ravioli ze szpinakiem i ricottą (krok po kroku)

Ravioli to znane włoskie pierożki, które nadziewa się zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami, Przedstawiamy przepis na ravioli ze szpinakiem z serem ricotta, sosem z pomidorów i parmezanem. Zobacz więcej
Ravioli tomakaronowe poduszeczki wypełnione różnorakim nadzieniem: mięsem, serem lub warzywami. Wczesne wersje te makaronowej potrawy występowały już za czasów imperium Rzymskiego, jednak dopiero w Zobacz więcej
Ravioli z ricottą i szpinakiem | Cookuj.pl Zaloguj Załóż konto Strona główna Przepisy Ciasta • Ciasta drożdżowe • Ciasta kruche • Ciasta ucierane • Ciasta czkoladowe • Ciasta z owocami • Serniki • Zobacz więcej
Tarta cytrynowa z bezami jest zdecydowanie bardzo niezła. W środku lekko kwaskowa i kremowa, z wierzchu słodka i sympatycznie chrupiąca. Możemy ją przykładowo wykonać w sobotę, a ostatni kawałek Zobacz więcej
Ciasto duńskie, zwane w Danii ciastem wiedeńskim (wienerbrød), jest pyszne. To takie połączenie ciasta drożdżowego z ciastem francuskim. W trakcie pieczenia, warstwy masła zawarte w cieście, listkują Zobacz więcej
Przepis na Cukrowe Różyczki, krok po kroku » Domowe Torty Torty Biszkopty Babeczki Kremy Pychotki Galeria Gości Exact matches only Search in title Search in content Search in posts Search in pages Zobacz więcej
Niedawno trafiła do mnie książka kucharska '' Krok po kroku z Robertem Sową''. Bogata jest w przepisy pełne ziół i przypraw. Znajdziecie w niej dania mięsne, sałatki, zupy, ciasta, sosy, grillowane Zobacz więcej
Tym razem klasyka gatunku, czyli pierogi na włoski sposób. Ponieważ kochamy zarówno polskie pierogi, jak i włoskie makarony, dzisiaj postanowiliśmy przygotować ravioli. Obłędne makaronowe ciasto w Zobacz więcej
Kapusta pekińska przywędrowała do nas z Chin w latach 50- tych. Zawiera dużo beta-karotenu,Wit. C, B1, B2, A, oraz ,wapń, cynk, żelazo, potas, fosfor, magnez, kwas foliowy. Ja sama przyznaję, że mało Zobacz więcej
Wszystko zaczęło się od tego, że kupiłam sobie takie cudo do wykrawania pierożków. Oczywiście natychmiast chciałam je wypróbować, przewertowałam więc kilka książek i postanowiłam przygotować włoskie Zobacz więcej
Drożdżowa gwiazda to doskonały pomysł na bożonarodzeniowe ciasto. Będzie prawdziwą gwiazdą każdego świątecznego stołu. Idealnie sprawdzi się również w wersji z nadzieniem makowym i właśnie taka Zobacz więcej
Zapewniam was, że ta rolada będzie często gościła w waszym domu bo jest przepyszna ! Składniki na blaszkę od piekarnika: 3 jajka 250 gr sera np. gouda, edamski lub podlaski 3 czubate łyżki majonezu Zobacz więcej
Chlebek pita - krok po kroku | Przepis | Blendman.pl Przepisy Śniadania Obiady Zupy Drugie danie Pasty i sosy Pasty Sosy Desery Napoje Alkohole Koktajle Pozostałe „Nabiał” Mleka roślinne Sery i inne Zobacz więcej
20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
Oponki serowe topozycja obowiązkowa wkażdym domu wktórym są dzieci, chociaż dorośli również je uwielbiają. Usmażenie pączków serowych jest bardzo łatwe, aletrzeba pamiętać okilku kwestiach. Oponki Zobacz więcej
Rogale wyszły przecudownie pyszne chociaż wymagają od nas trochę wysiłku i pracy. Z ciekawości zważyłam kilka rogali i mogę się pochwalić że waga wahała się od 160-180 gr więc zjedzenie takiego Zobacz więcej
Słodki i smaczny deser, idealny do kawy w chłodny dzień. Poniżej podaję przepis, krok po kroku jak należy zabrać się do tego odrobinę pracochłonnego, ale zdecydowanie wartego wysiłku deseru. Składniki Zobacz więcej
Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
Dzień dobry :) Przygotowania do świąt idą pełną parą. Ja jutro biorę się za rybę po grecku. Jeżeli ktoś ma ochotę postawić takową na wigilijnym stole zapraszam do zerknięcia jak robię ją ja. Ryba po Zobacz więcej
Odkąd pamiętam w moim rodzinnym domu w każde święta trafiał do nas świeży karp, tata go sprawiał, a mama przejmowała go w kuchni i smażyła w chrupiącej panierce. Kiedyś nawet próbowała zachęcić nas do Zobacz więcej