ravioli ze szpinakiem i serem feta

{{headerMessage}}
Oczarowana Włochami, a szczególnie kuchnią włoska zapragnęłam przypomnieć sobie smak tego uroczego miejsca... Ravioli to niewielkie pierożki o delikatnym cieście często nadziewane warzywami i serem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo prosty przepis na efektowne danie. Na moim stole papryka zagościła otulona ryżem z marchewką i kukurydzą, ale nie jest to dodatek konieczny. 6 papryk czerwonych 1 opakowanie ravioli ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
passatą i mozzarellą Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Grillowane kanapki razowe w dwóch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kurczakiem i bobem Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a drugą cienko rozwałkowujemy. Następnie rozwałkowujemy drugą połowę. Na jednym płacie rozwałkowanego ciasta układamy rzędami porcyjki nadzienia w odległości 4 cm jedna od drugiej. Miejsca między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, hmm. Mojej rodzinie smakowały jak zwykle.Dlatego często je gotuję. Z różnym farszem. Są smaczne... Zdecydujcie się na ravioli wg mojego przepisu, a ja życzę...SMACZNEGO! Krys Zobacz również: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierożki ze szpinakiem i serem feta podane z oliwą i czosnkiem. Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej poznańskiej 2 jajka łyżeczki soli 8-10 łyżek gorącej wody Składniki na farsz: 450 g szpinaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierożki są trochę bardziej jak ravioli. - 100 g mąki pszennej - jajko - 2 łyżki masła - sól - szpinak świeży Green Factory - ser feta lub fettina 100 g - ząbek czosnku Ciasto na pierogi: Mąkę Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Ravioli trzy kolory

Ravioli trzy kolory 135

0
{{headerMessage}}
kilka minut do miękkości, dodaję podsmażony na oleju posiekany czosnek, doprawiam pieprzem i gałką muszkatołową. Do ostudzonego szpinaku dodaję rozgnieciony widelcem ser twarogowy i fetę, mieszam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodawać do sałatek i koktajli. Większe należy dokładnie oczyścić, także z łodyżek. Szpinak surowy, drobnolistny, świetnie nadaje się do sałatek z dodatkiem serów pleśniowych, oscypka, fety czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szwarcwaldzkiej - pokrojonej - 60 g sera feta - 100 g sera żółtego typu liliput ( ser wielkopolski) - 1/3 szklanki mleka - 3 łyżki mąki - sól, pieprz - 2 łyżeczki oregano - smażona/podprażona cebulka Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Modern Taste
Najlepsze naleśniki ze szpinakiem

Najlepsze naleśniki ze szpinakiem 256

0
{{headerMessage}}
przepisie jest to ser feta, słony, intensywny w smaku, który doskonale łączy się ze szpinakiem (ale nie sprawia, że go nie czuć) i nadaje farszowi kremową, delikatną konsystencję. Przepis jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowując swoje pierwsze ravioli, zrobiłam 2 farsze do nadziania tych makaronowych pierożkowych-poduszeczek. Pierwszy był z łososiem i ricottą, drugi zaś równie klasyczny - ze szpinakiem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ravioli ze szpinakiem, ricotta i fetą. Prosty farsz, proste ciasto. Praktycznie w każdej włoskiej restauracji można zjeść ravioli ze szpinakiem i ricottą. Bardzo mi ten farsz smakuje, jednak jak dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaków); Pierogi z kremową miętową rikottą i kozim serkiem (Sztuka gotowania wg Samiry); Pierogi z łososiem wędzonym (Stare Gary); Pierogi z makiem i sosem pomarańczowym (Wanilia i Kardamon); Pierogi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól i żółtko. Powoli wlewając wodę, zagnieść ciasto. Następnie dodać masło i wyrobić, by było elastyczne i nie klejące. Podzielić na dwie części, przykryć ściereczką na czas przygotowania farszu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól, pieprz i suszoną miętę (przy 1 łyżce mięty jej smak jest bardzo intensywny). Wszystko dokładnie wymieszać, aż do zupełnego połączenia składników. Farsz na pierogi ze szpinakiem z fetą (12 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
je szczerze kocham... ale te ravioli wyglądają bardzo uroczo i zachęcająco... do tego świeży parmezan, masło szałwowe i lamka białego, schłodzonego wina! Ochhhh... chcę więcej! farsz: 400g świeżego Zobacz więcej
wegefaza
wegefaza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegefaza
Torteliini z botwiną

Torteliini z botwiną 72

0
{{headerMessage}}
Lato nie może się obejść bez prostych "włoskich" smaków i ... bez botwiny. Dziś botwina w formie tortellini, która równie świetnie się sprawdza się w tych małych pierożkach, jak klasyczny szpinak Zobacz więcej