Przepis na ravioli z pomidorami

RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI - W kuchni Karmel-itki RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI - W kuchni Karmel-itki O BLOGU / KONTAKT KONTAKT Wyślij e-mail do Karmel-itki Wyślij Zobacz więcej
Przygotowanie: 10 minut Czas zapiekania: 10 minut Składniki na 2 porcje – każda porcja około 664 kalorii łyżeczka oleju łyżeczka soli opakowanie ravioli np z miesem 250g (100g = 258kcal) 125g różyczek Zobacz więcej
Od sąsiadki dostałam maślaki. Postanowiłam zrobić pierwsze w moimżyciuravioli. Nie wyglądają tak pięknie jak z włoskiej restauracji alesąna pewno domowe i aromatyczne. Pozdrowienia dla Majki :) Zobacz więcej
Każde lato w dzieciństwie upływało pod znakiem wakacji na wsi. Prababcia często robiła pierogi - głównie z miętą, ziemniakami, ryżem i białym serem lub z dudkami, czyli płuckami oraz kapustą. Zobacz więcej
Na wstępie chcę zwrócić Waszą uwagę, że dzielę się z Wami przepisem na farsz do ravioli, a nie na ciasto. Niestety tego drugiego jeszcze dokładnie nie dopracowałam i jak widzicie ravioli wyszły Zobacz więcej
Ravioli to jedna z tych potraw, które mnie przerażają. Zawsze bałam się je zrobić, bo myślałam, że to takie trudne… No cóż – z pewnością nie jest to tak trudne jak myślałam, jednak bez wątpienia Zobacz więcej
Dzień wspólnego gotowania z Sylwią z bloga Follow the Taste* zaowocował (czy raczej zaraviolował) dwoma rodzajami włoskich pierożków. Pierwsze to klasyczne ravioli z farszem z ricotty i szpinaku, o Zobacz więcej
Delikatne w smaku ravioli ze wspaniałym kremowym farszem który wypływa po przekrojeniu pierożka. Najlepiej smakują świeżo po ugotowaniu polane stopionym masłem z wiórkami sera jednak odsmażone na Zobacz więcej
Jakoś nie mam ostatnio czasu na bloga. Robię szybkie dania, pstryknę kilka zdjęć, które mi się nie podobają i lecę dalej. Może to ten chwilowy przypływ lata? A może fakt, że gotuję wieczorami, a wtedy Zobacz więcej
Ravioli szpinakowe z kurczakiem, suszonymi pomidorami oraz brokułami Składniki na 2 osoby: 2 małe piersi z kurczaka 1 mały brokuł 250 gr 1mały słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 1 opakowanie Zobacz więcej
gotowe ravioli z szybkim sosem całkiem niechcący i niespodziewanie dziś mijają 2 lata odkąd piszę bloga i dzielę się z Wami moimi codziennymi, czasami niecodziennymi kompozycjami kulinarnymi. tak się Zobacz więcej
Ostatnio chodziło mi po głowie danie z suszonymi pomidorami. Głównie dlatego, że jeszcze nigdy nie wykorzystałam ich w kuchni, a jadłam je wielokrotnie i zawsze nadawały potrawom ciekawego smaku. Moim Zobacz więcej
Tak, znowu suszone pomidory, aż do znudzenia... (Waszego, nie mojego :)). Nie do końca byłam przekonana do białego sera, ale zaryzykowałam. No i fajnie, wyszło pięęęknie. My się zajadał, w Zobacz więcej
Ravioli, to kolejny klasyk kuchni włoskiej. Mają różne kształty i nadzienia uzależnione od rejonu Italii. Cisto musi być delikatne ale na tyle mocne by otrzymać wewnątrz nadzienie. Ważne jest by Zobacz więcej
We Włoszech prawie codziennie zajadałam się pysznymi ravioli - małymi pierożkami, tradycyjnymi dla kuchni włoskiej. W tradycyjnej wersji podaje się je przeważnie z serem ricotta, mięsem lub warzywami. Zobacz więcej
Składniki (3-4 porcje): ciasto: składniki i sposób przygotowania jak w przepisie z mojego bloga:http://bazyliaczywanilia.blogspot.com/2013/05/ravioli-z-farszem-z-krewetek-i-kopru.html nadzienie: 2 Zobacz więcej
Łubudubu trwa sezon na bubu! Muszę się przyznać, że najbardziej mnie kręci połączenie bobu z boczkiem, co zresztą nie jest tajemnicą, bo ostatnio pojawiły się dwa takie wpisy (muszle z bobem i Zobacz więcej
Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią :) Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :) Składniki: op. pierożków ravioli 1 ogórek Zobacz więcej
Składniki: · 1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę · 5 pomidorów · 2 cebule · 1 litr bulionu · sól. pieprz · słodka papryka 25 dag pierożków ravioli · 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Cebulę Zobacz więcej
W końcu semolina kupiona jakieś 2 czy 3 miesiące temu doczekała się swojego dnia w mojej kuchni Tak oto powstały pierwsze pierożki,à la ravioli, faszerowane tym, czym akurat miałam w lodówce. Z racji Zobacz więcej