ravioli ze szpinakiem i serem feta

Oczarowana Włochami, a szczególnie kuchnią włoska zapragnęłam przypomnieć sobie smak tego uroczego miejsca... Ravioli to niewielkie pierożki o delikatnym cieście często nadziewane warzywami i serem Zobacz więcej
Bardzo prosty przepis na efektowne danie. Na moim stole papryka zagościła otulona ryżem z marchewką i kukurydzą, ale nie jest to dodatek konieczny. 6 papryk czerwonych 1 opakowanie ravioli ze Zobacz więcej
Zapraszam Was dzisiaj na prawdziwą serową ucztę. Jest serek Capri, mozzarella, feta, grana padano, parmezan, pecorino, oscypek i sery pleśniowe... Zobaczcie z czym warto łączyć ulubione sery, jestem Zobacz więcej
Odwieczne pytanie, co jutro ugotować na obiad? 40 pomysłów na letnie, niedrogie i szybkie w przygotowaniu obiady. Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone Zobacz więcej
wgłębienie, do którego wbijamy jajka oraz wlewamy łyżkę oliwy z oliwek. Za pomocą widelca rozmącamy jajka, a następnie łączymy je z mąką. Dłonie posypujemy mąką i wyrabiamy ciasto, tak aby było Zobacz więcej
, hmm. Mojej rodzinie smakowały jak zwykle.Dlatego często je gotuję. Z różnym farszem. Są smaczne... Zdecydujcie się na ravioli wg mojego przepisu, a ja życzę...SMACZNEGO! Krys Zobacz również: Zobacz więcej
Pierożki ze szpinakiem i serem feta podane z oliwą i czosnkiem. Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej poznańskiej 2 jajka łyżeczki soli 8-10 łyżek gorącej wody Składniki na farsz: 450 g szpinaku Zobacz więcej
pierożki są trochę bardziej jak ravioli. - 100 g mąki pszennej - jajko - 2 łyżki masła - sól - szpinak świeży Green Factory - ser feta lub fettina 100 g - ząbek czosnku Ciasto na pierogi: Mąkę Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Ravioli trzy kolory

Ravioli trzy kolory 130

0
kilka minut do miękkości, dodaję podsmażony na oleju posiekany czosnek, doprawiam pieprzem i gałką muszkatołową. Do ostudzonego szpinaku dodaję rozgnieciony widelcem ser twarogowy i fetę, mieszam Zobacz więcej
dodawać do sałatek i koktajli. Większe należy dokładnie oczyścić, także z łodyżek. Szpinak surowy, drobnolistny, świetnie nadaje się do sałatek z dodatkiem serów pleśniowych, oscypka, fety czy Zobacz więcej
szwarcwaldzkiej - pokrojonej - 60 g sera feta - 100 g sera żółtego typu liliput ( ser wielkopolski) - 1/3 szklanki mleka - 3 łyżki mąki - sól, pieprz - 2 łyżeczki oregano - smażona/podprażona cebulka Zobacz więcej
przepisie jest to ser feta, słony, intensywny w smaku, który doskonale łączy się ze szpinakiem (ale nie sprawia, że go nie czuć) i nadaje farszowi kremową, delikatną konsystencję. Przepis jest Zobacz więcej
Przygotowując swoje pierwsze ravioli, zrobiłam 2 farsze do nadziania tych makaronowych pierożkowych-poduszeczek. Pierwszy był z łososiem i ricottą, drugi zaś równie klasyczny - ze szpinakiem i Zobacz więcej
Ravioli ze szpinakiem, ricotta i fetą. Prosty farsz, proste ciasto. Praktycznie w każdej włoskiej restauracji można zjeść ravioli ze szpinakiem i ricottą. Bardzo mi ten farsz smakuje, jednak jak dla Zobacz więcej
); Pieczone pierogi z łososiem,(Lena Gotuje); Pieczone pierogi z nadzieniem brokuła i fety (Czerwień i błękit); Pieczone pierożki z soczewicą Food mania; Pierogi ruskie, (Polska Zupa); Pierogi ruskie Zobacz więcej
sól i żółtko. Powoli wlewając wodę, zagnieść ciasto. Następnie dodać masło i wyrobić, by było elastyczne i nie klejące. Podzielić na dwie części, przykryć ściereczką na czas przygotowania farszu. Zobacz więcej
sól, pieprz i suszoną miętę (przy 1 łyżce mięty jej smak jest bardzo intensywny). Wszystko dokładnie wymieszać, aż do zupełnego połączenia składników. Farsz na pierogi ze szpinakiem z fetą (12 Zobacz więcej
je szczerze kocham... ale te ravioli wyglądają bardzo uroczo i zachęcająco... do tego świeży parmezan, masło szałwowe i lamka białego, schłodzonego wina! Ochhhh... chcę więcej! farsz: 400g świeżego Zobacz więcej
wegefaza
wegefaza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegefaza
Torteliini z botwiną

Torteliini z botwiną 65

0
Lato nie może się obejść bez prostych "włoskich" smaków i ... bez botwiny. Dziś botwina w formie tortellini, która równie świetnie się sprawdza się w tych małych pierożkach, jak klasyczny szpinak Zobacz więcej