ravioli z ricotta

Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
Ravioli z ricottą

Ravioli z ricottą 264

0
Ravioli di ricotta in salsa di pomodoro czyli ravioli z ricottą w sosie pomidorowym. Pierwszy raz to danie jadłam w restauracji agroturystycznej na Sardynii i była to miłość od pierwszego kęsa... Zobacz więcej
Bezglutenowe ravioli z ricottą w sosie pomidorowym to danie bardzo popularne na Sardynii. Danie którego niestety nigdzie nie udało nam się znaleźć w wersji bezglutenowej. Postanowiliśmy przygotować w Zobacz więcej
Spinach and ricotta ravioli is one of the most looked up recipes on-line... well I'm not surprised there! This is very nice, delicious and not so difficult dish to make, though a little bit time Zobacz więcej
Pyszne pierożki z serowym farszem podane w ostrej, aromatyzowanej oliwie. Pyszne. W smaku przypominają mi ruskie pierogi, jednak technika ich wykonania jest znacznie szybsza i mniej kłopotliwa. Zobacz więcej
http://madameedith.blogspot.com/2014/10/ravioli-ze-szpinakiem-i-ricotta.html Ravioli ze szpinakiem i ricottą (Schlutzkrapfen) w kształcie pierogów to typowe danie z Południowego Tyrolu. Podane z Zobacz więcej
WITAM! kontynuując włoski "tydzień" na blogu, zapraszam Was na śliczne ravioli. nadziałam je ricottą i szpinakiem, a wyszło ich dokładnie 77 sztuk :) to jeszcze nie koniec Włoch u mnie, zapraszam na Zobacz więcej
Składniki na około 15 sztuk: 2 szklanki mąki 1 jajko 2 żółtka 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy w razie potrzeby gorąca woda Farsz: 150 g szpinaku (może być mrożony) 250 g ricotty 1 ząbek czosnku sól Zobacz więcej
Tyle się z tym postem zbierałam, że masakra. Przepraszam Was strasznie, ale ostatnio było tyle na głowie, ze trochę zaniedbałam bloga – ale obiecuję poprawę;). Pamiętacie ostatni przepis na Domowe Zobacz więcej
Składniki: Na ciasto: – 300 g mąki – 3 jajka – 1 łyżka oliwy Na nadzienie: – opakowanie szpinaku – 250 g ricotty – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz, gałka muszkatołowa – 1 łyżka oliwy Do podania: – tarty Zobacz więcej
Pierożki ravioli, przysmak nie jednej osoby. Farsz tym razem rybny, łosoś i ricotta okazał się bardzo smaczny. Wszystkim którzy lubią łososia i lepić pierożki polecam :) Zobacz więcej
szpinaku (u mnie 300 g świeżego) - 125 g ricotty - 1 łyżeczka oliwy - 1 duży ząbek czosnku - łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej - sól, pieprz Ciasto - 2 jajka - 200 g mąki (lub semoliny) Zobacz więcej
Kiedy porządkowałam swoje przepisy, natknęłam się na wycięty z gazety przepis na szpinakowe ravioli. Wydał mi się na tyle ciekawy, że postanowiłam wg niego zrobić te pierożki. Od tej pory często je Zobacz więcej
zmieniłam. Wyszło zatem aksamitnie i lekko słodko. Jak tu nie kochać kuchni włoskiej skoro serwuje takie cudowności. Koniecznie wypróbujcie. Ravioli z ricottą i gruszką Składniki: 700g mąki 2 jajka, Zobacz więcej
Ciekawa jestem, kiedy Was zapyta - czy ja jadam mięso ?! Pomiędzy wypiekami znajdziecie wiele przepisów na dania bezmięsne, zazwyczaj mączne. I tu moja odpowiedź - jadam mięso, ale nie pałam do niego Zobacz więcej
Ciasto: 500 gram mąki ok 210 ml bardzo ciepłej wody 1 jajko łyżka miękkiego masła 1 łyżeczka soli Farsz: 500 gram ricotty 120 gram świeżego szpinaku łyżka parmezanu 2 małe ząbki czosnku sól pieprz 1 Zobacz więcej
Ravioli to rodzaj włoskich pierożków. Ciasto, z którego są robione to nic innego jak ciasto na makaron. A połączenie delikatnego sera ricotta i świeżego szpinaku to typowe nadzienie dla tej potrawy. Zobacz więcej
Ravioli ze szpinakiem i ricottą Kolejne podejście do małych pierożków, czyli ravioli. Tym razem w nowym kształcie (to za sprawą nowego urządzenia do wycinania) i z nowym farszem - ricottą zmieszaną ze Zobacz więcej
Cytrynowe ravioli z serem ricotta, czyli lekkie wiosenne danie włoskie. Kiedy na dworze jest tak jak dzisiaj, czyli ciepło i wiosennie to lubię takie lekkie obiady jak Cytrynowe ravioli z serem Zobacz więcej
Potrzeba matką wynalazków. Piszę to dużo na wyrost, ponieważ przepis nie jest moim pomysłem. Ale danie to ugotowałam z potrzeby szybkiej "utylizacji" dyni i zjedzenia czegoś jarskiego. Pomysł wypalił Zobacz więcej
. Przygotuj garnek, patelnię i… maszynkę do robienia makaronu. Googlujcie, łatwo to dostać. Ewentualnie wałek. Składniki: Farsz: Szpinak w liściach – jedno opakowanie Ricotta – ok. 20dag Mascarpone – Zobacz więcej