ravioli z wołowiną

{{headerMessage}}
Padający śnieg sprawił, że chciałem choć na chwilę poczuć słońce i ciepło letnich dni, a z takimi kojarzą mi się paprykowe ravioli. Pełne aromatu, koloru i przede wszystkim smaku. Prosta receptura i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znacie to eleganckie danie? Prawdopodobnie najbardziej znana wersja pierogów na całym świecie! Włoskie Ravioli z pysznym farszem, skąpane nie inaczej jak tylko w aksamitnym sosie pomidorowym. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
parmezan, mieszamy z bułką tartą i gałką muszkatołową. Kiedy wołowina jest już miękka, zdejmujemy ją z patelni i łączymy z mieszkanką bułki tartej i parmezanu. Całość rozgniatamy łyżką do uzyskania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio szukałam pomysłu na elegancką przystawkę. Przyznam, że tego typu dania, to nie jest moja mocna strona. W czasopiśmie natknęłam się na przepis na ravioli i zaraz, kosteczka po kosteczce, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno już zamierzałam przygotować ravioli - te włoskie pierożki dają całe mnóstwo możliwości. Dobrze komponują się zarówno z warzywami, jak i serem czy mięsem. Ciasto przygotowałam zgodnie z przepisem Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Ravioli z wołowiną

Ravioli z wołowiną 161

0
{{headerMessage}}
Przy odrobinie chęci każdy może stać się prawdziwym makaroniarzem w swoim w własnym domu:) Farsz jaki bądź, ważne żeby świeże ciasto było i pierożek z ręki. Dobra oliwa i parmezan też sprawy nie Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuba Pichci
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 209

0
{{headerMessage}}
Wczoraj podzieliłem się z Wami przepisem na rosół gotowany na wołowinie. W moim domu, jeśli na obiad był taki rosół, to oznaczało jedno – że dnia następnego Mama lepić będzie pierogi z mięsem! Może Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 lutego 2013 Obiad Domowe ravioli z sosem włoskim Łowicz Jakiś czas temu kupiłam wspaniałą książkę o makaronach. Gdy ją przeglądałam postanowiłam, że sama zrobię ravioli. Często kupuję gotowe i są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bloga 2014 (6) czerwiec (1) maj (4) styczeń (1) 2013 (34) październik (2) lipiec (3) czerwiec (2) maj (2) kwiecień (8) marzec (4) luty (5) styczeń (8) 2012 (63) grudzień (4) Mandarynki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są przepisy na pieczone warzywa z bryndzą i chapati, szarlotka z orzechami i bezą, szybki deser z różaną śmietaną, tarta z kopru włoskiego z pomarańczą, ravioli z wołowiną, szpinakiem i orzeszkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie od dzisiaj wiadomo, że czosnkowa rodzina kocha makarony! Odkrywam przed Wami naszą kolejną tajemnicę - uwielbiamy także Kabanoski:) Mam nadzieję, że znacie już te od Henryka Kani? Jeśli nie to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie od dzisiaj wiadomo, że czosnkowa rodzina kocha makarony! Odkrywam przed Wami naszą kolejną tajemnicę - uwielbiamy także Kabanoski:) Mam nadzieję, że znacie już te od Henryka Kani? Jeśli nie to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SUROWYM mięsem z dodatkiem białka kurzego i warzyw... Bardzo ciekawy jest sam proces produkcji i nie należy się zniechęcać długością gotowania, bo consomme jest wart wszelkich starań. Pyszny nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
makaron. Sos z mięsem mielonym ze szpinakiem i dużą ilością sera sprawdzą się zawsze. Uwielbiam! Scroll down for recipe in English Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem (2-3 porcje) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na temat makaronów, ich przygotowania i wykorzystania, po czym wzięliśmy się do pracy. Takim też sposobem powstały ravioli z dynia, agnolotti z nadzieniem z wołowiny, tortellini z baraniną i gwiazda Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pielmieni

Pielmieni 710

1
{{headerMessage}}
Znacie pielmieni (пельмени)? Jedliście kiedyś? Lubicie? A pierogi, z mięsem? Brzmi bardziej znajomo?:) Różne kraje mają swoje odpowiedniki pielmieni: ravioli, manty, chinkali, wonton, czuczwara, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przekąsek i jedno lub dwa gorące dania, które rozgrzeją żołądek i zapewnia energię na całą noc. Małe przekąski są chyba najbardziej lubianą formą kulinarnej części wieczoru. Zapraszam ;-) Zimne i Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siłasmaku
Krystian's Kitchen

Krystian's Kitchen 85

0
{{headerMessage}}
. Wśród wielu dań znajdziecie m.in. obłędne, wielkie burgery (ze 100% wołowiny i świeżo wypiekanych bułek), ręcznie robione makarony czy sałatki z warzyw od lokalnych dostawców. Dowiedziałam się też, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czyli genialne ravioli z ogonem wołowym z pysznym sosem demi glace. { oj, danie na które mam nadzieję, że niedługo wrócę :)} Pozostałe osoby zamówiły tatara z pstrąga ojcowskiego, pyszny delikatny i Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Clafoutis z wiśniami

Clafoutis z wiśniami 50

2
{{headerMessage}}
się niezwykle prosty ismaczny francuski deser. Pochodzi zregionu Limousin (tak, tak .. my też mamy skojarzenia zwołowiną ), gdzie francuskie mamy ibabcie właśnie nim rozpieszczały swoje pociechy. Zobacz więcej