ravioli z dynii

Do kanapki jak i jako nadzienie do pierogów/pierożków/ravioli, naleśników itp. Inspiracja pochodzi z magazynu Bistro Składniki: 350 - 400 g obranej, umytej i pokrojonej dynii; 1 cebula; 40 g masła Zobacz więcej
Myślicie jak zachować smak dynii na pozostałą część roku? A może nie wiecie jak podejść do dynii i zacząć ją wykorzystywać do ciast, pierogów czy innych dań? Odpowiedzią na wszystkie pytania jest Zobacz więcej
Dziś zapraszam po przepis na ravioli z pieczoną dynią oraz ravioli z ricottą i orzechami włoskimi. Korzystając z przepisu na ciasto makaronowe, możecie przygotować nadzienie takie, na jakie macie Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Ravioli z dynią

Ravioli z dynią 113

0
jajka 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Farsz ćwiartka dynii 1 cebula 1 łyżka masła 1 cm imbiru 15g parmezanu 2 jajka 2 łyżki ricotty sól, pieprz Sos 150g śmietanki 32% 1 łyżka parmezanu 1 łyżeczka Zobacz więcej
Przyznam się bez bicia, że dynię do celów kulinarnych regularnie stosuję dopiero od dwóch lat. Przedtem były jakieś nieśmiałe próby, ale albo był zły przepis, albo ja nie dorosłam do smaku dynii. Zobacz więcej