razowe buleczki na miodzie

Halo, halo słoneczka, wstaliście już. Mam dla was wspaniałe w smaku bułeczki na śniadanie. Wpadajcie i to szybko, póki jeszcze są. Są tak pyszne, że znikają błyskawicznie. Mięciutkie, z chrupiącą Zobacz więcej
Czas wolny sprzyja eksperymentowaniu w kuchni :) Na co dzień nie możemy pozwolić sobie na testowanie nowych i ulepszanie starych receptur. Dzisiaj jeden z przepisów, do których przymierzaliśmy się od Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Buleczki razowe mleczne

Buleczki razowe mleczne 31

Nie ma to jak domowe pieczywo,jesli na dodatek jest zdrowe bo zrobione z maki razowej- tym lepiej dla nas. Proponuje dzisiaj wlasnie takie buleczki ,zrobione z dodatkiem mleka i dobrego oleju Zobacz więcej
Chleb razowy z dodatkiem miodu piekłam już wiele razy. Przepis znalazłam na blogu Smaczna Pyza i trochę go zmieniłam. Ten chleb, to typowy razowiec - ciemny, kwaskowy i wilgotny. Dodatek miodu nadaje Zobacz więcej
Nikt nie lubi gdy bułka następnego dnia jest gumowata. Te są dodatkiem mąki pełnoziarnistej ... można by rzec, że grahamki. Syte i chrupiące, idealne na śniadanie. Składniki (9-10 sztuk): 400 g maki Zobacz więcej
Super pyszne bułeczki! ;-) Bardzo przypadły mi do gustu i myślę, że i wy również je polubicie;-) Są pyszne, miękkie z delikatną cieniutką, lekko chrupiącą skórką. Nie wychodzą zbite i cieżkie, ale Zobacz więcej
AleMaŃka
AleMaŃka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AleMaŃka
Razowe bułki na miodzie

Razowe bułki na miodzie 316

Mięciutkie, o bardzo ładnej strukturze, nieco słodkie razowe bułki na miodzie. Można im nadać dowolny kształt. Doskonałe z serami lub z mięsem. Posmakują również i dzieciom. Składniki na 6 średnich Zobacz więcej
Mam tyle przepisów do wypróbowania, że nie wiem czy starczy mi życia;) Tym razem upiekłam aż 2 rodzaje chleba, w sumie 4 bochenki. Też tak macie, że odkąd pieczecie sami, to więcej pieczywa jest Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kuchnia na diecie
Chleb razowy na miodzie

Chleb razowy na miodzie 188

O chlebie razowym jasnym pisałam już na moim głównym blogu, w ramach akcji kulinarnej Sto lat z Lucy Maud w kuchni Ten chleb jest wyrabiany i pieczony w maszynie. Powstała też inna wersja według tego Zobacz więcej
Składniki: 3 szklanki mąki typ 650 1 szklanki mąki pszennej razowej do wypieku domowego chleba Ok. 100 gram ziaren słonecznika Ok. 50 gram sezamu Ok. 50 gram pestek dyni 2 opakowania drożdży instant Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szóste niebo
bułeczki razowe na zakwasie

bułeczki razowe na zakwasie 384

Znalazłam taki przepis kiedyś na jednym z blogów. Na zdjęciu wypieki wyglądały niezwykle apetycznie. Opis też brzmiał zachęcająco. Upiekłam. No i teraz już z pełną odpowiedzialnością mogę napisać: są Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nina w kuchni
Chleb orkiszowy razowy na miodzie

Chleb orkiszowy razowy na miodzie 338

Chleb z pszenicy orkiszowej, znanej i cenionej od starożytności, popularnej w średniowieczu, dziś na nowo odkrywanej przez wszystkich tych, którym zależy na zdrowej diecie. Chleb z mąki orkiszowej ma Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 400 g mąki pszennej razowej typ 1850 200 g mąki pszennej typ 600 Zobacz więcej
Ostatnio chodziło za mną coś, ale nie wiedziałam co Coś pysznego, aromatycznego, do schrupania. Na blogu pojawiły się bułki na jogurcie, ale postanowiłam zrobić je inaczej. Dodałam mąkę pszenną Zobacz więcej
Swego czasu zostało mi trochę twarogu w lodówce. Co by z nim zrobić… Szybki telefon do Męża – j: „lubisz drożdżówki z twarogiem?”, M: „nie, lubię z dżemem porzeczkowym”. I decyzja podjęta – zrobię Zobacz więcej
Witam kochani..Dziś świetny przepis na przepyszne KUKURYDZIANE - dyniowe BUŁECZKI. Bułeczki są przepyszne ale tylko na gorąco,później są lekko twardawe.Smaczne są ze wszystkimi dodatkami,ale mi Zobacz więcej
Yes yes yes! W końcu zakwasowy wypiek, z którego jestem w 100% zadowolona :) no, może w 99%...ale to i tak jakieś 70% lepiej niż zazwyczaj :) do zakwasu miałam już kilka podejść, zazwyczaj robiłam Zobacz więcej
Produkcję domowego chleba na drożdżach,który robi się łatwo i dość szybko, opanowałam niemalże do perfekcji. Przyszedł czas na podejście do chleba na zakwasie. Na pierwszy rzut poszedł chleb na Zobacz więcej
Jak już uprę się na jakiś składnik, to nie ma zmiłuj! ;)) A że od zawsze uważam (przepraszając z góry wszystkich piwoszy za tę subiektywną herezję ;)), że piwo mniej nadaje się do picia (wyjątkiem Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 400 g mąki pszennej razowej typ 1850 200 g mąki pszennej typ 600 Zobacz więcej