ravioli z maszynki na mięso

{{headerMessage}}
grubości około 2 mm. Mieszankę serów doprawiamy do smaku,dodajemy do nich jajko i mielimy całość w maszynce do mielenia mięsa. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bazyliowe ravioli z mozzarellą, mięsem mielonym i sosem pomidorowym Już dawno mieliśmy ochotę przyrządzić ravioli, ale czekaliśmy na wolny dzień, ponieważ robienie ciasta makaronowego zajmuje troszkę Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuba Pichci
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 208

0
{{headerMessage}}
Wczoraj podzieliłem się z Wami przepisem na rosół gotowany na wołowinie. W moim domu, jeśli na obiad był taki rosół, to oznaczało jedno – że dnia następnego Mama lepić będzie pierogi z mięsem! Może Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj Kochani znowu ravioli, ale tym razem robione maszynką. Właśnie sobie ją kupiłam i postanowiłam wypróbować. Wyszły pyszne , ale myślę, że jeszcze nie perfekcyjne jeżeli chodzi i kształt. Mam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie włoskiego ciasta na ravioli jest dość proste. Nadzienie natomiast do włoskich Ravioli to zazwyczaj serek ricotta, mięso, warzywa (przepis na ricotta ravioli,znajdziecie na moim blogu w Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Kopytka - przepis niezawodny

Kopytka - przepis niezawodny 286

2
{{headerMessage}}
i będą jędrne. A przede wszystkim smaczne. Do gotowania wlewam łyżkę oleju i zapewniam Was żenie skleją,jeśli odłożymy jedo następnego dnia np.do odsmażenia. Składniki: 1/2 kg ugotowanych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te pierogi to mój patent na wykorzystanie mięsa, które pozostają po upieczeniu całej gęsi i wykrojeniu z niej piersi i nóg. Zawsze zostaje mnóstwo drobnych, kruchych kawałeczków, które nie bardzo Zobacz więcej
mjab
mjab Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Commit to be fit
Ravioli z wątróbką

Ravioli z wątróbką 34

1
{{headerMessage}}
Wątróbka w zasadzie nie gości w mojej kuchni, ale za to miała swój udział podczas warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Studio A. W połączeniu z rodzynkami, jako farsz do ravioli smakowała Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Ravioli di magro

Ravioli di magro 135

0
{{headerMessage}}
"Magro" to określenie czegoś, co jest "chude" lub "cienkie". W przypadku tradycyjnych ravioli i innych makaronów, ich chudość polega na braku mięsa w farszu. W zamian, w zależności od regionu Włoch, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie muszę nic więcej dodawać:) Składniki farszu: na ok 30 sztuk 3 łyżki ricotty 120 g mięsa surowego łososia ok 1/2 szklanki prażonych płatków migdałów + 1/3 do dekoracji skórka otarta z 1/3 cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól. Zamieszaj wszystko widelcem . Potem zagnieć ciasto. Zawiń w folię i odstaw na około 20 minut do lodówki. W tym czasie przygotuj farsz. Cielęcinę umyj pod zimną wodą i osusz ręcznikiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól. Zamieszaj wszystko widelcem . Potem zagnieć ciasto. Zawiń w folię i odstaw na około 20 minut do lodówki. W tym czasie przygotuj farsz. Cielęcinę umyj pod zimną wodą i osusz ręcznikiem Zobacz więcej
Luki93sc
Luki93sc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Facet od kuchni
Lasagne

Lasagne 77

0
{{headerMessage}}
w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Etykiety:60 minut,kuchnia włoska,lasagne przepis,lazania przepis,przepis na lasagne,przepis na lazanie Starszy postStrona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku, jak zwykle, święty Mikołaj odgadł moje marzenia (ciekawe, jak on to robi) i pod choinką znalazłam najprawdziwszą włoską maszynkę do makaronu. Pastaia Italiana firmy Imperia wałkuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zrobiłam je kilka dni temu, ale nie miałam czasu wstawić przepisu. Jak zapewne wszyscy wiecie Ravioli to małe, włoskie pierożki najczęściej nadziewane farszem z ricotty i szpinaku. Są bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1. Grzyby moczymy w w szklance wody i mleka (pół na pół) przez około godzinę. Po tym czasie cedzimy je na sitku, następnie gotujemy przez kwadrans w wywarze wołowym. Cebulę siekamy bardzo, bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio ugotowałam rosół. Nie jak zwykle mały garnuszek, tylko naprawdę wielki garnek i zostało mi dużo mięsa z kurczaka. Trzeba się przecież jakoś wzmacniać w taką pogodę. Mogłam jak zwykle zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do przygotowania domowego ravioli natchnął mnie jakiś czas temu jeden z odcinków Masterchefa. Danie to przygotowałam już parę razy i myślę, że przepis, który mam dla was dziś, jest bardzo dobry. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na danie, które prezentuję Wam w tym wpisie powstał totalnie spontanicznie i nie spodziewałam się, że będzie tak doskonały. Dzień wcześniej gotowałam rosół na zupę pomidorową. Mięso wołowe Zobacz więcej
Kucharzyca
Kucharzyca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharzyca
Podstawowe ciasto makaronowe

Podstawowe ciasto makaronowe 17

0
{{headerMessage}}
ricotta i szpinaku i wykonać pierożki ravioli. Ciasto przygotowuje się szybko, wykonany makaron można wysuszyć i przechowywać z pojemniku. 400 g mąki (2,75 szklanki) 2 duże jajka (lekko ubite) 4 Zobacz więcej