razowa tarta cytrynowa

Drożdżówka z Rabarbarem i Kruszonką Kruche Ciasto z Rabarbarem Muffiny z Rabarbarem Sernik z Rabarbarem Drożdżówki z Rabarbarem Kompot z Rabarbaru Galette z Rabarbarem, czyli Razowa Rustykalna Tarta Zobacz więcej
Poniżej znajdziesz przepisy na potrawy z rabarbarem. Ciasta, muffiny, desery, jest nawet coś dla mięsożerców! Każdy miłośnik rabarbaru znajdzie tu coś dla siebie i godnie uczci rabarbarowy sezon :) Zobacz więcej
Evitaa
Evitaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gęba w niebie
Wesołych świąt!

Wesołych świąt! 89

0
sernik z solonym karmelem na korzennym spodzie sernikobrownies z porzeczkami tarta cytrynowo-pomarańczowa tarta kokosowa włoskie ciasto drożdżowe (Colomba Pasquale) zebra I na koniec jeszcze mała, Zobacz więcej
W związku z akcją "Bananowy Song"polecam: pyszny i prosty chlebek bananowo-cytrynowy. Idealny do herbatki:) Składniki: - 3 dojrzałe banany (2+1) - Zobacz więcej
z płatkami owsianymi i jagodami leśnymi Muffinki waniliowo - otrębowe z borówką amerykańską i kawałkami czekolady Wegańskie babeczki cytrynowe z jagodami i kaszą jaglaną Muffinki Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2014

Moja wigilia 2014 320

0
[ klik ] 4. Śledzie z powidłami i sosem śliwkowym [ klik ] 5. Śledzie curry [ klik ] 6. Marynowany surowy łosoś [ klik ] 7. Dorsz smażony w panierce [ klik ] 8. Karp smażony wigilijny [ klik ] 9. Zobacz więcej
Miała być tarta, krem mascarpone i lemon curd miał być zrównoważony spodem z mąki pszennej razowej, ale od samego początku coś nie wychodziło :/ Najpierw ciasto niesłychanie szybko zamarzło w Zobacz więcej
Zapraszam Was na bardzo smaczną i prostą kruchą tartę ze szparagami i serkiem ricotta. Pyszny, delikatny farsz, który doskonale się komponuje ze szparagami i kruchym spodem. Jeśli lubicie tarty tak Zobacz więcej
Ze wszystkich owoców lata chyba najbardziej kocham jagody. Czekam na nie z wytęsknieniem przez cały rok. Lubię je jeść na surowo z cukrem i śmietaną, lubię robić koktajl z miodem i miętą,uwielbiam Zobacz więcej
Od dawna jestem zafascynowana galette i tartami rustykalnymi. Nazwa brzmi bardzo ładnie, a sama tarta wygląda jakby była zrobiona w pośpiechu. To dodaje jej swojskiego, rodzinnego, a nawet wiejskiego Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): ryba: 2 kawałki dorsza (350 g) 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1 łyżka listków świeżego tymianku 2 łyżki obranych pistacji (40 g) 2 łyżeczki margaryny Optima Cardio (12 g) 1 Zobacz więcej
Uparcie kombinuję gdzie wcisnąć kaszę jaglaną będącą moim ostatnim objawieniem. Zastanowiłam się - co bym zrobiła z budyniem? Tartę z owocami. Więc zrobiłam tartę z kaszą i owocami. Proporcje na krem Zobacz więcej
abbra
abbra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje kucharzenie
Jarmużowe pesto

Jarmużowe pesto 75

0
tarce. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem. Najlepiej smakuje wymieszane ze świeżo ugotowanym makaronem (i tak je zjedliśmy), autorka Zobacz więcej
; 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Owocowe nadzienie: 750 g rabarbaru; 1 kisiel cytrynowy (opakowanie na 0,5 l wody, waga 77 g); 2 łyżki białego cukru. Pianka: 5 białek; 1 szklanka białego cukru; 1 Zobacz więcej
proszku do pieczenia; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 300 g truskawek; 1 kisiel cytrynowy (waga 77 g). Kruszonka: 100 g mąki pszennej razowej; 100 g masła; 50 g białego cukru. Lukier: 1 Zobacz więcej
Tarta z jagodami i serkiem mascarpone to lekka, orzeźwiająca i pełna wakacyjnych smaków propozycja letniego deseru. Kremowy serek pachnie i smakuje cytrynowo, a soczyste i słodkie jagody stanowią jego Zobacz więcej
Delikatne mięso dorsza ma neutralny smak, dlatego można go przyrządzać na wiele sposobów. Dzisiaj przygotowałam dorsza na sposób włoski. Ta prosta potrawa z dodatkiem ostrej papryczki, czosnku, ziół i Zobacz więcej
. Krok 2 Następnie przelewamy całość na sitko i płuczemy warzywo w lodowatej wodzie. Dokładnie odsączamy i przekładamy do naczynia, gdzie zmiksujemy go na gładką masę z ricottą, czosnkiem, pietruszką, Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Szarlotka orkiszowa

Szarlotka orkiszowa 1607

0
ciasto orkiszowe jest bardzo smaczne, pulchne, o bardzo ciekawym aromacie, którego nie umiem opisać. Było to super ciacho na niedzielę. Źródło Składniki: 2 szklanki mąki razowej orkiszowej 4 żółtka Zobacz więcej
więcej pół na pół) - 3, 5 łyżeczki proszku do pieczenia - ew. tłuszcz oraz len mielony/bułka tarta do nasmarowania i obsypania formy Wykonanie: Najlepiej gdyby składniki były w temperaturze Zobacz więcej