją Zobacz więcej
Mój pierwszy, domowy makaron. Nie wiem jak to się stało, że ja fanka wszystkiego co włoskie a przede wszystkim włoskich smaków jeszcze nigdy nie pokusiłam się o swój własny makaron? Teraz nadrabiam i Zobacz więcej
Mój pierwszy, domowy makaron. Nie wiem jak to się stało, że ja fanka wszystkiego co włoskie a przede wszystkim włoskich smaków jeszcze nigdy nie pokusiłam się o swój własny makaron? Teraz nadrabiam i Zobacz więcej
Ravioli z dynią, ricottą i masełkiem szałwiowym | Kontakt O mnie Strona główna Przepisy Zupy Dania mięsne Dania bezmięsne Dania mieszane Makarony i dania mączne Pizza i foccacia Ryby i owoce morza Zobacz więcej
Dziś zapraszam po przepis na ravioli z pieczoną dynią oraz ravioli z ricottą i orzechami włoskimi. Korzystając z przepisu na ciasto makaronowe, możecie przygotować nadzienie takie, na jakie macie Zobacz więcej
i żółtka, oliwę i sól. Delikatnie wymieszać nożem jak najdłużej się da (nie wkładać w ciasto od razu rąk, bo bardzo się klei), potem wyrabiać ręcznie na jednolitą i elastyczna masę. Kulę ciasta mocno Zobacz więcej
niespodzianki na podłodze w kuchni zamiast w kuwecie, co najprawdopodobniej związane jest ze zmianą miejsca. Mam nadzieję, że w końcu się zaaklimatyzuje i wróci z potrzebami do łazienki;) Chyba już Zobacz więcej
Polska wersja Sì, sì, lo so, Vi sto annoiando... ma la zucca non perdona :) Del resto è lei la regina dell'autunno... E quindi questa volta mi sono divertita a fare i ravioli con la zucca... In realtà Zobacz więcej
Witajcie:) Jesień w pełni, dyni nie brak,więc gotujemy z dynią :) Dziś ravioli z farszem z dyni i klarowanym masłem z papryczką chili. na ok 20-25szt ciasto: 150g mąki 3 żołtka sól 1 łyżeczka oleju Zobacz więcej
pietruszki z białą fasolą Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i Zobacz więcej
podobnej nie mamy można robić tradycyjne malutkie pierożki, uszka lubradełkiem przygotować typowe ravioli. Składniki: 1 dynia Hokaido, 250 g serka ricotty, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, oliwa, masło, Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za wałkowaniem ciasta pierogowego i lepieniem pierogów. Za to przepadam za ravioli z dynią, ricottą i masełkiem z szałwią. Pomyślałam, że można, podobnym jak do ravioli farszem, Zobacz więcej
Może nie oryginalne włoskie ravioli, ale bardzo dobre. Ostre i słone na jednym talerzu - lubię to. I ricottę na wytrawnie tez polubiłam.. :) A co do wczorajszej wycieczki, to udała się, nawet. Miłego Zobacz więcej
Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Orkiszki cieciorkowe

Orkiszki cieciorkowe 101

0
Fantazja znów mnie porwała. Jako, że część domowego stada nie przepada za dynią, a jej wykorzystanieprzewidywałpierwotny plan obiadowy, wersja powstała w pełni spontanicznie. Ekologicznie, Zobacz więcej
kubek w kubek
kubek w kubek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kubek w kubek
Skyfall

Skyfall 81

0
Dziś podajemy przepis na to, jak zostać szpiegiem lub/oraz agentem. Krok pierwszy - wyczaj problem. Krok drugi - skołuj czarne okulary i gazetę. Krok trzeci - bądź czujny. Krok czwarty - nie daj się Zobacz więcej
Ostatni dzwonek na cukinie! Ravioli, to oczywiście kolejny przepis z ukochanej przeze mnie kuchni włoskiej. Nie trzeba się jednak przejmować tym, że cukinia się kończy. Do przygotowania farszu można Zobacz więcej
Nadeszła jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do Zobacz więcej