recenzje kulinarne

Zawsze powtarzam, że z mikserem się nie rozstaję. Ba! Chyba to nawet hasło przewodnie bloga. Miksowanie, to główny powód, dla którego tak bardzo lubię przesiadywać w kuchni. Bo jak tu upiec ciasto bez Zobacz więcej
Witajcie :-) Dziś mam dla Was recenzję bardzo ciekawej i przydatnej książki o fotografii kulinarnej. Książka na pewno przyda się wielu blogerom kulinarnym i nie tylko. Książka ukazała się nakładem Zobacz więcej
Ostatnio do mojej biblioteczki trafiła kolejna ciekawa książka kulinarna „Filozofia smaku. Kulinarna podróż po Grecji”. Autora, Teo Vafidis, większość zapewne kojarzy z telewizji. Często gości w Zobacz więcej
Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II to książka, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa Helion. Jest to drugie, zaktualizowane wydanie bestsellerowego poradnika tworzenia Zobacz więcej
Pierwszy raz byłam w tej szkole gotowania na Dzielnej 15 w Warszawie na konferencji prasowej – premierze nowej książki kulinarnej. Zwykle jednak zamiast dziennikarzy i blogerów kulinarnych goszczą w Zobacz więcej
Przewodnik Kulinarny Auguste Escoffier Facebook Instagram Ugotowane Pozamiatane Toggle Navigation O mnie/Kontakt Ugotowane Sylwester i Karnawał Sałatki Comfort Food Mięsny jeż Kiszonki Na śniadanie Zobacz więcej
"Sirocco" to książka Sabriny Ghayour, kulinarny bestseller Wydawnictwa Insignis. Kim jest Sabrina Ghayour? Jako szef kuchni, autorka poczytanych książek kucharskich i nauczycielka gotowania, Sabrina Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Kalendarium kulinarne

Kalendarium kulinarne 14

Kalendarium kulinarne - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to właśnie kulinarny aspekt naszej podróży interesował mnie najbardziej. W ramach przygotowania, by jak najlepiej poznać wyspę „od kuchni”, przejrzałam kilkanaście poradników, Zobacz więcej
Doctor
Doctor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Healthy cooking methods
Kulinarna przerwa :)

Kulinarna przerwa :) 4402

Ostatnimi czasy, moja tutejsza aktywność bardzo zmalała. Wszystko to spowodowane jest wyjazdem. Od miesiąca jestem w Luksemburgu. Cały sierpień spędzę natomiast w Anglii. Nie bardzo mam czas, na Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SmakLick
Jak napisać recenzję kulinarną?

Jak napisać recenzję kulinarną? 66

Jeszcze kilka lat temu targi Natura Food kojarzone były z ekstremalnym odłamem ekologicznych aktywistów. Dziś to poważna, duża impreza, na którą przyjeżdżają kucharze, eksperci, dziennikarze prasy Zobacz więcej
Jakiś czas temu za pośrednictwem portalu www.urodaizdrowie.pl otrzymałam do testowania przyprawy Kamis z serii "Kulinarne Inspiracje". Na sztywnym kartoniku otrzymujemy pięć przypraw idealnie Zobacz więcej
Czasami los stawia na naszej drodze niespodzianki. Tak się stało w przypadku Marka Brzezińskiego, który w wieku ponad 50 lat, po utracie pracy na paryskiej uczelni, jak i w radio, która wypełniała Zobacz więcej
Kulinarne książki pod choinkę – recenzja i konkurs | Dzieci Jedzą Dzieci Jedzą Dzieci lubią jak jedzenie się do nich uśmiecha :) U nas znajdziecie wiele przepisów na wesołe dania dla malucha i Zobacz więcej
Każdy kto trochę interesuje się kucharzeniem słyszał zapewne o francuskiej szkole gotowania Le Cordon Bleu – kultowa, kształci najlepszych kucharzy świata. Skończyła ją także Julia Child – z tego, co Zobacz więcej
W każdym domu znajdą sie jakieś encyklopedie. Ale czy wśród nich jest też Kuchnia Polska Encyklopedia Sztuki Kulinarnej ? Encyklopedia Sztuki Kulinarnej to kompedium wiedzy o kuchni polskiej. Powstała Zobacz więcej
Lubię warsztaty kulinarne. Te, w których brałam udział mogę podzielić na takie, na które przyszli ludzi uwielbiający gotować, takie gdzie zdjęcie dania dla przygotowującego jest najważniejsze – Zobacz więcej
Fotografia kulinarna – recenzja książki To kolejna książka o fotografii kulinarnej. I znów tak jak przy lekturze „Ujęć ze smakiem” staje przed wyborem. Albo na blogu będą pojawiały się smakowite, Zobacz więcej
Mój ulubiony gatunek książek kulinarnych to takie, gdzie fabuła przeplata się z przepisami, które były ważne dla rozwoju wypadków. W ten sposób mogę lepiej wejść w kuchnię konkretnego miejsca na Zobacz więcej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek jest japonistką, blogerką i dziennikarką, która pisze o azjatyckiej kuchni i reprezentuje polską kuchnię w Azji. Jak zaczęła się przygoda autorki z Dalekim Wschodem? W Zobacz więcej