razowe pierogi ze szpinakiem

szpinak i na końcu ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia. Faszerujemy pierogi i gotujemy ok. 8-10 min. Polewamy sosem. Smacznego. Wartość energetyczna porcji (ok 4-6 Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 200 g maki pszennej razowej 1 jako ok.150 ml ciepłej wody (ale nie gorącej) Z powyższych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy żeby odpoczęło. W tym czasie przygotowujemy Zobacz więcej
Pierogi razowe ze szpinakiem Już od dawna miałam ochotę na pierogi z mąki razowej i bardzo się cieszę, że się zebrałam żeby je zrobić. Ciasto na pierogi robi się tak samo jak to tradycyjne używając Zobacz więcej
Czyją zmorą w dzieciństwie był szpinak? Przyznam szczerze, że moją był. Jednak smaki się zmieniają i teraz sama chętnie po niego sięgam. Myślę, że szpinak w zaproponowanej przez mnie poniżej wersji, Zobacz więcej
Razowe pierogi z białym serem i szpinakiem Dodatek mąki razowej daje nam ciekawy smak. Składniki: Ciasto: 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki razowej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Pierogi z maki razowej,sa nie tylko zdrowsze.ale tez smaczniejsze o czym przekonalam sie wiele razy. Do zrobienia farszu wykorzystalam grilowane parowki w polaczeniu z duszonym szpinakiem. Zobacz więcej
Pierogi z pieca to alternatywa dla zwykłych pierogów. Mogą być podawane jako samodzielne danie albo po kilka sztuk jako przystawka czy dodatek do zup. Można użyć szpinaku świeżego lub mrożonego, ja Zobacz więcej
widelca lub ręcznie. Poukładać na tacce wysypanej mąką i przykryć ściereczką, aby nie wyschły. Wrzucić do osolonego wrzątku z łyżką oliwy. Gotować 2 minuty od momentu jak pierogi wypłyną. Podsmażyć Zobacz więcej
bryndzą. Jako dopełnienie tego trio - pieczona papryka. Pierogi będą równie dobre na cieście bez mąki razowej - wystarczy podaną w przepisie mąkę razową zastąpić krupczatką :) Razowe pierogi ze Zobacz więcej
Autorem Wpisu jest Aneta Stolarz W dzisiejszym wpisie polecę Wam pyszne dietetyczne, pełnoziarniste pierogi razowe z moim ulubionym nadzieniem szpinakowym. Każdy pierożek ma tylko 60 kcal i jest Zobacz więcej
I takie właśnie pierogi smakują dobrze na ciepło jak i na zimno, dlatego łatwo było je nam zabrać na wycieczkę rowerową i zjeść podczas 'piknikowej' przerwy na kocyku na łonie natury w wiosenno-letnim Zobacz więcej
się nie przeczyta, a testy z historii również nie wykazują chęci do wypełnienia się samodzielnie. Ale nikt nie powiedział, że nie można połączyć przyjemnego z pożytecznym. Kończę "Mistrza i Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem, kaszą pęczak i czosnkiem niedźwiedzim. Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki pszennej/lub razowej szczypta soli ciepła woda 2 łyżki kurkumy dla uzyskania żółtych pierożków Połącz Zobacz więcej
Ciasto: 2 szklanki mąki pół szklanki mąki razowej kubek ciepłej wody Farsz: 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach pół kostki sera białego 1 cebula pokrojona w kostkę 1 starta na małych oczkach Zobacz więcej
Są po prostu idealne! Można je jeść na ciepło i na zimno. Szczególnie polecam amatorom szpinaku :) Składniki na ciasto: - 1 szkl mąki pszennej - 1 szkl mąki razowej (jeżeli nie mamy, to do maki Zobacz więcej
Śniadanie: II śniadanie: Obiad: Podwieczorek: Serek wiejski, jabłko, 2 kiwi Kolacja: Pierogi żytnie ze szpinakiem Składniki: (ok.12 sztuk) Ciasto: 1 szkl. mąki żytniej razowej 1/2 szkl. mąki pszennej Zobacz więcej
a.piziurny
a.piziurny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kaprys @laady_a
pierogi

pierogi 2075

0
Razowe pierogi ze szpinakiem, serem feta i pieczarkami Ciasto : 160g mąki razowej około 105g letniej wody 1 łyżeczka siemię lnianego -Mąkę, siemię lniane i wodę mieszamy razem -Do uzyskania takiej Zobacz więcej
Jeden z lepszych makaronów jakie jadłam :) Osobiście uwielbiam szpinak pod każdą postacią, w naleśnikach, pierogach, z mięsem oraz właśnie taki - w towarzystwie makaronu żytniego i wędzonego łososia. Zobacz więcej
Zbiór przepisów na przekąski do ręki, część na jeden kęs. Obowiązkowy zestaw karnawałowy, ale także na babski wieczór, wieczór gier i wszelkie przyjęcia "na stojąco". Rogaliki faszerowane szpinakiem Zobacz więcej