ravioli z semoliny

Makaron z semoliny z warzywami i kruchą wołowiną - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Zobacz więcej
Szpinak, kiedyś tak przeze mnie nie lubiany, teraz pełni główną rolę w kuchni. Najważniejszą sprawą jest dobre przyprawienie szpinaku, bo on sam nie ma żadnego smaku.Polecam dzisiaj ravioli, włoskie Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Sałatka z ravioli

Sałatka z ravioli 283

1 op kolorowego ravioli z mięsem garść oliwek kawałek papryki czerwonej pół cebuli majonez (domowej roboty) sól pieprz kilka gałązek świeżej bazylii Ravioli gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zobacz więcej
Czas przygotowania: ok. 60 minut Składniki (na ok. 15 naleśników) 2 szklanki bardzo drobnej mąki z semoliny 2 - 2,5 szklanki wody (w zależności od mąki) 3 g (1 łyżeczka) suchych drożdży lub 9 g Zobacz więcej
Pyszne, marokańskie placuszki z semoliny. Najczęściej jedzone są na śniadanie polane miodem lub z dodatkiem konfitury pomarańczowej. Można się w nich zakochać, albo nienawidzić… Ja oczywiście należę Zobacz więcej
Aneta Klimecka
Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja smaczna kuchnia
Ravioli z semoliny

Ravioli z semoliny 303

Ravioli z semoliny - Pierożki kluseczki - Moja smaczna kuchnia - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Moja smaczna kuchnia Ravioli z semoliny (24.07.2014)Pieczony kalafior z ziołami Zobacz więcej
Pyszne, marokańskie placuszki z semoliny. Najczęściej jedzone są na śniadanie polane miodem lub z dodatkiem konfitury pomarańczowej. Można się w nich zakochać, albo nienawidzić… Ja oczywiście należę Zobacz więcej
Migliaccio to bardzo dobry, włoski sernik z semolinąoraz ricottą. Trochęinny od tradycyjnych serników, ale równie dobry; mimo, że po upieczeniu wygląda na dość zbity, to w smaku jest bardzo Zobacz więcej
Tym razem przepis na chleb Amber wybrała wspólnie z Daną z bloga Leśny Zakątek. Chleb miał być rodzajem pieczywa tostowego. Mnie taki niestety nie wyszedł Smakuje jednak ciekawie, a mieszkanie Zobacz więcej
Pomarańczowe babeczki z semoliną - Lazy Cat Kitchen przepisy małe dania głowne dania słodycze wypieki sałatki i zupy śniadania przepisy podstawowe o autorach skontaktuj się in english Lazy Cat Kitchen Zobacz więcej
Bardzo smaczny chleb pszenny na zakwasie z super chrupiącą skórką (dzięki dodatkowi semoliny). Zaczyn 10 g aktywnego zakwasu żytniego 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000 (razowej) 100 g wody Zobacz więcej
Ravioli to tradycyjne włoskie pierożki w kształcie kwadratów. Nadzienie do ravioli może być różne, ja lubię makarony, pierożki mój mąż kaszankę :) więc nie mogło być inaczej jak tylko połączyć to. Zobacz więcej
Pszenica durum, pojawiła się po raz pierwszy w przepisie na makaron z cynamonem. Przeczytajcie dlaczego warto jej używać i co powinni wiedzieć o niej alergicy. Semolina Ten produkt otrzymywany jest Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Szpinakowe ravioli z dynią

Szpinakowe ravioli z dynią 70

Zapraszam Was na przepis na szpinakowe ravioli. Ciasto na pierożki ravioli wykonałam z dodatkiem szpinaku, dzięki którym ciasto zyskało przyjemny dla oka zielony kolor.Z kolei nadzienie do pierogów Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Ravioli z wędzonym twarogiem

Ravioli z wędzonym twarogiem 23

Święta jednoznacznie kojarzą mi się z pierogami. Zapach farszu i ciasto misternie sklejane przez babcię. Wydaje mi się, że tylko ona zna sekret klasycznych pierogów. Ja nawet nie chcę z nią Zobacz więcej
Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią :) Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :) Składniki: op. pierożków ravioli 1 ogórek Zobacz więcej
Smaczna, gęsta kasza manna na mleku z tartym jabłkiem z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego Dzisiejsze śniadanie to powrót do smaków dzieciństwa mojego męża. Któregoś dnia zaczął mi opowiadać, jak Zobacz więcej
Gdy mamy małe dzieci które są niejadkami stajemy na głowie czym je zaskoczyć, co podać, by dzieci ze smakiem zjadły. Moje dzieci lubią placki więc często to wykorzystuję, testuję, nowych połączeń się Zobacz więcej
Revani to tradycyjne ciasto „syropiaste”, którego przepis pochodzi z miasta Veria w środkowej Macedonii. Ciasto to przygotowuje się na bazie mieszaniny mąki i semoliny, a po upieczeniu nasącza się Zobacz więcej
Składniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku 1/3 małej cukinii 1,5 łyżeczki suszonych ziół: Zobacz więcej