razowa pitta

Jak smakują i do czego pasują chlebki pitta nie muszę tłumaczyć nikomu, kto jadł kebab. Typowe dla kuchni arabskiej najlepiej smakują na gorąco. Polecam jeść prosto z pieca, a jeśli zostaną na później Zobacz więcej
pieczony niczym nie odstaje od tych z "prawdziwych" piekarni. Mam już swoich "faworytów", do których powracam i o które prosi Kuchcik Starszy. Mnie osobiście najbardziej cieszy widok pieczenia i ten Zobacz więcej
i krzywo pokrojonym, mokrym pomidorem... Ale zawiera niesamowita kolekcję ciabatt, brioszek, burgerów, tortilli, chlebów na zakwasie, żytnich, białych i razowych; łaczonych z warzywami, klopsikami, Zobacz więcej
’ chleby jak np. chlebki pitta, naan czy tortille; są tu również chleby na zakwasie (niestety tylko cztery receptury, w tym jedna na słodko), są francuskie bagietki, włoska ciabatta oraz różne ‘ Zobacz więcej
już martwić wpływem tłustego jedzenia i alkoholu na wątrobę, bo wystarczy wziąć pewną pastylkę i można opychać się do woli. Dla otyłych od tego ciągłego obżarstwa wynaleziono zaś inne tabletki, które Zobacz więcej