ravioli z wołowiną

Padający śnieg sprawił, że chciałem choć na chwilę poczuć słońce i ciepło letnich dni, a z takimi kojarzą mi się paprykowe ravioli. Pełne aromatu, koloru i przede wszystkim smaku. Prosta receptura i Zobacz więcej
Znacie to eleganckie danie? Prawdopodobnie najbardziej znana wersja pierogów na całym świecie! Włoskie Ravioli z pysznym farszem, skąpane nie inaczej jak tylko w aksamitnym sosie pomidorowym. Zobacz więcej
parmezan, mieszamy z bułką tartą i gałką muszkatołową. Kiedy wołowina jest już miękka, zdejmujemy ją z patelni i łączymy z mieszkanką bułki tartej i parmezanu. Całość rozgniatamy łyżką do uzyskania Zobacz więcej
Ostatnio szukałam pomysłu na elegancką przystawkę. Przyznam, że tego typu dania, to nie jest moja mocna strona. W czasopiśmie natknęłam się na przepis na ravioli i zaraz, kosteczka po kosteczce, Zobacz więcej
Dawno już zamierzałam przygotować ravioli - te włoskie pierożki dają całe mnóstwo możliwości. Dobrze komponują się zarówno z warzywami, jak i serem czy mięsem. Ciasto przygotowałam zgodnie z przepisem Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Ravioli z wołowiną

Ravioli z wołowiną 157

0
Przy odrobinie chęci każdy może stać się prawdziwym makaroniarzem w swoim w własnym domu:) Farsz jaki bądź, ważne żeby świeże ciasto było i pierożek z ręki. Dobra oliwa i parmezan też sprawy nie Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuba Pichci
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 200

0
Wczoraj podzieliłem się z Wami przepisem na rosół gotowany na wołowinie. W moim domu, jeśli na obiad był taki rosół, to oznaczało jedno – że dnia następnego Mama lepić będzie pierogi z mięsem! Może Zobacz więcej
3 lutego 2013 Obiad Domowe ravioli z sosem włoskim Łowicz Jakiś czas temu kupiłam wspaniałą książkę o makaronach. Gdy ją przeglądałam postanowiłam, że sama zrobię ravioli. Często kupuję gotowe i są Zobacz więcej
(2) podróże (4) przystawki (4) recenzje restauracji i miejsc z jedzeniem (1) ryby (2) ryż (1) sałatki (4) slow food (1) szparagi (2) tarty na słodko (5) tarty na słono (5) truskawki (1) tylko Zobacz więcej
są przepisy na pieczone warzywa z bryndzą i chapati, szarlotka z orzechami i bezą, szybki deser z różaną śmietaną, tarta z kopru włoskiego z pomarańczą, ravioli z wołowiną, szpinakiem i orzeszkami Zobacz więcej
Nie od dzisiaj wiadomo, że czosnkowa rodzina kocha makarony! Odkrywam przed Wami naszą kolejną tajemnicę - uwielbiamy także Kabanoski:) Mam nadzieję, że znacie już te od Henryka Kani? Jeśli nie to Zobacz więcej
Nie od dzisiaj wiadomo, że czosnkowa rodzina kocha makarony! Odkrywam przed Wami naszą kolejną tajemnicę - uwielbiamy także Kabanoski:) Mam nadzieję, że znacie już te od Henryka Kani? Jeśli nie to Zobacz więcej
kosztować fortunę. Szef opowiadał nam, że w jednym ze szwajcarskich top-notch hoteli, w których pracował, consomme na bazie wołowiny kosztuje 100 Euro za litr i robiony jest z... polędwicy wołowej. Zobacz więcej
Dziś przedstawiam pomysł na przepyszną, łatwą i szybką zapiekankę. Ravioli, u mnie z pieczoną dynią, w gęstym, mięsnym sosie pomidorowym z dodatkiem szpinaku i zapieczone pod grubą warstwą mozzarelli Zobacz więcej
na temat makaronów, ich przygotowania i wykorzystania, po czym wzięliśmy się do pracy. Takim też sposobem powstały ravioli z dynia, agnolotti z nadzieniem z wołowiny, tortellini z baraniną i gwiazda Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pielmieni

Pielmieni 680

1
Znacie pielmieni (пельмени)? Jedliście kiedyś? Lubicie? A pierogi, z mięsem? Brzmi bardziej znajomo?:) Różne kraje mają swoje odpowiedniki pielmieni: ravioli, manty, chinkali, wonton, czuczwara, Zobacz więcej
Bourguignon czyli wołowina po burgundzku Krewetki flambèe Ravioli al cacao czyli ravioli czekoladowe z dynią Satay z kurczaka z warzywami Spaghetti z małżami w sakiewce Pieczywo Miękka focaccia z Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siłasmaku
Krystian's Kitchen

Krystian's Kitchen 77

0
. Wśród wielu dań znajdziecie m.in. obłędne, wielkie burgery (ze 100% wołowiny i świeżo wypiekanych bułek), ręcznie robione makarony czy sałatki z warzyw od lokalnych dostawców. Dowiedziałam się też, Zobacz więcej
czyli genialne ravioli z ogonem wołowym z pysznym sosem demi glace. { oj, danie na które mam nadzieję, że niedługo wrócę :)} Pozostałe osoby zamówiły tatara z pstrąga ojcowskiego, pyszny delikatny i Zobacz więcej
się niezwykle prosty ismaczny francuski deser. Pochodzi zregionu Limousin (tak, tak .. my też mamy skojarzenia zwołowiną ), gdzie francuskie mamy ibabcie właśnie nim rozpieszczały swoje pociechy. Zobacz więcej