ravioli z szynką

20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Sałatka z ravioli

Sałatka z ravioli 134

1 op kolorowego ravioli z mięsem garść oliwek kawałek papryki czerwonej pół cebuli majonez (domowej roboty) sól pieprz kilka gałązek świeżej bazylii Ravioli gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zobacz więcej
Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
Ravioli to jeden z moich ulubionych makaronów. Przyznam szczerze, że do tej pory niezbyt często przygotowywałam je sama. Głównie ze względu na to, że jest dość pracochłonne. Wyrabianie ciasta, Zobacz więcej
Ravioli ..u mnie z kapustą i grzybami ..córka akurat takie najbardziej lubi...no i niestety brak zdjęcia z efektu końcowego.. 2,5 szkl.mąki 1 szkl. gorącej wody sól dowolne nadzienie [ u mnie kapusta Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Szpinakowe ravioli z dynią

Szpinakowe ravioli z dynią 61

Zapraszam Was na przepis na szpinakowe ravioli. Ciasto na pierożki ravioli wykonałam z dodatkiem szpinaku, dzięki którym ciasto zyskało przyjemny dla oka zielony kolor.Z kolei nadzienie do pierogów Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Ravioli z wędzonym twarogiem

Ravioli z wędzonym twarogiem 18

Święta jednoznacznie kojarzą mi się z pierogami. Zapach farszu i ciasto misternie sklejane przez babcię. Wydaje mi się, że tylko ona zna sekret klasycznych pierogów. Ja nawet nie chcę z nią Zobacz więcej
Tym razem klasyka gatunku, czyli pierogi na włoski sposób. Ponieważ kochamy zarówno polskie pierogi, jak i włoskie makarony, dzisiaj postanowiliśmy przygotować ravioli. Obłędne makaronowe ciasto w Zobacz więcej
Ravioli, czyli włoskie pierożki, tylko na pozór przypominają nasze polskie pierogi. Ciasto do ravioli bardziej przypomina ciasto na makaron – wyrabia się je z semoliny z pszenicy durum oraz jajek. Zobacz więcej
Ravioli przygotowałam na wigilię do barszczu czerwonego, dzięki specjalnej formie bardzo szybko możne je przyrządzić. Można je podać odsmażane lub z barszczem zamiast uszek. Składniki: Ciasto: 1 Zobacz więcej
Przygotowanie: 10 minut Czas zapiekania: 10 minut Składniki na 2 porcje – każda porcja około 664 kalorii łyżeczka oleju łyżeczka soli opakowanie ravioli np z miesem 250g (100g = 258kcal) 125g różyczek Zobacz więcej
Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią :) Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :) Składniki: op. pierożków ravioli 1 ogórek Zobacz więcej
Witam Was wieczorową porą :) Lubicie czekoladę? Ja tak. Lubicie kuchnię włoską? Ja tak. A lubicie pierogi? Ja tak :) Zapraszam Was dziś na czekoladowe włoskie pierogi tzw ravioli 250 g mąki pszennej 3 Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
RAVIOLI Z DYNIĄ I GORGONEM

RAVIOLI Z DYNIĄ I GORGONEM 13

Czy znacie już wegańskie i polskie sery od Serotonina? To parę zapaleńców, którzy od pewnego czasu jeżdżąze swoimi dobrociami po Polsce. Pierwszy raz jadłam je na Veganmanii w ich rodzimym Wrocławiu. Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Ravioli z serem i szynką

Ravioli z serem i szynką 4

Po przygotowaniu lasagne zostało mi sporo ciasta. W związku z tym postanowiłam przygotować ciekawe ravioli. Serowe nadzienie tak mi się spodobało, że postanowiłam pójść o krok dalej. Końcowy efekt Zobacz więcej
mjab
mjab Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Commit to be fit
Ravioli z wątróbką

Ravioli z wątróbką 46

Wątróbka w zasadzie nie gości w mojej kuchni, ale za to miała swój udział podczas warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Studio A. W połączeniu z rodzynkami, jako farsz do ravioli smakowała Zobacz więcej
Oj, zachciało mi się włoskiego obiadu... trochę utkwiłam w kuchni. Ciasta dla 3 bardzo głodnych domowników, szpinak świeży, więc płukanie i mała selekcja. Całe szczęście, że praca nie poszła na marne. Zobacz więcej
400 g ravioli dobrej jakości, najlepiej świeżego. W Lublinie jest takie miejsce gdzie można kupić pyszne makarony. 300 g szynki 100 g groszku cukrowego ( może być mrożony) 400 ml śmietany 18% 4 łyżki Zobacz więcej
Potrzeba matką wynalazków. Piszę to dużo na wyrost, ponieważ przepis nie jest moim pomysłem. Ale danie to ugotowałam z potrzeby szybkiej "utylizacji" dyni i zjedzenia czegoś jarskiego. Pomysł wypalił Zobacz więcej