recenzja książki szczypta smaku

Szczypta smakurecenzja książki Szczypta smaku to nowa książka autorek programu ” Rewolucja na talerzu„, która w dniu dzisiejszym ma premierę w księgarniach. Książka napisana jest przez autorki Zobacz więcej
książek. Program "Rewolucja na talerzu" obejrzałam kilka razy z ciekawości. Przez jakiś czas nosiłam się nawet z zamiarem zakupienia książki Pań prowadzących program, jednak plan popadł w Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszamy Was na prosty przepis z książki Juli Child „Gotuj z Julią”, której recenzję mogliście ostatnio przeczytać na naszym blogu Składniki: - 1 brokuł - 2 łyżki masła - 3 łyżki mąki - 2 Zobacz więcej
Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka to znany z telewizji kulinarno-dietetyczny duet. Najpierw prowadziły „Rewolucję na talerzu”, a później program „Szczypta smaku”. Obie produkcje doczekały się wersji Zobacz więcej
Recenzje książek Spaghetti Pollo Nic tak nie poprawia nastroju jak miska gorącego spaghetti. Wersja tego dania jest zdecydowanie lżejsza od popularnego bolognese. Delikatny kurczak, aromatyczny Zobacz więcej
Przepis na to pyszne, zdrowe i sycące danie pochodzi z "Odchudzającej książki kucharskiej" Marka Bardadyna, recenzję której wczoraj zamieściłam na blogu. Taka kasza z soczewicą jest świetnym pomysłem Zobacz więcej
Trochę trwało nim książka Pascala i Okrasy pochłonęła mnie na tyle, by przygotować choćby krótką recenzję. Ale zasiadłam, zgłębiłam, oceniłam :) Każdy z nich przygotował po 52 przepisy. Przepisy na Zobacz więcej
z majerankiem, sporą szczyptą soli i pieprzu, wodą i sosem sojowym i zmiksuj blenderem ręcznym. Dodaj cebulę, śliwki i miksuj przez chwilę na niskich obrotach, tak żeby składniki się połączyły, ale Zobacz więcej
Przygotowując recenzję książki M. Łebkowskiego trafiłam na apetyczne krokiety. Mimo obaw, że nie będą smakowały rodzinie( nie lubią kaszy, żadnej) postanowiłam je przygotować. Zdziwiłam się gdy Zobacz więcej
shrewa
shrewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CornerWithRecipes
Aromatyczne gołąbki

Aromatyczne gołąbki 122

0
Gołąbki inspirowane przepisem na dolme znalezionym w książce „Zupa z granatów” Marshy Mehran. Teraz już chyba nie powstrzymam się przed umieszczeniem tutaj, czegoś w rodzaju recenzji wspomnianej Zobacz więcej
Wróciłam! Obładowana kilkoma gigabajtami zdjęć motyli, zmęczona chodzeniem po łąkach, ale szczęśliwa... Przeczytałam dwie urocze książki. Jedną polecam wyjątkowo. To "Dom z moich marzeń" autorstwa Zobacz więcej
na kawałki, a następnie przetrzyj dokładnie przez sito ułożone nad dużą miską. Następnie, przetrzyj przez sito arbuz. Zupę dopraw solą i pieprzem, a jeśli lubisz nieco ostrzejszy smak, dodaj tabasco. Zobacz więcej
kwiatów i chwastów, gorąco polecam książki, których recenzje znajdziecie w Kulinarnej czytelni w kategorii chwasty i kwiaty. bez cukru, bez glutenu, bez nabiału, chwasty, cytryna, grejpfrut, imbir, Zobacz więcej
kwiatów i chwastów, gorąco polecam książki, których recenzje znajdziecie w Kulinarnej czytelni w kategorii chwasty i kwiaty. bez cukru, bez glutenu, bez nabiału, chwasty, cytryna, grejpfrut, imbir, Zobacz więcej
miejscach niezanieczyszczonych, oddalonych od dróg. To bardzo ważne! Zainspirowana książkami Łukasza Łuczaja, Małgorzaty Kalemby-Drożdż oraz kilkoma innymi wybrałam się w piękny majowy weekend na Zobacz więcej
świeżych kwiatów. Przechowywać w lodówce. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o kulinarnych, zdrowotnych i kosmetycznych właściwościach czarnego bzu, polecam lekturę publikacjiEllen Heidböhmer „ Zobacz więcej
i cytryny..zapraszam na..: Cykl “Ostatnio” - będą to recenzje nie tylko książek, ale także knajp, które zdarzy mi się odwiedzić, artykuł, który przeczytam, film, który obejrzę..wydarzenie Zobacz więcej
(i świeżo posprzątana kuchnia po tygodniu pomidorowym już nie wygląda tak... świeżo :-)) to pewnie niedługo uda mi się wcisnąć na bloga mój minireportaż z warsztatów na temat gęsiny i kilka recenzji Zobacz więcej
się przepisem z Wami. Oryginalnie przepis nosi nazwę „tarta z brzoskwiniami w kremie migdałowym”, ale stwierdziłam, że aromat rumu jest na tyle wyczuwalny, że nie mogę nie umieścić tego składnika w Zobacz więcej