Przepis na recenzje kulinarne

SmakLick
SmakLick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SmakLick
Jak napisać recenzję kulinarną?

Jak napisać recenzję kulinarną? 66

Jeszcze kilka lat temu targi Natura Food kojarzone były z ekstremalnym odłamem ekologicznych aktywistów. Dziś to poważna, duża impreza, na którą przyjeżdżają kucharze, eksperci, dziennikarze prasy Zobacz więcej
Przewodnik Kulinarny Auguste Escoffier Facebook Instagram Ugotowane Pozamiatane Toggle Navigation O mnie/Kontakt Ugotowane Sylwester i Karnawał Sałatki Comfort Food Mięsny jeż Kiszonki Na śniadanie Zobacz więcej
Dzięki współpracy z wydawnictwem Helion otrzymałam do recenzji książkę o fotografii kulinarnej pt. „Fotografia Kulinarna dla blogerów” autorstwa Matta Armendariz. Książkę otrzymałam i przeczytałam już Zobacz więcej
Dzięki współpracy z wydawnictwem Helion otrzymałam do recenzji książkę o fotografii kulinarnej pt. „Fotografia Kulinarna dla blogerów” autorstwa Matta Armendariz. Książkę otrzymałam i przeczytałam już Zobacz więcej
Fotografia kulinarna – recenzja książki To kolejna książka o fotografii kulinarnej. I znów tak jak przy lekturze „Ujęć ze smakiem” staje przed wyborem. Albo na blogu będą pojawiały się smakowite, Zobacz więcej
„Fotografia kulinarna dla blogerów” to 3 książka wydana przez Helion dotycząca fotografii kulinarnej. Po „Fotografii kulinarnej” i „Ujęciach ze smakiem” przyszedł czas na książkę napisaną przez Zobacz więcej
Mój ulubiony gatunek książek kulinarnych to takie, gdzie fabuła przeplata się z przepisami, które były ważne dla rozwoju wypadków. W ten sposób mogę lepiej wejść w kuchnię konkretnego miejsca na Zobacz więcej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek jest japonistką, blogerką i dziennikarką, która pisze o azjatyckiej kuchni i reprezentuje polską kuchnię w Azji. Jak zaczęła się przygoda autorki z Dalekim Wschodem? W Zobacz więcej
Kulinarne książki pod choinkę – recenzja i konkurs | Dzieci Jedzą Dzieci Jedzą Dzieci lubią jak jedzenie się do nich uśmiecha :) U nas znajdziecie wiele przepisów na wesołe dania dla malucha i Zobacz więcej
Gdy zaczynałam prowadzić tego bloga (było to już 6 lat temu, a nie był to mój pierwszy blog kulinarny!), nie było zbyt wielu wskazówek jak radzić sobie ze stroną wizualną. Już wtedy intuicja Zobacz więcej
Zaczynamy nowy cykl postów.Będzie o jedzeniu w kulturze, czyli trochę o książkach, czasopismach, programach kulinarnych, filmach, a także trochę o ciekawych blogach i stronach kulinarnych.Zaprezentuję Zobacz więcej
KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu | Recenzja | Mienta blog Strona główna O MNIE Portfolio Publikacje WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(57)Bezglutenowe Zobacz więcej
Dzięki wydawnictwu Helion dostałam książkę Nicole S. Young Fotografia kulinarna od zdjęcia do arcydzieła, aby napisać dla Was recenzję. Zapraszam do lektury :) Nie tak dawno temu stałam się szczęśliwą Zobacz więcej
Jakiś czas temu wybrałam się na warsztaty kulinarno-fotograficzne, gdzie pod okiem szefa kuchni Kuby Korczaka i specjalistki od fotografii kulinarnej Magdy Klimczak mogłam pobawić się w fotografa Zobacz więcej
Czas na kolejną recenzję w kąciku Dietetycznej biblioteczki. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami moją opinią na temat książki Jamiego Olivera „Kulinarne wyprawy Jamiego”. Książkę tę wygrałam w 2014 Zobacz więcej
Po lekturze i recenzjach biografii Gordona Ramsaya i Jamie Olivera, czas na kolejną postać ze świata kulinarnych celebrytów – Nigellę Lawson. Gilly Smith (która ma na koncie również wspomnianą książkę Zobacz więcej
Recenzja książki: "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Zobacz więcej
Pierwszy raz byłam w tej szkole gotowania na Dzielnej 15 w Warszawie na konferencji prasowej – premierze nowej książki kulinarnej. Zwykle jednak zamiast dziennikarzy i blogerów kulinarnych goszczą w Zobacz więcej
Lubię warsztaty kulinarne. Te, w których brałam udział mogę podzielić na takie, na które przyszli ludzi uwielbiający gotować, takie gdzie zdjęcie dania dla przygotowującego jest najważniejsze – Zobacz więcej
Czasami los stawia na naszej drodze niespodzianki. Tak się stało w przypadku Marka Brzezińskiego, który w wieku ponad 50 lat, po utracie pracy na paryskiej uczelni, jak i w radio, która wypełniała Zobacz więcej