ravioli z semoliny

Ravioli z semoliny - Pierożki kluseczki - Moja smaczna kuchnia - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Moja smaczna kuchnia Ravioli z semoliny (24.07.2014)Pieczony kalafior z ziołami Zobacz więcej
Ravioli to tradycyjne włoskie pierożki w kształcie kwadratów. Nadzienie do ravioli może być różne, ja lubię makarony, pierożki mój mąż kaszankę :) więc nie mogło być inaczej jak tylko połączyć to. Zobacz więcej
Składniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku 1/3 małej cukinii 1,5 łyżeczki suszonych ziół: Zobacz więcej
Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Pieczarkowa z kuskusem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z Zobacz więcej
ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi Zobacz więcej
Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Gulasz z żółtej fasolki Zobacz więcej
podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze Zobacz więcej
w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi Zobacz więcej
w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Łotrem ten, co z grzędy capnie kurę, mistrzem kto zwędzi złota górę. Jan Kochanowski Dzisiaj coś lekkiego i wiosennego. Przepis pochodzi ze strony Pieprz i Wanilia. Pierożki wyszły Zobacz więcej
Raviolito potrawa kuchni włoskiej.Ravioli to nieduże kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie pierogi. Ja Zobacz więcej
Ravioli to bardziej znana i lubiana potrawa kuchni włoskiej, te pyszne pierożki doskonale smakują nadziane letnimi warzywami połączonymi z serem ricotta. Ten włoski smak idealnie pasuje do letniej Zobacz więcej
Dyniowe szaleństwo trwa. Stragany uginają się od tych pomarańczowych gigantów. Warto to wykorzystać i zaopatrzyć się od razu w większą ilość. Dynia może leżakować nawet kilka miesięcy. Dobrym pomysłem Zobacz więcej
Nawet nie wiem jak powinnam zacząć. Z ogromną rezerwą podchodziłam do tego przepisu Jamiego Olivera. Lubię bób i ricottę, ale miętę tylko w mohito. Połączenie smaków kusiło mnie, ale na wszelki Zobacz więcej
Gotuje w domu
Gotuje w domu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję w domu
Ravioli

Ravioli 1112

0
Następna odsłona pierogów. Tym razem jako ravioli. To akurat jest ulubione mojej córki i na Jej zamówienie było robione. Ilość jaką zrobiłam, dosłownie zwaliła mnie z nóg, bo tyle się nastałam. Zobacz więcej
Ravioli nadziewane cukinią Ravioli to jedna z tradycyjnych i znanych na całym świecie, potraw włoskich. Kolejna potrawa, którą można przygotować na wiele sposobów. Diabeł tkwi w nadzieniu, w tej Zobacz więcej
Raviolito potrawa kuchni włoskiej.Ravioli to nieduże okrągłe lub kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie Zobacz więcej
Nadeszła jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do Zobacz więcej
bo rodzajów jest aż 6 - od tradycyjnego fusilli po pierwszy raz widziane przeze mnie gigli :-) i właśnie na ten rodzaj się skusiłam :-) był przepyszny. Rysiek wybrał tagliatelle. Dostępne są również Zobacz więcej
W kulinarnym świecie wciąż trwa dyskusja na temat skąd przywędrował do naszych kuchni makaron. Dla mnie, wielkiej miłośniczki kluch i kluseczek wszelkiej maści i pochodzenia nie ma to specjalnego Zobacz więcej